Son 15 Yıldaki Teknik Direktör Puanlaması | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Son 15 Yıldaki Teknik Direktör Puanlaması


Evet son 15 yılda çok sık teknik adam geldi,gitti. Pek fazla gündem de yokken hepsini kısaca değerlendirip 10 puan üzerinden puanımı vereceğim.

2002-2004/Fatih Terim 2.5/10;

3.yıldızı kazandıktan sonra Lucescu yollanıp İtalya macerasından gelmişti. Herkes artık hedefin CL şampiyonluğu olduğunu söylüyordu ama ne yazık ki çok çok kötü bir dönem geçti. 2002-03 sezonunda 2.olurken, 2003-04 sezonunda şampiyonluktan haftalar önce koptuk. Avrupa'da rezalet dönem geçti. Kupada Rize'den 5 yiyip elendik. Transferlerin hemen hepsi tutmadı. Belki de geldiğinde Luce'yi bile kovduracak kadar güçlüyken gittikten sonra 2011'e kadar ismi geçmedi.

2004-2005/ Gheorghe Hagi 5/10;

Terim sonrası henüz 39 yaşında Galatasaray'ın başına geçti. 2003-04'de kısa zamanda fena olmayan grafik yakalayınca, 100.yılda da başımızdaydı. Avrupa'da olmadığımız sezonda tek hedef 100.yıl şampiyonluğu idi ancak 76 puan toplamamıza rağmen 3.olabildik. Kupa finalinde FB'yi 5-1 yenerek kazanmamız ise sezonun tesellisi oldu. Her şeye rağmen genç yaşında kötü sezondan sonra iyi işler yaptı ama 100.yılda şampiyonluk gelmemesi sonu oldu.

2005-2007/Eric Gerets 7.5/10;

Tromsö faciası,inanılmaz yüksek borç,yönetim-taraftar gerilimi ile başlayan sezon inanılmaz bir öyküyle bitti. Dar kadro,oyuncuların maaş alamama sorunu vs. rağmen son derece akıcı bir futbolla 83 puanlı bir şampiyonluk geldi. Üstelik herkes FB'yi şampiyonluğun uzak ara favorisi gösterirken geldi şampiyonluk. Ertesi sene transferler tamamen fiyasko olunca ne CL'de ne ligde,ne de kupada istenilen olmadı.

2007-2008/Karl-Heinz Feldkamp(Kalli) 7/10;

Uzun süredir düşük bütçeli sezonlar geçirdikten sonra 1992 yılında da yeniden yapılanmayı yapan 74 yaşındaki yaşlı kurt geldi. Kadro baya değişti. Linderoth'un sakatlık sorunu,Lincoln'ün disiplinsizlği derken Song ve Nonda dışında yabancı katkısı fazla alınamadı. Hatta bazı maçlara tamamen yerlilerle çıkıldı. Buna rağmen yine favori olan FB'nin önünde şampiyonluk geldi. Avrupa'da yıllardır olduğu gibi hayal kırıklığı vardı. Son 6 hafta sağlık sorunları yüzünden ayrıldı ancak hala maçları takip etmeye devam etti. O senenin şampiyonluğunda isminin yazmaması ise üzücü nokta oldu.

2008-2009/Michael Skibbe 3/10;

Kalli'nin önerisiyle gelmişti. Herkes uzun süreli çalışmasını bekliyordu ancak erken gitti. Zaman zaman göze hoş gelen hücum futbolu ve Avrupa'daki başarılar ile ufak güzellikler bıraktı ancak rotasyonlu kadro ile çıkıp 17.sıradaki Kocaeli'den evinde 5 yemesi sonu oldu.

2009/ Bülent Korkmaz 2/10;

Şok yenilgi sonrası acil şekilde gelip ilk maçında tarihi Bordeaux maçıyla başladı. O zaferden sonra ise istenenler olmadı. Final hayaliyle çıkılan yolda Hamburg önünde 2-0 öndeyken 3-2 kaybedilen maç bir nevi sonu oldu. Ligde de 5.aldığı takımı 5.sırada bıraktı. Ne yazık ki eline geçen fırsatı kullanamadı.

2009-2010/Frank Rijkaard 2/10;

Belki de tarihin en büyük hayal kırıklığı. 5 sene Barça'da çalışmış ve 1 sene boşta durduktan sonra bize gelmişti. Herkes uzun yıllar kalacağını ve "Mini Barcelona" kuracağını hayal ediyordu. Üst üste gelen yıldız transferler, ligde 3-4 gollü ezici galibiyetler taraftarlar inanılmaz şeyler hayal ettiriyordu ama 2 Ankaragücü maçıyla bir nevi rüya bitti. İlk önce 2009-10 sezonu 8.haftasında A.Gücü maçı,ardından 2010-11 sezonundaki A.Gücü maçı. Birisi hayalleri, diğeri Rijkaard'ın işini sonlandırdı. Daha sonra da teknik adamlığı genç yaşta bıraktı. Bize ise hayal kırıklıkları ile geçen dönem bıraktı.

