Sofiane Feghouli: "Şampiyonluk için çok sıkı çalışacağıma söz veriyorum" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Sofiane Feghouli: "Şampiyonluk için çok sıkı çalışacağıma söz veriyorum"


b13896d4592249bfb1d8484316e55e0e.jpeg

Galatasaray'ın yeni transferi Sofiane Feghouli bein SPORTS'a konuk oldu. Cezayirli oyuncumuz röportajında "Buraya gelmek benim için büyük bir fırsat. Çok güzel karşılandım. Çok mutluyum. Galatasaray’ın şampiyon olması için çok sıkı çalışacağıma söz veriyorum" dedi. Kayserispor maçı öncesi yapılan karşılama için "Olağanüstü" ifadesini kullanan Feghouli "Herkese çok teşekkür ediyorum. Beni kabul eden tüm taraftarlara da... Sadece Galatasaray'a değil Türk halkına da çok saygı duyuyorum. Büyük bir tarihi olan bir halk ve ülke. Herkese karşılamadan ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Feghouli'nin röportajından öne çıkan diğer sözleri şöyle:

"Geçen sezonu West Ham’da bitirdim. Galatasaray bana bu sezon için güzel bir teklif yaptı. Tekrar şampiyon olmak istiyorlardı. Sportif direktör Cenk Ergün ile telefonda konuştum, bana bu büyük kulübü anlattı. Kulübün geçmişini biraz biliyordum. 2000 senesindeki UEFA Kupası final maçını izlemiştim. Pek çok da Türk arkadaşım var Paris bölgesinde beraber büyüdüğüm. Bu nedenle Galatasaray aklımda büyük bir kulüp ve gerisinde büyük tarihi olan bir takımdı. Bahsettiğim gibi, büyük bir kulüp benimle ilgileniyordu, hırslı ve şampiyonluk kazanmak için istekliydiler. Ben de kupalar kazanmak istiyorum. Tüm bu nedenlerden dolayı Galatasaray’da oynamayı tercih ettim."

"Başka ilgilenen takımlar da oldu. İngiltere’den, İtalya’dan, Fransa’dan ve Avrupa’da başka yerlerden... Ancak Galatasaray önceliğimdi. Transferin hızlıca bitmesini isterdim ama maalesef biraz zaman aldı. Görüşmeler uzadı. Biliyorsunuz, futbolcuların takımla anlaşması gerek, benim gidip kulübümle anlaşmam gerekiyordu, ardından iki kulübün anlaşması gerekiyordu. Bir de küçük hukuki detaylar var. Avukatlar vardı işin içinde. Tüm bunlar zaman aldı. Ben ise zaten Galatasaray’da oynamaya karar vermiştim."

"Teklif sonrası milli takımdan arkadaşım Carl Medjani’yi telefonla aradım. Türkiye’den konuştuk. Galatasaray’ın Türkler için ne ifade ettiğinden bahsetti. Ayrıca Bafe Gomis ile görüştüm. Beni birkaç sefer aradı, Türklerin mizacı ve benim transfer görüşmelerim hakkında konuştuk. Daha önce birkaç sefer tatile gelmiştim Türkiye’ye. Ancak bu Antalya taraflarında ailem ve arkadaşlarımla yaptığım bir tatildi. Bodrum’a da gitmiştim. 7 sene önce de Şampiyonlar Ligi için Valencia ile Bursa’da Bursaspor’a karşı oynamıştık."

"Türk Telekom Stadyumu harika bir stat. Sıra dışı bir ambiyans var. Seyircinin ne kadar iyi olduğunu biliyordum. Beklemediğim bir seyirci topluluğu vardı. İnsanlar şu anda tatilde. Yine de ilk maçta muazzam bir destek vardı. Seyirciler maçın başından sonuna kadar şarkılar söyledi. Gerçekten çok etkilendim. Eğer Galatasaray’a geldiysem bu gerçekten futbola olan tutkudan dolayı. Bu, biz futbolcuların tutkusu. Çocukken bunun için yaşıyorduk. İnsanları heyecanlandırmak için yaşıyoruz, bu bizi sahada daha da güçlü kılıyor. Bu herhangi bir şeye benzemeyen bir duygu. Futbol Türkiye’de çok önemli ve buradaki ambiyans harika, büyük liglerde oynadım. Ama bu tutku sadece Türkiye’de var. Ben bunu çok seviyorum ve burada olmaktan dolayı çok mutluyum."

"Fransızca konuşanlar, İspanyolca konuşanlar, Portekizce konuşanlar, Türkçe konuşanlar, İngilizce konuşanlar... Bu gerçekten güzel bir karışım. Bunun bizi bu sezon güçlü kılacağını düşünüyorum. Ben takım arkadaşlarımca ve teknik ekip tarafından çok iyi karşılandım. Benim adapte olmam için çok çalışıyorlar. Onlara çok teşekkür ederim."

"Cezayir ve Türkiye'nin pek çok benzer yanı var; milli duygularımız, futbol çevresindeki rekabet... Buraya gelmemin esas nedeni taraftarların futbola olan bu tutkusu. Bu duyguları yaşamak istiyorum burada. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum."

"Derbiler bir futbolcu için yaşanması gereken büyük anlardan, akıllardan çıkmayacak maçlardan. Umarım biz derbileri kazanırız."

Galatasaray.org
 
"Fransızca konuşanlar, İspanyolca konuşanlar, Portekizce konuşanlar, Türkçe konuşanlar, İngilizce konuşanlar... Bu gerçekten güzel bir karışım. Bunun bizi bu sezon güçlü kılacağını düşünüyorum. Ben takım arkadaşlarımca ve teknik ekip tarafından çok iyi karşılandım. Benim adapte olmam için çok çalışıyorlar. Onlara çok teşekkür ederim."

almanca ve dutch ca gibi kaba dillerden kurturmamız iyi oldu. takım kimyamız arttı.
 
Çok özel bir bilgi aldım kulubün içerisinden.Cenk Ergün'ün avukatı ile tanıştık , aynı zamanda kulupler arası anlaşmaların da düzenlenmesini sağlıyormuş.Aldığım bilgiye göre Feghouli yarın geliyormuş.Kesin bilgi, hayırlı olsun.
 
Üst Alt