Siz "Yürüyedur"a bilir misiniz? - Sayfa 2 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Siz "Yürüyedur"a bilir misiniz?


Cevap: Siz "Yürüyedur"a bilir misiniz?



Umarım dönerler gücümüze güç katarlar. Çok sağlam bir gruptu



bu arada Ömer Çelik uA'na olan kinin nedir çözemedim sallada bu kadar basit sallama



Yürüyedur'u bilenler, uAnın bi halt olmadığını ve nasıl güçlü bir topluluk olduğunu gayet iyi bilirler.

:D abartınında bu kadarı.
 
Cevap: Siz "Yürüyedur"a bilir misiniz?



Alpaslan Abi'nin Yürüyedur hakkındaki açıklaması =>

Yürüyedurdan Kareler | Facebook





bu konuda ilk ve son kez yazacağım;



sizler, farklı bir tribün grubu sandığınız ve yalakalık yapmaya çalıştığınız insanlar hakkında ne biliyorsunuz da sürekli "ah onlar olsaydı, vah bilmem ne dursaydı" diye hayıflanıp duruyorsunuz?



bir kere şunu bilin ki bizim tribünümüzde ocak 2001’den sonra ua’dan farklı bir grup hiç olmadı.



sadece üzerinde bir slogan yazan bir pankartımız oldu... o pankartı da ben defalarca ellerimle astım... neden?.. çünkü o pankartta yazan kelime ultraslan’ın bir sloganıydı... o pankartı yaptıran kardeşlerimiz de ultraslan’ın taa içinden insanlardı. hatta bazıları kurucu üyedir... sonra bir şeyler oldu o pankartı kaldırdık... bitti gitti...



o kardeşler hala maçlara gelmektedirler. kimisi kapalıya, kimisi açığa, kimisi de numaralıya gitmektedirler... tek tek hepsi de pırlantadır... çoğu da çocukluğunu bildiğimiz, yanımızda yetişmiş insanlardır.



görürüz, sarılırız, öperiz, telefonla konuşuruz, mailleşiriz kısaca hiç bir sorun, problem de kalmamıştır.



o günlerde başka şeyler olmuştu, bu arkadaşlar bazı faaliyetlerden uzaklaşmak zorunda kalmışlardı. konuların detayını kendileri de biliyor ve bilmesi gereken diğer insanlar da biliyor. tüm dünyanın bilmesine gerek yok.



ayrıca bu arkadaşların dertlenmediği kadar "kraldan çok kralcılar" çıkıyor ya ortaya, onlara da en galiz küfürleri bu arkadaşlarımzı ediyor... çünkü "size ne kardeşim bizim iç problemimizden" diyorlar. bunu da bir kaç kez çeşitli platformalarda dile getirdiler ama dinleyen kim! illa bir şehir efsanesi yaratılacak ya... ua’ya karşı bir şeyler oluşturulacak ya! tüm dert bu!



buraya kadar anlaşıldıysa konuyu başka yöne çevireyim;



bu kardeşler ne şovu yapmışlar arkadaşlar? ne tezahüratı getirmişler bu tribüne?



hadi sayın bakalım da görelim!



ya da siz saymayın, ben sayayım;



üç yıldız koreografisi değil mi? yahu biz yani sen, ben, o olmasaydık, 10 kişilik bir arkadaş grubu, o kartonları stadın içine sokabilirler miydi?

(o gün çoğu ultraslan-unı ve tayfa’dan olmak üzere, en az 30-40 kişi çalıştık olimpiyat stadı’nda...) biz olmasak o 20 bine yakın kartonu

oraya taşıyabilirler miydi? koreorafinin yapılacağı gün o binlerce insana hükmedebilirler miydi? (o gün tam 100 kişiyi görevlendirdik tribünde düzeni sağlasınlar diye... bahsedilen arkadaş grubu ise ortalama 10 kişiden müteşekkildir, hatırlatırım...) koreografiyi stat içindeki mikrofonla kim yönetti ? ben... koreografi başarıyla sonuçlandığında tribündeki irtibatım olan arkadaşımıza ilk sevinç mesajını kim çekti? yine ben.



