Sayılarla Bursaspor - Galatasaray Maçı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Sayılarla Bursaspor - Galatasaray Maçı


377cfed161b549c6963a16e251e7109d.jpeg


Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu 6. haftasında Bursaspor’u 2-1 yenerek puanını 16’ya çıkartıp ligdeki liderliğini sürdüren Galatasaray’da bu mücadelede birçok istatistik göze çarptı.

Bu maçta 2017-2018 sezonunda ilk kez geriye düşen ancak bunu çevirmeyi başaran Galatasaray’da oyuna girip Süper Lig’deki ilk şutunu gole çeviren Sofiane Feghouli ve galibiyet golünü atarak bu sezon 5. kez fileleri havalandıran Tolga Ciğerci öne çıkan isimler oldu. Ancak karşılaşmada başka detaylar da gizliydi.

BELHANDA FARK YARATTI
Karşılaşmada etkili oyunuyla fark yaratan isimlerin başında Younes Belhanda geldi. OPTA verilerine göre Belhanda, Bursaspor maçında rakip ceza sahasında en fazla topla buluşan (6), en fazla başarılı çalım yapan (3), en fazla orta açan (11), en fazla isabetli orta yapan (3) ve en fazla şut pası çıkartan (6) Galatasaraylı oyuncu oldu. Faslı oyuncu ayrıca 14 kez ile de takımın en çok ikili mücadeleye giren ismiydi.

PAS BAĞLANTILARINDA ANA AKTÖR FERNANDO
Belhanda’nın yanı sıra Fernando da Bursaspor maçında istatistiklerde en çok yer alan isimlerin başında geldi. Brezilyalı orta saha oyuncusu karşılaşmada en çok topla buluşan (105), en fazla isabetli pas atan (81), rakip alanda en fazla pas yapan (50) ve en fazla pas arası yapan (4) oyuncu olarak sezon genelindeki performansına paralel bir görüntü çizdi. Maç içindeki pas bağlantılarında da Fernando’nun ana aktörlerden biri olduğu gözüktü. Galatasaray’ın Bursaspor karşılaşmasında Maicon-Fernando ve Fernando-Ndiaye arasındaki pas dağılımı öne çıktı. Bu iki pas bağlantısı Bursaspor deplasmanında 18’er kez aktif oldu.

MAİCON - SERDAR
Maicon, Burssapor maçında savunmanın yanı sıra hücum alanında etkili olan oyunculardandı. Brezilyalı stoper, Bursaspor maçında ikili mücadelelerde Serdar Aziz ile birlikte en fazla başarılı olan (8) oyuncu oldu. Maicon ayrıca en fazla hava topu kazanan (7) isim de olurken karşılaşmada rakip kaleye en çok şut gönderen futbolcu (4) olarak da gözüktü. Tecrübeli stoper ayrıca girdiği ikili mücadelelerin %72.7’sini kazanarak bu alanda Galatasaray’ın liderliğini üstlendi. Maicon’un savunmadaki partneri Serdar Aziz de saha içinde en fazla sahipsiz top kazanan (9) oyuncu oldu.

İKİNCİ YARIDAKİ DEĞİŞİM
İlk yarıyı 1-0 geride kapatan ve bu bölümde engellenenler dahil 7 şut kaleye gönderen Galatasaray, ikinci yarıda bunu 12’ye çıkarttı. Rakip kaleyi ikinci yarıda abluka altına alan sarı-kırmızılıların ceza sahası dışından attığı şutlarda da büyük farklılık vardı. İlk yarıda ceza sahası dışından 1 şut çeken Galatasaray’da ikinci yarıda bu sayı 7’ye çıktı. Nitekim Feghouli ve Tolga’nın golleri de bu şekilde geldi. İkinci yarıda topa sahip olma oranını %65.7’den; %67.8’e yükselten Galatasaray’ın en belirgin değişimlerinden biri de akan oyunda yapılan orta istatistiğine yansıdı. İlk yarıda akan oyunda 10 orta yapan Galatasaray, ikinci yarıda 16 kez akan oyunda orta yaptı. Takımın özellikle ikinci yarıda hücum aksiyonlarının %35.4’ünü sol, %30.1’ini ortadan, %34.5’ini de sağ kanttan yapması ve bu alandaki denge dikkati çeken bir başka unsurdu.

YÜZDE 100 FEGHOULİ
Sofiane Feghouli ise Bursaspor maçında %100’lük bir başarı oyanı yakaladı. 64. dakikada oyuna giren Cezayirli oyuncu, girdiği andan itibaren 19 kez topla buluştu. Soso, toplamda 10 pas yaptı ve bunların 7’sini rakip sahada gerçekleştirdi. Rakip baskısına rağmen Feghouli bu paslarda %100 başarı oranı gösterdi. Tek şutunda isabet bulan ve onu da gole çevirip %100’lük başarı oyanı yakalayan Feghouli’nin yanı sıra Latovlevici de Galatasaray’ın bir başka etkili ismiydi. Rumen oyuncu oyunda kaldığı 64 dakika içinde Galatasaray’ın akan oyunda en fazla orta yapan (7) oyuncusu oldu.
 
Üst Alt