Yurtdışından Telefon Getirmenin Bedeli 1838 TL Oldu! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Yurtdışından Telefon Getirmenin Bedeli 1838 TL Oldu!


IMEI kayıt ücretleri değişti. 30 Kasım 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan kararla 170 TL’den 500 TL’ye çıkan daha sonra Haziran 2019'da 618 liraya yükselen IMEI pasaport kayıt ücretine bir zam daha geldi.


Akıllı telefonları daha ucuz diye yurt dışından satın almayı planlayan kullanıcılara kötü haber geldi. Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile IMEI pasaport kayıt ücreti 618 liradan bin 500 TL’ye çıktı. Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete yayını sonrası yürürlüğe girdi.


Neredeyse 2 kattan daha fazla bir artışın yaşandığı IMEI kayıt ücretinde, 1.500 TL‘lik fiyat etiketi pek çok modeldeki avantajı ortadan kaldıracak. Bu da yurt dışından telefon satın alıp, IMEI kayıt yaptırmayı tercih edenlerin sayısını epey azaltacak gibi gözüküyor.
 
Akıllı telefonlar çıkmadan önce Blackberryler modaydı. Yurtdışından geldi. Normal Blackberry özelliklerinden çok daha fazlası vardı. Anteni vardı, televizyon izliyordum. Anfinin en ücra köşesinde NTVSpor'u izlediğimi bilirim. Orijinal Blackberry pilleri bir günde biterken benimkisi 2 günü tamamlıyordu. Çok karanlık günlerdi.
 
Herifler sanayi ve tarımı öldürdükçe halkın sırtına bindirdikleri vergi ve diğer gider yüklerini arttırıyorlar.

Bütçe açığı 2019'un ilk 6 ayında tahmin edilenin 2 katı açık vermiş ve 80 milyar TL civarında gerçekleşmiş.

Alım gücünü hızla tükettiği halka sırtını dayayan bir hükümet gemileri yakmıştır.
 
Nesi skandal bunun ya.Bu ülkede 1 tane mantıklı yapılan birşey var mı da buna skandal falan diyosunuz.Yurtdışından ürün getirince vergi düşürülecek olursa o zaman skandal olur bu ülkede ya da ötv-mtv vb vergiler düşürülürse skandal olur.Çok zengin bi milletiz biz o yüzden dünyanın en pahalı ürünlerini kullanıyoruz gurur duymalıyız bu yüzden kendimizle.
 
130 civarına yaptırmıştım bundan 5 sene öncesinde.

Her sene başka nereden silkebiliriz diye düşünen bir cbaskanimiz ve ekibi var. Artık hissetmiyoruz millet olarak.
 
Üst Alt