Sıla Gençoğlu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Sıla Gençoğlu


17 Haziran 1980 yılında Denizli'de doğan sanatçı, ilkokulu da Denizli'de okudu. Orta ve lise oğrenimi için İzmir'e anneannesinin yanına yerleşti. İlk sahne çalışmalarına İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi'nde başladı ve Türk Halk Müziği ile Türk Sanat Müziği korolarında korist ve solist olarak görev aldı. Lise ikinci ve üçüncü sınıflarda özel şan derslerine başladı. İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Sabahat Tekebaş ile şan ve ses eğitimi uzerine çalıştı.



1998 yılında yüksek öğrenimi için İstanbul'a geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bir sene okudu, daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü'ne geçiş yaptı. Bu dönemde, Afyon Caz Festivali'nde Neşet Ruacan, Nedim Ruacan ve Nezih Yeşilnil'den oluşan caz orkestrasında solist olarak görev aldı. Nükhet Ruacan'la ses eğitimi üzerine çalıştı ve yine okul döneminde, daha sonraları albümlerinde sanatçıya önemli katkılar yapan müzisyen Efe Bahadır'la da tanıştı. Kısa bir sürenin ardından Kenan Doğulu ile tanışarak onun yedi sene vokalistliğini yaptı. Ayrıca Sıla'nın yaptığı besteler ve yazdığı şarkı sözleri Ferhat Göçer (Yolun Açık Olsun/ Vur kadehi Ustam), Kenan Doğulu (Demedi Deme/Boğaziçi), Emel Müftüoğlu (Eğlenilecek Kızlar, Evlenilecek Kızlar/Ağla) gibi sanatçıların albümlerinde yer aldı. Geniş kitleler onun sesiyle ilk kez Sezen Aksu ile yaptıkları ve "Sıla" dizisinin şarkısı olan ortak besteleri "Sıla/Töre" sayesinde tanıştı.



Stüdyo albümleri

2007: Sıla

2009: İmza

2010: Konuşmadığımız Şeyler Var



[video=youtube;uI7YULS9qSY]https://www.youtube.com/watch?v=uI7YULS9qSY[/video]





[video=youtube;8d9ZrNQBwME]https://www.youtube.com/watch?v=8d9ZrNQBwME&feature=related[/video]





[video=youtube;9rDtGMp-D00]https://www.youtube.com/watch?v=9rDtGMp-D00&feature=related[/video]
 
Cevap: Sıla Gençoğlu



duru bir sesi ve aynı durulukta bir güzelliği var. neredeyse tüm şarkılarını kendisi yazmış. iyi bir sanatçı.
 
Cevap: Sıla Gençoğlu



Kafa sarkisinin klibi cikti



[video=youtube;g5l4MeYv8cE]https://www.youtube.com/watch?v=g5l4MeYv8cE[/video]
 
Cevap: Sıla Gençoğlu



"Sevişmeden uyumayalım" en iyi şarkısıdır bana göre. Son CD si de var bende. 10 numara...
 
Cevap: Sıla Gençoğlu



Şarkılarını ayırt edememekle birlikte son derece değer verdiğim bir isimdir... Hem göze, hem kulağa... Daha ne olsun...
 
Cevap: Sıla Gençoğlu



napıyomuşuzz.. bidahada yapmıyormuşuz... sag gösterip, sol vurmuyomuş. sılanın gol sarkısı güzel. alen delon klibinde mükemmel oynamıştı
 
Üst Alt