2010-2011/ Gheorghe Hagi 2.5/10;

İlk geldiğinde biraz gençlik biraz da 100.yıl kurbanı olmuştu. İhtiyaç varsa buradayım dedi ve en zor dönemde gelmeyi kabul etti. 10 senedir mağlup olduğumuz Kadıköy deplasmanında iyi oynayıp puan alarak başladı ve kredisini yükseltti. Ancak daha sonra hem devre arası transferleri hem de skorlar tepetaklak gitti. Bir ara küme düşme hattına bile gelindi ve "sezonu kurtarma maçı" olarak görülen FB maçında 1-0'dan 1-2 yenilmesi tüm ipleri kopardı. Hem kendisi hem kulüp o sene çok büyük prestij kaybetti.

2011-2013/ Fatih Terim 9/10;

3 senedir değil şampiyonluk, şampiyonluk yarışında bile olmayan bir takımdık. Artık herkes gelmiş-gitmiş ve iş bilindik isim İmparator'a gelmişti. Yeni stad,yeni yönetim,yepyeni kadro ile her şey adeta baştan başladı. Yakalanan hava ile her şeye,herkese rağmen 79 puan alındı ve ilk şampiyonluk geldi. Ardından Play-Off'ta unutulmaz Kadıköy şampiyonluğu ile "İki kere Şampiyon" olduk. Yıllardır süren 2002'den beri 2 şampiyonluk gelmesine rağmen psikolojik olarak FB'nin gerisindeydik ve uzun zaman sonra "Ligin Kralı Benim" mesajı verildi. Ertesi sene CL Çeyrek Final,Lig şampiyonluğu, "Pastanın üzerine gelen Çilekler" ile o müthiş hava katlanarak sürdü. Artık çeyrek finalden öteyi isteyerek yeni sezona çıktık ancak Emirates ve Süper Kupa ile başlanan sezon büyük kaosla devam etti ve hala tartışılan şekilde 24 Eylül 2013'te sona erdi macera.

2013-2014/Roberto Mancini 5.5/10;

Terim kaosu devam ederken apar topar şekilde geldi. Bütün sezon bu kaos ve isim altında çalıştı. Juventus maçına kadar süren kaos o efsane maçla bir nevi yok oldu. Ligde beklenen çizgi yoktu ama 6-1'lik yenilgi ile başlanan zorlu gruptan çıkılması güven depoladı. İkinci yarıda ise skandal transferler,ligde kötü gidiş, Chelsea karşısında özellikle 2.maçta ezilmemiz bir nevi sonu hazırladı. Sene sonu 2.olup CL'ye direkt gitme,kupanın kazanılması ve derbi galibiyetleri adeta teselli bulundu.

2014/Cesare Prandelli 1/10;

Bana göre 1 puan bile fazla ama öyle-böyle emekler için veriyorum. İtalya Milli Takımından ayrılıp gelmişti ve ondan da beklentiler büyüktü.Ancak ne transferler,ne CL performansı,ne oyun elle tutulur değildi. Kazanılan lig maçları bile adeta armanın gücüyle veya bazılarına göre kondisyon farkıyla son bölümde kazanıldı. Geç de olsa Kasım sonunda yollar ayrıldı.

2014-2015/Hamza Hamzaoğlu 6.5/10;

"Çenesini tutamayan adam".. herkes için üzücü geçen bir sezondu ama ligde yarıştan kopmamamız tek teselliydi. Şampiyonluk için yeterli olup,olmadığı tartışıldı ama yönetimin güçlü olması,oyuncuların tecrübesi,özellikle ligin 2.yarısı camianın kenetlenmesi ile oyun olarak inanılmaz dominant olmasak bile çifte kupa ve 4.yıldız geldi. Ancak tüm bunlara rağmen hala güvenmeyen bir kesim vardı. Özellikle yaz döneminde çıldırtan konuşmaları,beklenen transferlerin gelmemesi ile oluşturduğu kredisini tüketti. CL maçlarına Selçuk-Bilal-Jem üçlüsünden ikisi ile çıkan bir takım olduk. Her ne kadar ligde çok kötü olmasak bile sezon içinde de kötü demeçler ile artık nefret objesi oldu ve erkenden oluşturduğu kredisini yerle bir edip yollandı.

2015-2016/ Mustafa Denizli 1.5/10;

Daha önce 2 kez geldiği takıma 3.kez geldi. Ligde her şeye rağmen fena durumda olmayan,CL'de en azından 3.olma fırsatı olan takımı aldı. Ancak ligde aldığında 5 puan fark varken bıraktığında tam 17 puan fark vardı. Üstelik sadece 12 haftada. Avrupa'da ise Astana ile içeride zar-zor berabere kalıp UEL'ye gittik. Lazio karşısında içeride tam kaleci dahil 9 defansif ile çıktı. O dönem en az bizim kadar kötü olan takıma karşı varlık bile gösteremeden elendik. Hem medya, hem taraftar bunca kötü duruma rağmen hemen hiç kötü söz etmedi. Bu belki de en büyük şansıydı. Yabancı biri olsaydı o dönem kim bilir neler olurdu..

