Son 9 Senelik Büyük Galatasaray Sorunu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Son 9 Senelik Büyük Galatasaray Sorunu


Evet konuya nerden başlanır, nerden girilir pek kestirmeden ortaya karışık bir analiz yapmak lazım.

Galatasaray sportif yönetimi, sadece isimde var gibi görünüyor son 9 yıldır. Bunun başlangıcı Adnan Polat dönemi ve devamına denk geliyor. 2010 yılında takımın en iyi ofans oyuncusu Kader Keita'ydı. Ancak sportif başarı yerine sözde finansal başarı isteyen bir yönetim vardı başta. Keita satıldı yerine 10'da 1'i etmeyecek Pino alındı. Mustafa Sarp, Servet Çetin, Hakan Balta, Sabri ve Barış Özbek gibi bölgesel amatör lig de zor oynayacak futbolcular ilk 11 oyuncusu yapıldı. Sonunda Galatasaray o sezon çöktü ve tarihinin en kötü 3 sezonundan birini hatta rekor seviyede kötü bir sezon geçirdi. Eskiye çok gitmeden yazın plaj kenarında buz biranın ilk yudumunun boğazınızdan hızlıca kayması tadında geçelim bu sezonu.

Aysal gelince ve çok beğenmesem de otoritesi ve sürekli çift forvet zihniyetini benimsemiz ve jupp derwall'ın sistemi üzerine kendi ufak bir şeyler katmış Terim nokta atışlar yaptı ilk transfer sezonunda. İlk geldiğinde ''bidon'' diye dalga geçilen Melo, İngiliz artığı diye dışlanan Eboue, pornocu ve ergen messi severler tarafından aşağılanan tomas ufaluji, tekniği olmayan leylek diye eleştirilen johan elmander, futboldan ne anlar gitsin matadorluk yapsın diye dışlanan albert riera, sırf kızlara hava atmak için instagrama iguanalı fotoğraf koyuyor diye küçümsenen muslera gibi taraftarın farkında olmadığı ama aslında Galatasaray'ın harika bir omurgası oluşturuldu. Taraftar farkında değildi ama Dünya çapında bilinen ve Şampiyonlar Ligi kalitesinde veya EPL-La Liga-Seri A liglerinde kafaya oynayan takımların kalitesinde kilit 6 oyuncu alınmıştı. Daha sonra zaten kadro oturup, oyuncular anlaşınca başarı geldi. Elde de 2-3 tane daha fazladan güzel isim vardı. Yedekler yine çöptü tabi çoğunlukta. Burada asıl önemli olan yönetim geldiğinde; ''biz Galatasaray'ın borcunu düşüreceğiz, Galatasaray'ın borcu çok, Galatasaray batıyor, transfer yapamayız, tek derdimiz finans'' dememesiydi. Yönetimin hedefi direkt olarak tekrar Avrupa'da başarı ilkesiydi. Böyle vizyon olunca zaten yerel başarıdan kaçamazsınız, yerel başarı kendiliğinden gelir. Bugün Avrupa'nın en iyi takımları dediğimiz takımları, yeni sezon öncesi çoğunlukla ilk hedef olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmak veya orada başarıya ulaşmak istediklerini belirtirler. Çünkü yerel başarının geleceğini, vizyonlarından ve hedeflerinden zaten biliyorlar. Derken Aysal işe yarayacak yıldız ve ses getirecek transferlere devam edeceğini belirtti. Drogba hep gündemdeydi zaten başka isimler aranıyordu. Ancak bir de bakıyoruz o ne? Malum şike düzeni ve sezon başında şampiyonu tayin edilmiş senaryolu ligi yönetenler bir an yabancı yasağını iyice sertleştirip 5 yabancıya düşürüyordu kuralı. Aysal yine de dediğini yaptı ve 29 yaşında gelmesi imkansız gözüyle bakılan Sneijder'i kadroya kattı.