şimdi, ben’i sayazsanız, buradaki biz kim oluyor acaba sizce? evet doğru bildiniz, tabii ki ultraslan... ama o kardeşlerimiz de ultraslan’ın içindelerdi... demek ki bu biz’in içine onlar da dahil olmuş oluyor...

onların yaptığı, projeyi çizmek ve kartonları almaktı... (kartonları nasıl aldıklarını, daha doğrusu kimden aldıklarını da söylemeyeyim ki ayıp olmasın onlara...) geriye kalan ise bütün tribüne aittir... öyle ya, bir işle tüm tribün uğraşacak değil, üç beş kişi proje çizecektir, diğerleri de uygulayacaktır...



başka ne var ? bir hatırlatın bakalım?



haa bir de tezahürat var di mi?



"s..ktiğimin kupasını getirin bize"



aman ne undergraound bir tezahürat!

yorum bile yapmıyorum. sadece s..tigimiz kupanın türkiye kupası oldunu hatırlatayım!



arkadaşlar,

bilmediğiniz konular hakkında fikir yürütmeyin. goygoyculuk yapmayın. hele yalakalık hiç yapmayın.



bu kardeşlerimiz bir zamanlar kendilerine bir site kurmuşlardı ve kendilerine yalakalanmak isteyenler o siteye üye olmak istediklerinde karşılarına kocaman bir "naaaahhhh" işareti çıkıyordu... aynı şeyi biz bu forumda yapsak ne anamız kalır, ne avradımız... ama onlar yapınca (bazılarına göre mazlumlar ya) çok ilginç ve efsane oldu



ama şunu bir kez daha söylüyorum o kardeşlerimiz kendilerini mazlum falan olarak görmüyor... kendilerine yalakalananlara da çok sinirleniyorlar... onlar bu mevzuları unuttu gitti, bazı yalakalık sevdalısı olanlar unutmadı!



adam boşuna dememiş "kraldan çok kralcı" diye...



son söz;

bu tribünde emek veren, koreografilerin krallarını yapan ve bunları yaparken cebinden milyarlarca lira harcayan bir ua-karşı var, bir ua-sultans var... ve diğer alt gruplar varken... yıllar önce bitmiş gitmiş bir hadiseyi kaşıyıp durmak neden?



ben söyleyeyim yüzdeyüz ultraslan düşmanlığı.



ua yaptıysa kaka oluyor çünkü, bazılarının gözünde...



ee bu memlekette ciğeri beş para etmezler kahraman ilan edilmiş yıllardır... bu da normaldir tabi...



ha yanlış anlaşılmasın bu kardeşlerimize değil bu sözüm, halkımızın genel temayülünedir... bu kardeşlerimiz tek tek benim için pırlatandır, her zaman görüşürüyorum ve hiç bir husumet de gütmüyorum. (diğer abileriniz de öyle...)



hatta yapmış oldukları hatalara ve zamanında kendilerini kullandırmalarına da çok üzülüyorum... keşke kendilerini kullandırmasalardı ve keşke o hataları yapmasalardı. bazıları bunu da dile getiriyorlar zaten. o yüzden boş yere goygoyculuk yapmayın burada.



eğer samimiyseniz diğer arkadaş gruplarına haksızlık etmiş olursunuz.



ama amacınız ua’ya saldırıysa o zaman burda ne işiniz var? gidin ua düşmanı sitelerde konuşlanın.



bir daha bu konuyu açan olursa forumlardan ve mail listlerden silinecektir.



bitti.



Alpaslan Dikmen
 
Cevap: Siz "Yürüyedur"a bilir misiniz?



Yürüyedur var mı yok mu? sanırım en sağlıklı bilgiyi bu forumda Osman Aslan abi verecektir..

var mı yok mu bilmem de.. o günlere ister uA olarak ister Yürüyedur olarak ister Kadıköylü Aslanlar olarak.. yeter ki geri dönülsün Aslantepe'de...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Siz "Yürüyedur"a bilir misiniz?



