Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örnekler | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örnekler


Yıl 1996. Aylardan Temmuz. Bir önceki sezon Souness'la 4. olarak bitirilmiş kadro yetersiz. Takımda Evren, Bekir,İlyas, Ufuk, kaleci Mehmet gibi çapsız futbolcular var. Takımın as kalecisi Hayrettin. Hakan Şükür Torino'dan dönmüş depresif takılıyor. Hakan Ünsal topa vurmaktan aciz. Okan yerden kalkamıyor. Ergün Anadolu topçusu diye sıfatlandırılmış. Suat'a yaşlı sıfatı takılmış. Bülent güven vermiyor. Knupp diye bir forvetin varlığıyla yokluğu belli değil. Defans tecrübesiz Vedat'a emanet. Arif'in devamlılığı yok. Transfer olarak yapılan isim Diyarbakır'dan Ümit Davala. Bir tek elle tutulur isim Hagi var ama ona da ihtiyar yakıştırmaları yapılıyor.



İşte öyle bir kadro sezonun ilk resmi maçlarında önce Fenerbahçe'ye sonra Beşiktaş'a mağlup olup TSYD Kupası'nı sonuncu olarak bitiriyor. Ligin ilk haftalarında da Ali Sami Yen'de fb'ye 4-0 yeniliyor. Kimsenin takıma inancı yok. Herkes ateş püskürüyor. Ama 10. haftadan itibaren o döküntü kadroya sahip takım öyle bir şaha kalkıyor ki 3 haftada rakip filelelere tam 20 gol bırakıyor. Yani 4 sene şampiyonluk 1 UEFA 1 Süper Kupa getiren takımın temelleri 9 haftada atılıyor. Sistemin kralı 9 haftalık sıkıntının ardından oturtuluyor. Türk futbol tarihinin en muhteşem takımı o döküntü gibi görünen kadrodan 9 haftada oluşturuluyor.



Bir de günümüze bakalım. Rijkaard'ın eline Sarp-Barış-Ayhan gibi kalitesiz adamlar veriliyor belki ama Arda,Keita,Kewell,Baros,Elano,Gio Santos,Jo,Neill,Cana,Pino gibi pek çoğu Premier Lig standardında oyuncu da veriliyor. Ama geçen 1 yılı aşkın süreye rağmen hala elde edilen bir şey olmadığı gibi geleceğe dair bir umut ışığı da gözükmüyor.



Hala takımın başında ne yaptığını bilmez, saha kenarında hırsını kaybetmiş, futbolcuları motive edemeyen, taktikleri bile yardımcısına verdiren, basın toplantılarında futbolcuları suçlamaktan sakınmayan, Ali Sami Yen'de en basit maçlarda bile skor üstünlüğünü koruyamayıp defansa çekilmeyi prensip edinen ve onu da başaramayan bir hoca var. Ne de olsa elinde Sarp-Barış-Ayhan orta sahası var. O ne yapabilir ki. 2008'de şampiyon olan kadroda değildi sanki Ayhan ve Barış. Mustafa Sarp değildi sanki geçen sezonun ilk yarısında başarılı maçlar çıkartan adam. Vurun abalıya. Hollandalıya bir şey olmasın. Fatih Terim'in 9 haftada oturttuğu sistemi 1 senede oturtamadığı gibi oturtma yolunda da bir ışık vermesin varsın. Bekleriz 4 sene 5 sene. fenerbahçe'ye boyun eğmelere devam. Ali Sami Yen'de ezik futbol oynayıp 2-0'dan bile maç vermelere devam. Deplasmanlarda varlık gösterememelere devam. Ne de olsa Barcelona'nın eski hocası Sparta Rotterdam'ı küme düşürse kaç yazar..
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn



Kadroyla ilgili bir cift lafim var. Simdi sizlere bazi isimler ve bu isimlerin futbolculuk kariyerlerindeki gelisim cizgilerini anlaticam. Yasi onlari bahsettigim zamanlarda izleme imkani bulanlar beni cok daha iyi anlayacaktir.



Suat Kaya: Ben onu Ugur Tütüneker'le yanyana oynarken izledim ilk olarak. Ugur'un yaninda inanilmaz ezik kaliyordu. Feldkamp ve Souness döneminde Galatasaray ortasahasinda yer aldi. Iyi bir görev adamiydi ama asla büyük bir ortasaha oyuncusu hüviyetine sahip olmadi, TA KI FATIH TERIM GELENE KADAR. Terim onun kisitli yetenklerinden azami derecede yararlanmayi bildi. Suat Kaya hücum presin en önemli unsurlarindan biriydi takimda. Terim dönemindeki performansiyla "atom karnica" lakabini aldi. Piontek yönetiminde 94 Dünya Kupasi'na katilma mücadelesi veren milli takimda, milli takimin 50 yillik uluslararasi samaroglanligi gelenegini sürdürdü ve eleme grubunda madara olan kadroda yer aldi. Terim'in milli takimin basina gecmesiyle kendi kaderi de milli takiminkiyle birlikte degisti.



