Şike soruşturması basketbola sıçradı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Şike soruşturması basketbola sıçradı


F.Bahçe-G.Saray final serisinin son maçında hakeme telkinde bulunulduğu tespit edildi. Yönetici Semih Özsoy’un yanı sıra, maçın hakemleri Recep Ankaralı, Erşan Kartal ve Alper Özgök’ün ifadelerine başvurulacak.



FUTBOLDA şike soruşturması kapsamında yapılan teknik takiplerde, Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown arasında oynanan basketbol final serisinin son maçında F.Bahçeli yöneticilerin maçın hakemini arayarak telkinde bulundukları belirlendi. Basketbola da sıçrayan soruşturma kapsamında dinlemeye takılan yönetici ve hakemlerin ifadeleri alınacak. Beko Basketbol Ligi final serisinin son maçında F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la kulübün basketbol şube sorumlusu Semih Özsoy arasında maçtan bir gün önce sık sık telefon görüşmelerinin yapıldığı tespit edildi. Bu görüşmelerin ardından Özsoy’un maçın hakemlerinden Recep Ankaralı’yı arayarak final serisinde 3-2 önde olduklarını ve yenildikleri maçlarda hakem hatalarının yapıldığını söylediği belirlendi.



Fenerbahçe mutlaka kazanmalı



Özsoy’un, Ankaralı’ya maçta F.Bahçe lehine kararlar verilmesi yönünde imalı cümleler kurduğu ve telkinde bulunduğu soruşturma dosyasında yer aldı.



Ankaralı’nın ise kararlarında adil olmak için elinden geleni yapacağını ve diğer hakemleri de bu konuda uyaracağını söylediği kaydedildi. İkili arasında geçen konuşmanın ardından Özsoy, Başkan Yıldırım’ı arayarak hakemle yaptığı konuşmaları aktardı.



Yapılan telefon konuşmasının ardından F.Bahçe Ülker’in, G.Saray Cafe Crown’u 91-88 yenerek final serisini 4-2 kazandığı ve 2010-2011 yılı şampiyonu olduğu dosyaya eklendi. 16 Haziran’da yapılan telefon konuşmalarına ilişkin, Özsoy’un yanı sıra maçın hakem üçlüsü Recep Ankaralı, Erşan Kartal ve Alper Özgök’ün ifadelerine başvurulacak. Konuyla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu’na önümüzdeki günlerde bilgi verilecek.



Hürriyet
 
Cevap: Şike soruşturması basketbola sıçradı



5 bir yerde yapmak icin yola ciktilar bu yolda yapilan hersey kutsaldir.
 
Cevap: Şike soruşturması basketbola sıçradı



En çok da sezon devam ederken söylediklerim(iz) bir bir ortaya çıkıyor ya ona seviniyorum.
 
Cevap: Şike soruşturması basketbola sıçradı



Soruşturmanın başlamasından 1.5 ay sonra daha yeni telefon konuşmaları ortaya çıkıyor. Bu adamları düşürmeyince bunlar her çıkan telefon konuşmasında ne yapacaklar? Hem şimdi bakmayın kulüpler birliği falan arkasında gibi duruyor ama hakemlerden ve federasyon cezalarından canı yananlar seneye doğrudan saldırıya geçecek. Bizim bu durumu beklemeden şu anda saldırıya geçmemiz lazım ama yönteminden ses yok!!
 
Cevap: Şike soruşturması basketbola sıçradı



Ama şimdi ben iftara kadar küfür etmeden nasıl duracam. Ulannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn Ahhhh.
 
Cevap: Şike soruşturması basketbola sıçradı



Haberin içeriğinden anlaşılan Fenerbahçe'nin hakeme kapalı olarak şike yapmasını teklif ettiği ancak hakemin dürüst olmak için elinden geleni yapacağını söylemesidir.Burada hakemin ifadesine başvurulacak.Hakem hayır ben yapmadım derse,daha fazla da delil bulunmazsa yapılabilecek birşey yok.Sadece Fenerbahçe şube sorumlusu şikeye yeltenme/teşvik suçunu varsa işlemiş oluyor.Bu suç oluyorsa (bilgim yok) cezasını alır ama daha fazla delil bulunmadığı sürece Fenerbahçe şampiyon kalacaktır.



Final serilerini salonda izlemiş biri olarak objektif görüşüm hakem Galatasaray'ın aleyhine çaldığı kadar Fener'in de aleyhine çaldı ki,Shumpert'ın dışardan çıkıp içeri bıraktığı turnikeyi sayı vermişti fenerliler çıldırmıştı :)



Özet olarak buradan birşey beklemeyin.
 
Cevap: Şike soruşturması basketbola sıçradı



Bu görüşmeden bence de ekmek çıkmaz.

Ancak Semih ÖZSOY'un bu harekete yeltenmiş olması bile ne kadar iğrenç olduklarının yanında ne kadar kuş beyinli olduklarının da kanıtıdır.
 
Cevap: Şike soruşturması basketbola sıçradı



basketbolun son 1 sezonunu takip etselerdi bence futboldan daha çarpıcı daha inanılmaz telefon konuşmaları dinleyebilirdik. kadın basketbolda nasıl kazandıkları ortada.
 
Cevap: Şike soruşturması basketbola sıçradı



Erkek basketbol maçlarında değil de bayanlar finalinde verilen kararlara ve 1 günde yaşanan 3 kez hakem değişimlerine bakacak olursak her türlü şike muhabbetini konuşabiliriz.Bunun dillendirilmesi ve buna bir açıklama yapılması şart yetkililer tarafından.
 
Cevap: Şike soruşturması basketbola sıçradı



adamlarin her bransinda sike var zaten. sikesiz gecen bir gün haram onlar icin. adamlarin yapmadigi pislik kalmadi zaten. söylediklerimiz bir bir cikiyor. bayan basketede el atsinlar calinan sampiyonlugumuzu geri istiyoruz.
 
Üst Alt