Ancak yabancı kuralı ve bu futbol katili örgüt büyük para gidecek bir kesim küsecek diye Galatasaray'ın üstüne daha çok gelmeye başladı. Aslında konumuz bu değil ama maalesef buraya girmeden olmuyor. Finansal fair-play denen sadece istedikleri kulüplere uygulanan bir saçma kuralı UEFA katılaştırdı ve kısmi olarak uygulamaya da başladı 2012 itibariyle. Ancak büyük borç batağında ki Bayern Mühih-Real Madrid-Barcelona gibi kafa takımlara hiç dokunmadılar nedense. Aysal sağlam dış çevresi ve müthiş kriz yönetimiyle bu işi erteletti ve dönemi boyunca hiç bir ceza ile karşılaşmadık. Ayrıca her sene dolar kuruna bağlı borç faizler ile birlikte artarken, Aysal burada bazı bir takım ekonomik oyunlar ile zararı yani gideri azaltıp geliri artırdı. Gelir nasıl arttı? Sürekli sportif başarılar ile. Ömrümüzde görmediğimiz branşlarda şampiyonluklar yaşadık, kadınlar baskette uluslararası kupa aldık vs... vs... 30'dan fazla şampiyonluk yaşandı kısaca 2-3 sene gibi kısa bir sürede. Hatta erkek basketbol bile büyük sürprizdi. Kısaca örnek vermek gerekirse; Aysal'ın arabası hareket halinde benzini bitmesine rağmen arabayı durdurup benzinliğe itmek veya bidonla benzinliğe yürümek yerine vitesi boşa atıp aracın gidebildiği yere kadar gitmesi sağlıyordu (Dursun olsa kendini arabadan atıp ölür ve arabayı da paramparça ederdi orası ayrı) ancak 2013 Ağustos'da bir susurluk kazası gibi karşı şeritten gelen bir kamyon geldi ve bizim şeridimize geçip arabamıza kafadan daldı. Büyük bir suikast yaşandı. Terim ve TFF görüşmeleri, medyanın Aysal-Terim krizi adı altında ki sipariş haberler yapması derken, ortalık karıştı ve Terim gitti Aysal kötülenmeye başlandı.

Daha sonra Aysal ne yaşadığı bilinmez bazı bir takım kapalı kapılar ardında futbol örgütleri veya kirli Türk futbol düzeni sayesinde görevi bırakıyordu. Ondan sonrası zaten iplik gibi geldi. Kukla bir Yarsuvat geldi, tamamen mucize ve şans eseri şampiyon olundu. Daha sonra ise daha kötüsü felaket Dursun geldi.

Şimdi takımda omurga 3 kişiden oluşuyor. Muslera-Sneijder-Bruma bu 3 isim olmasa Galatasaray bugün ilk 5 içinde kesinlikle değildi. Ve hala Sabri-Balta bu takımda oynuyor.

İşte Galatasaray'ın en büyük sorunu budur, para yok küçülmeye gidiyoruz politikası ve Şampiyonlar Ligi kalitesinde futbolcuya ödenecek paranın bölgesel amatör lig futbolcularına ödenmesi. Bu işte büyük bir tezat var. Galatasaray'ın yönetimi zaten değişecek ama asıl ilk başta yönetimin üstünde olan ve yönetimi kukla gibi yöneten divan ve prostat takımının yok edilmesi gerekiyor camiadan. Galatasaray'ın borcu 2011'den önce yok muydu? Aynı şekilde vardı. 2009'da atıyorum 500 milyon olan borç şuan 900 milyonsa bu borç artmış demek değildir. İktisat bilimiyle alakalı bir durumdur, 2009'da ki 500 milyonun değeri, 2017'de 900 milyona denk geldiği için bu durumdasın, çünkü borcun sabit ödeme veya TL üzerinden değil. Ve sportif başarı olmadan da gelirin yok denecek kadar azdır. Kantarelli gibi harika bir pazarla taktiği olan tekstil ve satış konusunda başarılı adamı Adnan veya Dursun getirmedi bu camiaya. Oradan bile ne kadar vizyon var ne kadar yok anlaşılıyor kişiler üzerinden.

Galatasaray'da şuan yaşayan vizyon sahibi az isim var.