12qf14444cv1.jpg




pankartın hikayesi

https://2.bp.blogspot.com/__a19ak0lL1s/StMmIRnr_EI/AAAAAAAABoI/j6YDw2rli7E/s1600-h/009.jpg



https://4.bp.blogspot.com/__a19ak0lL1s/StMolNm2wRI/AAAAAAAABoQ/lVhTwo75EDQ/s1600-h/010.jpg



yazıda bahsi geçen roma pankartı

39738_138761006163988_121662394540516_186817_4578505_n.jpg
 
Cevap: Siz "Yürüyedur"a bilir misiniz?



Yürüyedur var mı yok mu? sanırım en sağlıklı bilgiyi bu forumda Osman Aslan abi verecektir..

var mı yok mu bilmem de.. o günlere ister uA olarak ister Yürüyedur olarak ister Kadıköylü Aslanlar olarak.. yeter ki geri dönülsün Aslantepe'de...



Sevgili arkadaşlar malum ben de bir uA üyesiyim. Ve de bu konu hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum. Ama gene de çok derinlere dalmadan olayı şöyle özetleyeyim. uA kurulduğu zaman tüm GS taraftar grupları er ya da geç uA çatısı altına girdi. Bu süreç yaklaşık 2 sene gibi bir zaman aldı. Mesela benim başkanım olduğu "Eyüp Sultanlılar" grubunun uA'ye dahil olması uA'nın kuruluşundan yaklaşık 2 seneye tekabül eder. (10 Ocak 2003)



Neyse, rahmetli Alpaslan abimin dedikleri doğrudur ama yetersizdir. Zira YÜRÜYEDUR'dan bir kaç kişi uA'nın kuruluşunda yer aldığı halde buna katılmayıp muhalefet edenler de olmuştur. Neyse bu durum daha sonra ilerleyen maçlarda da su yüzüne çıkmıştır. YÜRÜYEDUR'un içindeki hizipçiler, uA'yı sabote etmek için ellerinden geleni yapmışlardır. Oysa ki uA lideri Sebahattin Şirin, YÜRÜYEDUR'a bir çok ayrıcalıklar tanımış ve de kendi içinde özerk bir grup olma hakkı tanımıştır. Örneğin KAPALI'da bir çok bestenin ve tezahüratın girmesinde YÜRÜYEDUR'a tölerans tanımış. Ama reisimizin gösterdiği bunca iyi niyete rağmen, YÜRÜYEDUR ultrAslan'a isyan bayrağı açmıştır.



Oysa ki, şayet hepimizin ortak amacı Galatasaray'ımıza destek vermekse, davamız Galatasaraysa, hepimizin çelik gibi kenetlenmesi gerekirdi. Maalesef YÜRÜYEDUR bunu yapmadı.



Ama ben aynı zamanda, uA'nın o zaman sırf Fatih Akyel'i istemiyorlar diye, bu arkadaşlarımızın darp edilmesini de asla kabul ve tasvip edemem. Şahsen ben de "hatasız kul olmaz" misali Fatih Akyel'in Galatasaray'ımıza dönmesi taraftarıydım ama liberal Demokrat bir insan olarak asla benim gibi düşünmeyene saygısızlık ve de şiddet gösterme eğilimim olamaz. Yani bence bu harekette uA yanlış yapmıştır. Tabi ki bu benim şahsi görüşüm kimseyi bağlamaz. Ama bu şiddet dolu hareketlerden ötürü uA'nın bir çok Galatasaray taraftarı gözünde antipatik hale geldiği de aşikardır. Yalnız şunu da belirteyim ki şu anki uA o günlerdeki uA değildir. Yani eskiye oranla daha pragmatist ve de şiddet karşıtı bir taraftar oluşumu çizgisindedir. Ve de karşılarına çıkan her problemi ve sorunu şiddet veya hakaretle değil; akıl ve siyasi manevralarla çözme yoluna gitmektedir.. Zaten liderimiz Sebahattin abimizin de temel ilkelerinden biri de, Hz. Ömer’e ait olan “Şiddet göstermeksizin kuvvetli, zayıflık belirtmeksizin yumuşak başlı ol.” sözüdür. Bunu, bu hususları onunla defalarca ve de sabahlara kadar uzun uzun birebir görüşerek masaya yatırmış biri olarak söylüyorum. Ve de şunu Galatasaray taraftarı iyi bilmelidir ki; şayet GS tribünlerinin başında bu değerli insan olmasa tribünlerde şiddet de, küfür de, gerilim de, ayrımcılık da çok daha fazla olacaktır..



