Sneijder Gerçekleri ve Yönetim Sorunu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Sneijder Gerçekleri ve Yönetim Sorunu


Biliyorum çok uzadı bu konu. Taraftar ciddi şekilde bölünme noktasına geldi. Uzun süredir araştırıyorum ve öğrendiklerimi özetleyeyim.

1- Her yere "takım kamp yaparken bu adam nerde?" yazan arkadaşlar; Wesley kampa bile çağırılmadı. Kampı basıp zorla girmesi mi bekleniyordu?

2- Daha geçen sezon sözleşmesini uzatan bu yönetim değil miydi? Evet, bu yönetim. Geçen sene uzattığın sözleşmeyi dalga geçer gibi bu sezon feshetmek istersen kusura bakma ama eşşek yüküyle para ödersin. Hiçbir hak da talep edemezsin. Uzatmasaydın o zaman.

3- Bazı taraftarlarımız, oyunu hızlı oynamayı koşmaktan ibaret zannediyor ve Sneijder'in oyunu yavaşlattığı söyleniyor. Aksine maçlara bakılırsa takımda tek pas oynamayı bilen, oyunu hızlandıran tek kişinin Sneijder olduğu açıkça görülüyor. Takımda topu alıp vermesi 15 saniye süren orta sahalar varken "takımdaki en büyük sorun Sneijder" demek kusura bakmayın art niyetliliktir. Bir oyuncuyu istememek/beğenmemek ayrı şey, ona nefret duymak ayrı şey.

4- Gelelim yönetime... Hadi diyelim Sneijder ile çalışmak istemiyorsun. Bu olabilir, normaldir. Fakat sen son yıllardaki en önemli oyuncunu üstelik taraftarın sevgilisi durumundayken bu işi sessizce, dürüstçe ve profesyonelce halletmek varken mobbingle göndermeye çalışamazsın, adam daha gitmemişken küfreder gibi numarasını başka oyuncuya veremezsin. Bu şekilde taraftarın nefretini kazanmak bir yana Belhanda'yı da çok büyük bir baskı ve sorumluluk altına alıyorsun. Bu amatörlükleri yaparak, şimdiden kötü giden her maç TT Arena'da yükselecek "Wesley Sneijder" tezahüratlarına zemin hazırlıyorsun.

5- Bu konuda Tudor'u kullanmak hiç akıl kârı değil. Herkes biliyor Tudor'un yönetimin emirlerini uyguladığını. Başarısız sonuçlar gelirse iki gün sonra kovacağın adamın arkasına saklanmak yönetime yakışmıyor.

6- "Sneijder Tudor'un sistemine uymuyor" diyenler; Belhanda kaleci mi? Madem sistemde 10 numara yok, Belhanda niçin alındı?

7- Tam 2-3 ortalama üstü transferle taraftarla arasını az da olsa düzeltmeye başlayan yönetim bundan daha kötüsünü yapamazdı. "Her şey iyi giderken, ayağına nasıl sıkılır?" sorusunun cevabı budur.

8- Son olarak Galatasaray taraftarları arasında bu kadar Sneijder karşıtı insan görmek son derece şaşırtıcı ve üzücü. Baros ile aynı kefeye koyanlar olmuş, Lukunku ile bir tutsaydınız bari. Severiniz sevmezsiniz ama saygı duymak zorundasınız. Sneijder, Galatasaray tarihinin en önemli yabancı futbolcularındandır, Hagi'den sonraki efsane 10 numaradır, aksini iddia eden objektif değildir.

9- En son olarak Dursun Özbek İstifa!
 
Kardeşim zaten daha adamın ilişiği kesilmeden 10 numarayı başka birisine vermek yönetimin ve hoca müsveddesinin olaya nasıl bir kurumsallık ile baktığının göstergesi.Şu numara olayından sonra kalkıp kimse sneijder konusunda yönetim ve hoca müsveddesinin objektif olduğunu savunamaz.
 
1. Son derece haklısın. Adama kampa gelmesin diye izin verilmiş, bu çok açık.


2. Futbolda olabilecek bişey 1 sezon önce uzattığın oyuncuyla fesih görüşmesi yapmak. Burda sıkıntı yok ama yöntemde sıkıntı var. Açık şekilde itibarsızlaştırılıyor Sneijder.


3. Kısmen katılıyorum. Sneijder oyunu çok hızlı oynayan bi oyuncu eğer takım arkadaşları hareket halindeyse. Ancak özellikle bu sezon bu konuda biraz geriledi. Belki fiziksel, belki mental, belki de her ikisinde bulunan sorunlar nedeniyle zaman zaman kötü top kontrolleri yapıp atakların verimsiz olmasına yol açtığına şahit olduk. Fakat bu abartıldığı gibi sık sık olan bi durum değildi ve pas opsiyonları olduğu sürece oyunu doğru ve hızlı şekilde yönlendirdi çoğunlukla.


4. Net şerefsizlik. Çok daha güzel ayırabilirdik yolları.


5. Tudor istemiyorsa bile yönetim açıkça "planlarımızda yok" diyebilmeli. Takımın hocaya emanet edildiğinin ve oyuncuların kulübün üstünde olmadığının göstergesidir bu.


6. Belhanda daha genç ve daha hareketli bi oyuncu. Tudor'un sisteminde 10 numara olmadığı koca bi yalan ancak sisteminde farklı tarzda bi 10 numara istediği gayet söylenebilir.


7. Kesinlikle.


8. Hagi'den BAYA uzak olsa da ondan sonraki en iyi 10 numara olduğu doğru. Nefret kusanları ben de anlayamıyorum, yalnızca "yazık" diyebiliyorum.


9. En kısa zamanda başkanlıktan ayrılması dileğiyle.
 
Üst Alt