Alp Yalman
Faruk Süren
Mehmet Cansun
Ünal Aysal

Bu isimlerin güç birliği yapıp önce divanı yenmeleri ve kontrolü ele geçirmeleri daha sonra ise ortak bir yönetim sergileyip yönetime geçmeleri gerekiyor arka veya ön planda.

Dursun stajyer başkanlık bile yapamayacak kadar cahil ve vizyonu mahalle bakkalı yönetmeye zor yetecek bir isim. Tabi yönetimi komple öyle.

Çorba bir yazı oldu ama yine kısa ve anlaşılır olmuştur.
 
Adem Çakar gel reis bize Aysalı yerin dibine sok ve Terimin ne muhteşem
ötesi bir insan üstü varlık olduğunu anlat. AIG den gir Aysal dan çık, Süren den gir Terim den çık. Sonra tek Aysala gir oradan çık.

Off the record; Bu arada konuyu görünce aklıma forumdan gerizekalı ve mal birisi geldi ama kendisi ile muhattap olup ceza yemek istemiyorum çünkü değmez. O mal kendini çok ama çok iyi biliyor.
 
Takimdaki bir diger sorun da yuksek maas sorunu. Sneijder , Muslera, Bruma ve Poldi disinda aldigi parayi hakeden yok.

Paul, linnes, serdar,donk,tolga, sightorson, de jong,josue gibi GS kalitesinde olmayan ve muzmin sakat oyunculara dunya para verildi.

Paokta 400 bin euro alan Rodriguese 3 milyon bonservis 1.2 milyon maas verildi.

Pilleri bitmis Selcuk ve Balta, pili hic olmamis sabri bu takimdan coktan yollanmalari gerekiyordu simdi ozellikle Selcuk cok fazla para aliyor.

Simdi bu takima birini alirken maas dengesini korumak icin cok yuksek para veriyoruz.

Bu GS seviyesinin altinda olan ve pili bitmisleri hemen sene sonunda satmak icin bir ekip kurulmasi sart. Cin, abd arabistandaki guclu menejerlerle temasa gecilmeli.

Ama nerede bizde o yonetim? :(
 
@Adem Çakar gel reis bize Aysalı yerin dibine sok ve Terimin ne muhteşem
ötesi bir insan üstü varlık olduğunu anlat. AIG den gir Aysal dan çık, Süren den gir Terim den çık. Sonra tek Aysala gir oradan çık.

Off the record; Bu arada konuyu görünce aklıma forumdan gerizekalı ve mal birisi geldi ama kendisi ile muhattap olup ceza yemek istemiyorum çünkü değmez. O mal kendini çok ama çok iyi biliyor.

Sana birsey anlatmamin ne manasi olabilir ki ? Oradan girer, buradan cikar. Dinazor dinazor diyorsun, 4 tane 70 üstü, 80´e merdiven dayamis adamin cözüm olarak gösteren bir postda, böyle bir alinti yapiyorsun. Okudugun yazinin 4 noktasinin, 2 sini kendin arastirsan, yanlis bilgi verildigini görürsün, ama neden bilgilenelim ki ? Yaptiginiz Ünal Aysal´i bir poltikaciymis edasi ile desteklemekten öte birsey degil.
 
Son düzenleme:
Burada cok kez yazdim, aysal arka plani tarumar olmus ama gorsel olarak da muthis keyif veren bir urun sundu bize

mesela dursun eger arka planda cok iyi isler yapip da sportif olarak kotu olmakla kalsaydi inanin bana tek kisi de kalsam desteklerdim ama dursunun yaptigi sportif hamlelerin yanlisligi bir yana "ama surada da iyi" dedigim bir sey ariyorum bulamiyorum

polat a cok haksizlik ediliyor ,o da sportif anlamda dursundan bile beter 3 sene yasatti bize ama altta yazacagim maddelerin hepsini de o yapti ,adama fener yalakasi deyin tamam ,iktidar yandasi deyin ona da itiraz etmem ama ,

