Şengün Kaptanoğlu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Şengün Kaptanoğlu


engnkaptanoluedipgulars.jpg




Şengün Kaptanoğlu

Galatasaray Eski Basketbolcusu ve Takım kaptanı



Galatasarayımız Türk basketbol tarihinin en önemli kulüplerindendir. Spora tat veren, renk veren bir kulüp olma özelliğini her zaman üzerinde taşımıştır. Kulübümüze bu güzellikleri katan en önemli faktörlerden birisi de sporcularının Galatasaray adabı, gelenek ve görenekleri çerçevesinde mücadele etmeleridir. İşte bu güzellikleri bizlere yaşatan sporcularımızdan birisi de Galatasaray Basketbol takımımızın ve Türkiye Milli Basketbol takımımızın 1970 li yıllardaki efsane oyuncularından ve Kaptanların 'dan Şengün Kaptanoğlu;



Metin Oktayımız'ın Galatasaray camiası içerisindeki mutena yeri ne ise ; Galatasarayımız'ın Basketbol 'da ki Metin Oktayı 'da Şengün Kaptanoğlu'dur. Malumunuz sporculuk sadece çok iyi oyuncu olmakla bitmiyor. İçerisinde bir çok meziyetler gerektirmektedir. İşte bu meziyetleri taşıyanlar "Efsane" ler arasında anılıyor.



Şengün Kaptanoğlu 'da 1970 'li yıllarda Ankara Mülkiyeliler basketbol takımından Galatasarayımız'a transfer olmuş ; yıllarını Galatasarayımız'a vermiş, adam gibi adam, sporcu gibi sporcu, ağabey gibi ağabey, efendi mi efendi kişiliği ile Basketbol dünyamız da "Unutulmaz Efsanelerimiz" arasındaki yeri almıştır.

Basketbol salonlarına bireysel anlamda seyirci toplayabilmek her sporcunun harcı değildir. Sevgili Şengün Kaptanoğlu, Basketbol salonlarının fazla seyircisi olmadığı dönemlerde bile özel seyircisi olan bir kişilikti.

Oyun içerisindeki her hareketi zevk ve keyif vericiydi. Takım kaptanlığı bile diğer oyunculara güç verirdi. Diğer basketbolcuların boy avantajına rağmen kısa kalan boyu ile ; turnikeleri, hızı, top sürüşü, bileklerinin yumuşaklığı, saha içerisindeki tavır ve davranışları ile gıpta ile izlenen bir oyuncuydu.

Galatasaray ve Milli takımımız'n Kaptanlığını yaptığı ve örnek bir kaptan nasıl olunur imajını tüm güzellikleriyle yansıtan ender bir kişilikti.

Aslında basketbol dünyamız içerisinde kendisinden istifade edilmeliydi. Nçin basketbol dünyamız'an sessizce kaybolup gitti hala anlam veremediğim ve merak ettiğim konuların başında gelmektedir.

Geçmiş'te bir yerde okumuştum. "Dünyayı Kurtaran Adam-2" filminin yapımcılığını üstlenmiş diye ..! Ne derece de doğrudur bilemiyorum...



Belki de Şengün Kaptanoğlu ismini ilk kez duyanlarınızda olabilir. Gerçekten basketbol dünyamız'n Metin Oktayı idi...



Şunu da ifade etmeliyim ki internet ortamında Şngün Katanoğlu yazdığımda kendisi ile ilgili hiç bir bilgiye ulaşamadım.. Oysa 1970 'li yılların kuşağı "Şengün Kaptanoğlu" nun kim olduğunu çok ama çok iyi bilmektedir.



1938 Ankara doğumlu Ankara Kurtuluş Lisesi mezunu olduğunu şu anda ise 75-78 yaşları arasında olduğunu belleğimden sizlere aktarmaya çalışıyorum. Umarım bilgilerimin doğruluğunu teyit eden olur...



Bu bilgiler tamamen kişisel belleğimde kalanlardır..



Fotoğrafını bulamadım. Eğer elinde Fotoğrafı olan varsa buraya aktarırsa inanın çok ama çok mutlu olurum...



Sevgiyle kalın...
 
Cevap: Şengün Kaptanoğlu



sengunkaplanoglugs1938.jpg



1966-1972 'li yıllar Basketbol'da Galatasaray'ın çok başarılı olduğu sezonlardı. Fuat, Şengün, Tuğrul, Nur ve Nedret 'ten oluşan müthiş beşli 'si ile Ülkemiz'in adeta nazar boncuğu idi.

10 Numaralı forması ile Fuat,

6 Numaralı forması ile Kaptan Şengün

8 Numaralı forması ile Tuğrul,

7 Numaralı formasıyla Nur

4 Numaralı forması ile de takımımızın en uzunu Nedret

Gazete ve dergilerden takip edebildiğimiz görüntüleri ile hep hafızalarımızda ki nostalji bölümüne hoş bir soyut görüntü olarak kazındı.



Sevgiyle kalın.
 
Cevap: Şengün Kaptanoğlu



Edip Abi , senin sayende geçmişte klubümüze hizmet eden bir çok futbolcuyu ve basketbolcuyu tanıdım. Emeklerinden dolayı teşekkürler.
 
Üst Alt