Okan Buruk: 1991 yilinda altyapidan Galatasaray profesyonel takimina alindi. Trabzonspor macinda Soner öküzünün ayagini kirmasina kadar oldukca parlak bir grafik cizdi. Ama sakatligindan sonra eski formundan uzak göründü. Fatih Terim'le birlikte kaldigi yerden devam etti. Milli takim kariyeri 94 hezimetinden sonra Euro 96'yla degisti.



Bülent Korkmaz: Tanju angutlara giderken 18 yasindaydi. Stumpf-Götz ikilisinin oynadigi dönemde savunmanin 3. adamiydi. Kalli'nin ayrilmasiyla Stumpf'la birlikte savunma yükünü cekmeye basladi. Kariyerindeki en büyük sicramayi Fatih Terim dönemi'yle yakaladi. Milli takim kariyeri de önceki örneklerle ayni.



Tugay Kerimoglu: Futbolculuk potensiyelini EPL'deki performansiyla ortaya koydu. Bir futbolcunun potansiyelinin ne kadar aciga cikabileceginin büyük bir örnegi oldu. Terim dönemine kadar ortasahanin isik veren isimlerinden biriydi. Ulusal bazda "yildiz" kategorisine girse de uluslararasi alanda esamesi okunmuyordu. Kaderi Euro 2006 ve ardindan baslayan Terim dönemiye degisti. Galatasaray UEFA kupasini almadan 1 sezon önce EPL'nin yolunu tutma basarisini gösterdi. Kariyerindeki bu sicrayisin en büyük nedeninin Terim oldugunu defalarca söyledi.



Ümit Davala: Terim döneminde alindi. Terim öncesi ve sonrasi kariyeri ortada.



Emre Belözoglu: Terim döneminde Zeytinburnu'ndan alindi. Fazla söze gerek yok.



Ergün Penbe: Genclerbiriliginde 3 sezonda oynadigi 57 macta 3 gol attiktan sonra 1994 yilinda transfer edildi. 1994/95 sezonunda cogu sonrada oyuna girmek üzere 15, 1995/96 döneminde 18 macta forma sansi buldu. Fatih Terim'in Galatasaray'in basina gectigi 1996/97 sezonunda ilk 11'deki yerini aldi ve önceki 2 sezondaki toplam oynama sayisina nerdeyse 1 sezonda ulasarak 29 macta forma giydi. Ardindan Galatasaray sol kanadinin degismez ismi oldu. Milli takim kariyeri digerleriyle ayni.



Simdi bazi baska oyunculardan bahsetmek istiyorum:



Hakan Balta: Kimilerine göre en iyi yerli sol bek.



Mehmet Topal: Euro 2008'de gösterdigi basarili performansla birlikte Avrupa takimlarinin takibine girdi. Valencia'ya 5 milyon Euro karsiliginda transfer oldu.



Servet Cetin: Euro 2008'den sonra Avrupa takimlarinin takibine girdi. 2009/10 sezonu baslamadan önce Marsilya'ya transferi son anda yasanan aksilik yüzünden iptal oldu.



Sabri Sarioglu: Euro 2008'de gösterdigi performansla Avrupa takimlarinin takibine girdi. Bazi marka fetisisti renkdaslarimiz gülse de halen Avrupa kulüplerinin takibinde. Neden "Mehmet Topuz, Özer Hurmaci, Ibrahim Üzülmez, Gökhan Gönül" vs. gibi yerli oyuncularin adi Milan, Marsilya, Tottenham, Liverpool gibi takimlarla anilmiyor da bizimkilerin adi aniliyor diye düsünmezler :) Bugün burda Rijkaard avukatligi yapanlarin istisnasiz hepsi Mehmet Topal bizim ortasahamiza yakismaz diyordu. Bre futbolun ordinaryuslari, Valencia kulübünün futbol profesyonellerinden daha mi iyi anlarsiniz bu isten! Bakin bakalim ben sezonun en kötü dönemlerinde bile Topal'a yada Elano'ya giydirmis miyim? Skor taraftariysam sövmem gerekirdi hezimetlerden sonra!



Elano: Yazmaya gerek yok, kariyeri ortada. Transfer dedikodulari forumlara düstügünde "gelirse soyunurum" denilen adam.