1- gelirlerden surekli karpayi odedigimiz, giderlerin ise surekli sportif as nin uzerinde oldugu yapiyi tum sahsi yolsuzluk risklerini de alarak birlestirdi ve hic degilse hisse sahiplerine surekli zarar ederken bir de karpayi dagitmiyoruz (futbol as denen sirket faal olsaydi bugun hakkaten batmistik)

2- canaydinin beceriksiz eren taluya verdirdigi ve 1 sene stop eden stad insaatini bitirmeseydi bugun yine gelirler diye bir kalem kalmazdi ,aysal in sportif basarilarinda tiklim tiklim dolan o stadyum ve gelen paralar polat in stad insaatina el atip bitirmesiyle geldi

3- riva nin 200-300 milyon TL ler ettigi donemde aylarca ankaraya git gel yapip da insaat ruhsatini kendisinden sonraki donemlere miras birakmasi da unutuldu , bugun dursun oralardan gelir elde etme pesinde ise yesil alandan imarli araziye donebildiyse o insaat ruhsati sayesindedir

4- orjinal projede bizden alinacak olan ve yine polatin yaygara edip "bu kucuk tapulu arazimiz de mecidiyekoyde yasasin" diyerek guc bela bizde kalmasi saglanan eski cadir arazisinde bir otel yapilabilip satilacak ise oradaki 150 milyon mu neyse o parada da polatin emegi vardir

5- stadyum icin bize gosterilen 3 alternatif araziden 120 donumluk olan tahsis edilip bugun basketbol salonu insaati icin ,store icin yerler kaldiysa o da arazinin illa o bolumunu sart kosan polat sayesindedir (canaydin doneminde kendisi asbaskanken)

6- son olarak ,misimovic ten keitaya , topal dan meira ya ve ardaya dek futbolcu satisindan da para elde etme yoluna gidip kasadaki boslugu sportif satislarla yurutebilen de tek baskandir . Dursunun arazilerle gelir pesinde iken erenlere serdarlara 4-5 milyon eurolari sactigi ,aysalin selcuk buraklara omurluk sozlesme dagittigi donemde kendisine sifir maliyeti olan topal arda gibileri satip 20 milyon euro ya yakin sifir maliyetli para sokmustur klube

7- kirdirildi diye begenilmeyen tt isim hakki satisi hala suresi ve stadin lokasyonu dusunuldugunde kendi kulvarinda lider bir anlasmadir

polatin gitmesine sebep kongerede ben de el kaldirdim ,pisman miyim tartisilir , kendi yonetim kuruluna hakim olamayan ,sportif denedigi tum hamleler elinde patlayip hagiden medet uman , 5-3-8 inciliklerle alay konusu edilen de bir klubun baskaniydi cunku ama yukaridaki maddeleri bilmeyen de okusun ogrensin diye yazdim.

Bir baskan daha yok boyle yapisal sorunlara el atip halleden
 
Emre bu isimler tüzüğü değiştirip kulübü daha geniş kitlelere açabilirler asıl devrimi yapmış olurlar.

Lise içinde dönen oyuncak gibi olursa bunlar öldüğü zamanda çakılır gideriz.

Lise etkisi tamamen kırılmadan bu iş değişmez.
 
7 madde yazmis omerin yazdigini eklemeyi unutmusum , gerci onu basaramadi ama polatin ayrilik sebebini de soyleyim size , birincisi sportif basarisizlik, yonetim kurulu sorunlari ve medyaya yansiyan imaj kaybi olsa da asil sebep bunlar degildi

tuzuk degisikligi istiyordu, bu tuzuk degisikliginde bir cok alternatif vardi ,henuz nihayetlenmeden baskanliktan ayrildi ve dikkat ediniz 8 senedir tuzuk ile ilgili hersey hasir alti ediliyor , aysal da yarsuvat da dursun da dokunmuyor

polat dokunmaya kalkinca aforoz edildi GS ananeleri ,gelenekleri diyerek

polat in teklif ettigi degisiklik de tam anlamiyla sizin istediginiz "klubu halka acin" tarzi bir sey degildi , ama uye sayisi , firsat esitligi ,her uyelige gecenin liseli ,sporcu vb kategorilere alinmadan esit para vermedi , 3% luk kontenjanin yumusatilmasi gibi seylerdi