Son olarak; şahsım adına da YÜRÜYEDUR hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. YÜRÜYEDUR’un yaratıcılığını ben de takdir edip beğenirdim ama web sitelerinde yazdıkları küfürlü yazılar yüzünden bu gruba asla sempati duymazdım.. Hiç unutmam bir olay karşısında sitelerinin girişine “……….. taraftarın s…kinde bile değildir” diye bir sözü aylarca sitelerinin baş köşesinde tutmuşlardı..



Neyse sonuç olarak YÜRÜYEDUR tribünlere döner ya da dönmez ama bu grubu da bu kadar gözünüzde büyütmenize bir anlam veremiyorum. Ve de bir arkadaşımız güzel söylemiş; “İçerdeki bazı adamlar da temizlendi. Daha temizlenecekler de var. Sebahattin abi çürük elmaları teker teker temizliyor. uA'nın dönüşü müthiş oluyor ve olacak.." diye.



Evet arkadaşlar, uA Genel Koordinatörülüğüne sevgili Oğuz Altay abimizin gelmesiyle uA pozitif anlamda müthiş bir ivme kazandı. Ben zaten rahmetli Alpaslan abimizin ölümünden sonra uA Genel Koordinatörlük makamına uygun gördüğüm tek isimdi sevgili Oğuz Altay abimiz neyse ki geç te olsa layık olduğu makama geldi.



Ve de son olarak şunu söyleyeyim, “her şey çok güzel olacak!..”



Sevgi ve saygılarımla kalın sağlıcakla..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Siz "Yürüyedur"a bilir misiniz?



Keşke demekten başka bir çaremiz var mı ?



Bilirmiydiniz arkadaşlar Yürüyedur'u? O içten ve yaratıcı tezahuratlarını, pankartlarını, protestolarını bilirmiydiniz? Peki bu asil oluşumun, uA tarafından tribünden kovulduğunu bilir misiniz? Bilmezsiniz tabi.. Nerden bileceksiniz? Yapılanları öğrendikten sonra insanın sadece "yazık" diyesi geliyor. Çünkü yürüyedurdakiler tribune renk katmak için herşeyi yaptılar. Hemde yönetimden hiç bi destek almadan,kendi ceplerinden. Örneğin bi olimpiyat stadındaki fenerbahçe maçı,beşiktaş maçı. Şuan bile her tribunun hayalinde olan kareografiyi kendi çabalarıyla gerçekleştirdiler Ve sen bu grubu haklı oldukları bi konuda konuştukları için katılmak yerine saldırıyosun. Yürüyedur'u bilenler, uAnın bi halt olmadığını ve nasıl güçlü bir topluluk olduğunu gayet iyi bilirler. Sloganları; Sürüyle dolaşmaktansa, kurtlarla kapışmayi tercih edenlerdir. Kendilerini olimpiyat stadında yaptıkları 20.000 kişilik kareografi ile fazlasıyla kanıtlamışlardır.



Gel gelelim asıl meseleye. Artık yeni stadımıza geçmemize çok az kaldı. Sizce de artık yenilik gerekmiyor mu? Bıkmadınız mı uA'nın "haydı bastır Galatasaray" tezahuratlarından. Bıkmadınız mı tek Galatasaraylıları kendileri zannedenlerden? Bıkmadınız mı yönetimin emirleriyle hareket edip futbolcularımızı, teknik direktörlerimizi yuhalayanlardan?



Yeni stadımızda tertemiz beyaz bir sayfa açıp, nasıl güçlü taraftara sahip olduğumuzu göstermeliyiz artık. Bence bu uA ile kesinlikle mümkün değildir. Yürüyedur grubu artık çekildiği kabuktan çıkmalı ve gerçek Galatasaray taraftarı ruhunu yeniden tribüne yansıtmalıdır diye düşüyorum.



Benimle hemfikir olanlar?
 
Üst Alt