Kadromuz cok dengesiz gercekten. Hücum hattimiz cok güclü ama ortasahada "kifayetsiz" Elano, "bodos" Topal ve "tüm dertlerin kaynagi" Mustafa Sarp var. Savunmada da liderken takima kattigimiz Neill, "futbol düsmani" Servet, "deli" Sabri ve "buhran" Hakan Balta var. Kaleye de Atletico Madrid'de gecirdigi 5 yildan sonra Leo Franco'yu koyduk. Bu kadar dengesizdi iste kadromuz.



Ben söylemekten vazgecmiycem: Uyanin!!!



NOT: Benim Rijkaard'in sahsina yönelik bir kastim yok. Ha kafasina saksi düser, teknik direktör olarak yapmasi gerekenin yapabileceginin en iyisi oldugunu anlar, oyuna dogru müdahaleler eder, oyunculari küstürmez, onlari gelistirir, sampiyon oluruz; o zaman derim ki Rijkaard ders almis. Ama yok o bildigini okur, biz yine bireysel sivrilmelerle gol buluruz, rakiplerimiz yine formsuz berbat bir sezon gecirir, oynadigimiz oyunun ne oldugunu anlamam, sampiyon oluruz, o zaman derim ki "sampiyon olduk, bu büyük bir mutluluk ama Rijkaard'la olmaz."



Bu var.
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn






Ne yazıymış arkadaş. İlla birileri beğensin de yorum yapsın diye çabalıyorsun. Okumuyor kardeşim işte, kimse takmadı demekki senin bu yazını.



Böyle başlıklı yazıları okumaya bile tenezzül etmiyorum, emeğe saygım var o ayrı. Geçiniz tarihi, size tarihten 14 yıl şampiyon olamayan takımı da gösteririm, gidip Trömsö'ye elenen takımı da. Yemişim tarihini, tarihimiz gurur duyulacak şeylerle dolu ama bir yerden sonra yeni tarihi yazmak gerekir. Rijkaard'ın azılı avcısı gibi olmuş herkes, yedirtmiyoruz size o adamı.



Böyle bir konu da bekliyordum açıkçası.
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn



2008'den 2 yıl geçmiş peeh peeh peeh
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn



Fatih Terim gelsin o müthiş İngilizcesiyle "okazyon,it's the fıtbıl" desin.Rijkaard iğrenç,Rijkaard kaka.
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn



Ne yazıymış arkadaş. İlla birileri beğensin de yorum yapsın diye çabalıyorsun. Okumuyor kardeşim işte, kimse takmadı demekki senin bu yazını.



Böyle başlıklı yazıları okumaya bile tenezzül etmiyorum, emeğe saygım var o ayrı. Geçiniz tarihi, size tarihten 14 yıl şampiyon olamayan takımı da gösteririm, gidip Trömsö'ye elenen takımı da. Yemişim tarihini, tarihimiz gurur duyulacak şeylerle dolu ama bir yerden sonra yeni tarihi yazmak gerekir. Rijkaard'ın azılı avcısı gibi olmuş herkes, yedirtmiyoruz size o adamı.



Böyle bir konu da bekliyordum açıkçası.



Sana mi dert oldu yazdiklarimin okunup okunmamasi Portal Koordinatörü :)
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn



Yorumsuz artık. Rijkaard'ı maymum ettiniz, ettirtmem. E sigara da içiyorsunuzdur heralde, içirtmem...
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn



Sana mi dert oldu yazdiklarimin okunup okunmamasi Portal Koordinatörü :)



Evet, içim yanıyor seni takmamaları. Durmadan göze sokuyorsun ama gram tenezzül etmiyorum okumaya. Emeğe saygı.



Ya bırakın işiniz gücünüz mü yok ya. Aykut aptallık yapmayıp topa çıksa görürdüm hepinizi.
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn



Valla Aykut ciksa kimi görürdün bilmem ama ben gecen sezonun 5. haftasindan beri kaygilarimi dile getiriyorum. Liderken ve kazaniyorken de "böyle gitmez" dedim. ASY'deki Kayseri galibiyeti bile oynanan oyun acisindan icime sinmedi.
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn



Sorun taktikle alakalı.Feldkamp zamanındaki gibi 4-4-2 veya 4-4-1-1 oynamıyoruz.



Şişir hakana devri yok.Takım bu yüzden çuvallıyor işte değişik oyun yapısıyla oynuyoruz eldeki oyuncuların bazıları özelliklede bu sistemde kilit rol oynayan orta saha oyuncuları bu sistem için uygun değil.Rijkaardın oyun yapısında 3 Gattusoda olsa başarılı olamayız.