peki inan kirac ne istedi ? kendisi egitim vakfi baskani ya ,teklifi suydu , "uyeligin daha genis kapsamina variz ,ama bunun yolu liselilere taninan ayricaliklarin universitelilere de yani GS universitesi mezunlarina da taninmasi"

buyur buradan yak , zaten cekirdekte GS liselilerin bile otomatik uye olabilmesinden kaynakli bir aidiyet sorunu varken universitelilerin de bu kervana katilmasi ile aynen bjk nin bir doneminde tonla baska takimli binlerce uyenin alinmasi gibi bir durum olusacakti

polat bunu reddetti ve ipi cekildi .

Bu bilgileri benden baskasindan alamazsiniz , o yuzden hemen satasip vir vir etmek yerine kim oldugumdan yola cikmadan sadece yazdiklarimin icerikleriyle ilgilenin
 
Camia ve taraftar olarak en büyük tepkiyi adnan polata verdik zaten ondan sonrakiler kulübün anasini bisey yapsalar yaprak kımıldamıyor ne camiada ne taraftarda..bu uzun yazida mantiksal hatalar cok fazla bu arada..b.münih barca real gibi takimlar borc icinde yüzüyor finansal fair play onlara dokunmuyor demis renktaş bu tamamen yanlış..bayernin sürekli kar ettiği ve kasasında 500 milyon euro olduğu borçsuz harika yönetildiğini okumustum.keza yine real ve barcanin gelirleri her zaman giderlerinden fazla oluyor dengeyi tutturamadiklarinda transfer yasagi yedi ikiside hatirliyorum.yazidaki baska bir yanlışsa ünal başkanın müthiş dış çevresi sayesinde uefa bize ceza vermedi denmiş..ffp uyari ve izleme takvimi verdi ama biz bu kriterlere uymadik bursa ünal başkanın bırakın başarısını aksine bu uyari ve izleme sürecini hiç kaale almamasi nedeniyle avrupa kupalari yasaginin yuzde 90 sorumlusudur kendisi..
Yine de uzun ama güzel bir yazi olmuş bize lazim olan başkan ne adnan polat başkan gibi sportif başarıyı en son öneme koyup kulübün maddi sorunlarini cozmeyi öncelik görecek nede ünal aysal başkan gibi sadece sportif başarıyı düşünüp maddi olarak zerre kulübü dusunmeyen bir baskan olmamali..maddi durumunda sportif başarınınin da şart ve elzem olduğunu bilen vizyonlu hesabini bilen adam olan insan olan bir baskan gerek bize..

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
soyledigin baskan profiline uygun dengeli konusmalari adnan ozturk yapmisti fakat ben o isi de arastirdim adam hakkaten hem ailesindeki hem de kendiyle ilgili saglik sorunlari ile girememis meseleye

cok agiz aradim palavradir o bahanedir diye ama hakikaten gercekmis , 4-5 alakasiz insan ayni seyleri soyledi ki biri onun listesinde olacakti alt kurullardan birinde yonetimde olmasa da

polat sportif basariyi ikinci plana atmadi , bilakis egilse de beceremedi ,cunku zaten fenerin gudumundeki medya, hakem, tff ucgenine karsi koymayi birak suyuna gitti hatta destek oldu

2 gun once agza alinmayacak laflarla bize saldiran azizle gitti acilislara katildi , kendi gibi basta arda olmak uzere oyunculari da o yola itti

daddy cool harry kewell , milaaan baaross milaan baroos diye tempo tuttuk ama zerre basari saglamadan emekli olup gittiler , 2-3 avrupa ligi maci ile teselli bulduk

o donemde gelen sayisiz beceriksiz adam cok elestirdigimiz aysal dursun donemlerinden de beterdi belli periyodlarda , barusso neydi ya mesela ?

ben sadece iyi yaptigi seyleri listeledim , kotuleri de listelesem 7 degil 17 madde cikaririm ...
 
