Serie A Kulüpleri Devam Kararı Aldı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
1588343631246.png

Serie-A'da mücadele eden 20 takım da sezonun oynanarak bitirilmesi kararını aldı. Federasyon başkanı Gabriele Gravina da "hiçbir şekilde iptal kararını imzalamayacağım, bu İtalyan futbolunun ölümünü imzalamak olur çünkü" şekilde konuşarak maçların oynanarak sezonun bitirilmesini savunurken, Spor Bakanı Vincenzo Spadafora ise sezonun iptal edilmesini istiyor. Top bundan sonra hükümette olacak.

Lega Serie A'dan yapılan açıklamaya göre ise tüm takımların oy birliğiyle alınan kararla lige devam etmek istedikleri belirtildi. İtalyan medyasında ise Torino ve Brescia'nın ise aleyhte oy kullandığı belirtiliyor.

Başbakan Conte ve Spor Bakanı Spadafora ise yaptıkları açıklamalarla liglerin oynanmasına karşı çıkıyor ancak kulüpler maddi sebepler yüzünden ligi bitirme talebinde bulunuyor. Taraflar arasındaki ayrılığın nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu...

İtalya, koronavirüsün Avrupa'daki en yoğun coğrafyası hâline gelmiş ancak son dönemde vefat sayısında ciddi düşüşler yaşanmıştı. Ülkede 18 Mayıs itibarıyla yasakların gevşetilmesi söz konusu.

Serie A: 'Complete the season' | Football Italia
 
Liverpool veya en azından psg gibi bir takım farkı açmadıktan sonra ligi birkaç puan farkıyla tescil etmek de sıkıntı. İtalyan liginde çekişme var malesef. Bu sebeple maçları tamamlamak istemeleri normal ama bir yandan da sağlık herşeyden önce gelir. Zor bir karar.
 
Seyircili futbol gelecek sezonda oynanamaz zaten. Oyuncuları maçlardan bi kaç gün önce test edip maçları oynatsın federasyonlar. Heryerde hayat devam ediyor. Millet mecbur işe güce gidiyor. Futbolcularında çalışması lazım.
 
Üst Alt