Serdar Gücüyener | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Serdar Gücüyener


serdargucuyener1mc1.jpg



Serdar Gücüyener

Galatasaray Eski Futbolcusu



1975-1976 sezonunda Galatasarayımız'ın kadrosuna Sarıyer'den forvet oyuncusu olarak transfer edilmiştir. Teknik Direktörlüğü Turgan Ece, Don Howe ve Fethi Demircan 'ın birlikte çalıştırdığı dönemde 1 sezon görev aldı.



26 Mayıs 1976 tarihinde Trabzon'da oynanan Trabzonspor-Galatasaray Türkiye Kupası finalin de ; Serdar Gücüyener'in 51. dakikada ki asisti ve Bülent Ünder'in golü ile 1-0 yenerek maç uzatmalara gitmişti. Hakemin yaralanması ve sönen stad ışıkları nedeniyle maç Galatasaray tarihine en uzun süren maçlardan birisi olarak tarihe geçti. Penaltı atışları sonucu Galatasaray maçı 5-4 kazanmıştı. Bu maçta gol olan penaltılardan birisini de Serdar Gücüyener atmıştı. Gerek yaptığı gol asisti gerekse de attığı penaltı golü ile Kupa'nın kazanılmasında önemli rol oynamıştı.



Malcolm Allison'un Teknik Direktör olmasından sonra Galatasaray'dan ayrılarak futbol kariyerine devam etmiştir. Takip edebildiğimiz kadarıyla futboldan kopmayıp Bakırköyspor, Rizespor ve birçok Anadolu kulüplerinde Teknik Direktör olarak ülke futbolumuza katkıda bulunmaya devam etmektedir.



Bu vesile ile Sevgili Serdar Gücüyener'i yad etmiş ve genç renkdaşlarımıza birazcık olsun tanıtmış olduk..



Saygılarımla ; sevgiyle kalın...
 
Üst Alt