2016-2017/Jan Olde Riekerink 4/10;

Altyapı için geldiği takımda 3 hafta sonra teknik adam oldu. ligden tamamen kopmuş takımla tek hedef en azından kupayı alıp Avrupa cezasını 2 seneye çıkarmamaktı. Sıfır beklentiyle geldiği takımda bunu başardı ve kupayı kazandı. Ardından süper kupayı da penaltılarla kazandı. Ancak başta Sneijder olmak üzere adeta futbolcuların kendini yönettiği biri olmuştu. Hemen hiç otoritesi yoktu. Yapılan transferlere bile karışmadı ve sezona iyi başlasa da sonunda beklenen oldu ve yollar ayrıldı. Altyapı hocasıyla gelip,sıfır beklentiyle hoca olduğu takımda neredeyse 1 sene geçirdi. Belki de kariyer zirvesini yaşadı.

2017/ Igor Tudor 6.5/10

Evet.. Uzun değerlendirmenin son hocasına geldik. Futbolculuğunda 9 sene Juventus'ta oynamış kariyerdi. Teknik adamlığa erken başladı ve Split,PAOK,Karabük'te çalıştı. Ülkemizde bilinmesi Karabük'te olmuştu. Daha ilk Galatasaray maçında TT Stadında adeta ezerek oynayıp son saniye golüyle yenilmesi ile dikkatleri çekti. Ardından mütevazi Karabük kadrosuyla özellikle içerideki maçlarda büyük fark yaratmıştı. Sonucunda ligin 21.haftası takımın başına geldi. Taraftarın büyük çoğu adeta kendilerini salmış futbolcu topluluğunu temizleyip Karabük'te olduğu gibi fizik olarak ezen bir takım istiyordu. İlk sezonunda bu salmış oyuncularla istediğinin olmayacağını anlayıp son 5-6 maçta bir nevi onların istediği oyunu oynattı. Ve hayal kırıklığı sezondan sonra beklenen temizlik yapıldı. Taraftarın bıktığı oyuncularla yollar ayrıldı,kadro dışı veya yedek bırakıldı. Her ne kadar Sneijder büyük tartışma konusu olsa da şimdilerde doğru olduğu anlaşıldı. Ardından kendi sistemine uygun isimler geldi. Östersunds faciası ile başlayan sezon kimsenin beklemedği şekilde hızlı başladı. 40 derecelik Antalya maçı hariç her takımı ezerek yeniyorduk. 9.hafta Serdar'ın sakatlığı ile hafta boyu çalışılan sistemin bozulması,verilmeyen net penaltı ile kötü süreç başladı. Gün geçtikçe baskı ve stres arttı. Üzerinde büyük bir Terim bulutu yaklaşık 1.5 ay dolaştı ve sonunda beklenen olup yollar ayrıldı. Bıraktığında takım liderin sadece 1 puan gerisindeydi.

2017- &/ Fatih Terim;

Bol bol güzel anılar,mutluluklar yaşayacağımız bir serüven dileğiyle..
 
Elbette beğenmediğiniz değerlendirmelerim olacaktır ama bunlar kendi gözlemlerim. Sizlerde görüşlerinizi belirtin mutlaka.
 
Terim 4
Hagi 6.5
Gerets 7
Kalli 7.5
Skibbe 6
Bülent 4
Rijkaard 3
Hagi 4
Terim 9
Mancini 6
Prandelli 1
Hamza 7
Denizli 1
Riekerink 6
Tudor 0
 
Gerets 7 (Gayet ciddi top oynatiyordu tek ön libero ile)
Kalli 7 (Leverkusen'den 5 yedirdi, erkenden birakti ama yeri ayridir)
Skibbe 3 (Kocaeli faciasi ile birakti)
Bülent 0 (Rezalet)
Rijkaard 3 (Defans ve orta saha rezildi, adam aldirmadi bir türlü)
Hagi 0 (Rezalet)
Terim 9 (Galatasaray'i satip gitmeseydi 10 puan bile verilirdi)
Mancini 5 (Deplasmanlarda top oynatmadi)
Prandelli 3 (Kondisyon yüklemesi disinda bir sey yapmadi)
Hamza 6 (Sampiyon yapti ama transferleri falan fiyaskoydu, 2 sene geriye götürdü)
Denizli 0 (Rezalet)
Riekerink 6 (Beklenti yokken kupayi falan kazandi en azindan. Takimdan maksimum verim aldi diyebiliriz)
Tudor 4 (Iyi transferler yapsa da oynatamadi)
 
Son düzenleme:
sıralama yaparsam

riekerink>diğerleri
.
680446b1dec6136aefc8f07a6f07b299.jpg
 
Üst Alt