Daha önce verdiğim örnek gibi Elde Sözel öğrencisi var, biz başına iyi hoca diye Einsteinı getiriyoruz başarı gelmeyincede suçlu einstein oluyor. :) İşte bizimkide bu durum Rijkaard bu yüzden başarısız.Dediğiniz doğru eldeki malzemeye göre kadro yapan hocalar var başarı sağlayan, ama biz bir amaç için yola başladık bir sistem yaratmak istiyoruz bu yüzden bunu anlayın artık. :)



Fatih terim neden başarılı oldu?Çünkü onun oyun yapısına uygun oyuncular yokmuydu bizde?Pres gücü yüksek olan tempolu bir takım olabilen?Aynı F.terim neden başarısız oldu avrupada bu yüzden değil mi?Ya da 2. gelişinde bu yüzden çuvallamadı mı?
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn



2008'de hücum futbolu mu oynuyomuş bu adamlar?
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn



Ben yazıyı beğendim. O gün tüm maçları izleyen biri olarak dün gibi hatırlıyorum o takımın nasıl başarılar yakaladığını. Bugün -üstüne alınmasın kimse- 16-17 olup Rijkaardı """"körü körüne"""" savunanlar o gün konuşmayı sökmemişti.



Benim fikrim şudur. Rijkaard yanlış seçimler yapıyor. Yanlış taktik oynatıyor. Oyuncuların yetersiz olduğunu düşünüyor. Doğru ya da yanlış sorun bu değil. Ama malzemeyi beğenmiyorsa oynatamıyorda ya gitsin ya isyan etsin ya da çıkıp farklı bir sistem denesin. Ben bu kadar ünlü yabancı aldığımız başka 2 yıl hatırlamıyorum açıkcası. Ne fener alabiliyor ne de bjk (bu sene ehh işte). Yazık oluyor bu takımın geçmişine.
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn



Sarp-Ayhan-Barış vay be ne müthiş oyuncular. O kadar müthişlerki R.Madrid, Barça, İnter,Milan hep bu adamların peşinde satmıyoruz kardeşim satmıyoruz. Bizim elimizde işe yaramayan sadece İspanyada 2 lig kupası , İspanya Kral Kupası, Şampiyonlar Ligi kupası almış bir td miz var. Ama bu adam o kadar kötüki bu 3 Müthiş " Futbol " dehası arkadaşı oynatmayı beceremiyor işde.
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn



Sorun taktikle alakalı.Feldkamp zamanındaki gibi 4-4-2 veya 4-4-1-1 oynamıyoruz.



Şişir hakana devri yok.Takım bu yüzden çuvallıyor işte değişik oyun yapısıyla oynuyoruz eldeki oyuncuların bazıları özelliklede bu sistemde kilit rol oynayan orta saha oyuncuları bu sistem için uygun değil.Rijkaardın oyun yapısında 3 Gattusoda olsa başarılı olamayız.



Daha önce verdiğim örnek gibi Elde Sözel öğrencisi var, biz başına iyi hoca diye Einsteinı getiriyoruz başarı gelmeyincede suçlu einstein oluyor. :) İşte bizimkide bu durum Rijkaard bu yüzden başarısız.Dediğiniz doğru eldeki malzemeye göre kadro yapan hocalar var başarı sağlayan, ama biz bir amaç için yola başladık bir sistem yaratmak istiyoruz bu yüzden bunu anlayın artık. :)



Fatih terim neden başarılı oldu?Çünkü onun oyun yapısına uygun oyuncular yokmuydu bizde?Pres gücü yüksek olan tempolu bir takım olabilen?Aynı F.terim neden başarısız oldu avrupada bu yüzden değil mi?Ya da 2. gelişinde bu yüzden çuvallamadı mı?





O halde sisteme göre adam alsınlar ya da Rijkaard "benden bu kadar alınmıyor" desin. Zorla olucak iş midir bu ?
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn



Aynı F.terim neden başarısız oldu avrupada bu yüzden değil mi?



:eek:



Size Euro 96 öncesi milli takim ve ceyrek finale cikinca havalara ucan kulüp takimlari lazim :)



UEFA kupasini da Hagi kazandi zaten, Terim filan hikaye. Ama ne hikmetse onun futbolu ögrettigi adamlardan olusan Hagi'siz kadro dünya 3.sü oldu. Yine onun yönettigi takim 6 yil sonra yeni bir jenerasyonla Avrupa 3.sü oldu.



Aziz(e) medyasinin aziz kurbanlari. Galatasaray forumunda Fatih Terim'i savunuyoruz :D Ne günlere kaldik.
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn



Fatih Terim deniyor hala vay be hala bu zihniyette adamlar mevcut.



Kulübü batırtana kadar getiriler artık



3.FT dönemi 4.FT dönemi 5.FT dönemi artık ne zaman batarsa
 
Cevap: Sarp-Ayhan-Barış Üçlüsüne Çullanıp Rijkaard'a Toz Kondurmayanlara Tarihten Örn



Ozan Rijkaard hakkındaki bir konuda Tolunay Kafkası öneren sendin değil mi? Doğru hatırlıyorum dimi? :D
 
Üst Alt