Bu yazinin altina hic dusunmeden imzami atarim.

Dursun vizyonsuzu su karakter yoksunu kongre uyelerini alip artik gitmelidir.

Harry Kewell'a utanmadan laf atiyor ne utanmaz ne sikilmaz adamlarsiniz siz boyle.
 
Son düzenleme:
7 madde yazmis omerin yazdigini eklemeyi unutmusum , gerci onu basaramadi ama polatin ayrilik sebebini de soyleyim size , birincisi sportif basarisizlik, yonetim kurulu sorunlari ve medyaya yansiyan imaj kaybi olsa da asil sebep bunlar degildi

tuzuk degisikligi istiyordu, bu tuzuk degisikliginde bir cok alternatif vardi ,henuz nihayetlenmeden baskanliktan ayrildi ve dikkat ediniz 8 senedir tuzuk ile ilgili hersey hasir alti ediliyor , aysal da yarsuvat da dursun da dokunmuyor

polat dokunmaya kalkinca aforoz edildi GS ananeleri ,gelenekleri diyerek

polat in teklif ettigi degisiklik de tam anlamiyla sizin istediginiz "klubu halka acin" tarzi bir sey degildi , ama uye sayisi , firsat esitligi ,her uyelige gecenin liseli ,sporcu vb kategorilere alinmadan esit para vermedi , 3% luk kontenjanin yumusatilmasi gibi seylerdi

peki inan kirac ne istedi ? kendisi egitim vakfi baskani ya ,teklifi suydu , "uyeligin daha genis kapsamina variz ,ama bunun yolu liselilere taninan ayricaliklarin universitelilere de yani GS universitesi mezunlarina da taninmasi"

buyur buradan yak , zaten cekirdekte GS liselilerin bile otomatik uye olabilmesinden kaynakli bir aidiyet sorunu varken universitelilerin de bu kervana katilmasi ile aynen bjk nin bir doneminde tonla baska takimli binlerce uyenin alinmasi gibi bir durum olusacakti

polat bunu reddetti ve ipi cekildi .

Bu bilgileri benden baskasindan alamazsiniz , o yuzden hemen satasip vir vir etmek yerine kim oldugumdan yola cikmadan sadece yazdiklarimin icerikleriyle ilgilenin

Bunu Ömer nezlinde söylemiyorum, ama burada en siddetli sekilde dinazorlardan sikayetci olanlar, genel anlamda yine dinazorlarin adamlarini destekliyorlar. Burada 10 kisiye sorsan, 9 tanesi kulübün kurtulus recetesinin kulübü taraftara acmasi oldugunu söyler. Adnan Polat´in indirilme sebebi de, tam olarak bu cabasiydi. Politik, molitik hepsi hikaye, yada can alici kismi degil. Bunlar tabi olayin idari kismi.

Galatasaray´da bir futbol akli eksik. Ne Aysal, ne Tulun, ne Nazifoglu, ne Mehmet Özbek hatta ne Alp Yalman bile, bu takimi sportif acidan yönetemez. Galatasaray´da son 3-4 senedir futbolu, futbolun hatta sporun cok ciddi disinda gelen adamlarin yönetmesi, kulübün asil sorunu.
 
adem yorumlarini takip ediyorum ,bazi bilgilerden supheye dustum , sen acik etmeden kongre uyesi misin , arastirayim mi yoksa kendin soyler misin ? merak ettim

dedigine katilmamak mumkun degil , yuzeysel bilgilerle yorum yapan arkadaslar islerin altinda kim kimin adami bilmiyor , mesela inan kirac mantalitesini elestiren adam ,aysali o mevkiye getirenin inan kirac oldugunu gormuyor bilmiyor gibi yorumluyor

polatin taslagini hazirlayip gorevden ayrildigi tuzuk aysal doneminde rafa kalkti , aysal donemindeki carpikliklar arastirilmasin diye dursunun yonetimindeki 2 yonetici istifa ettirildi ,onlara da kiziyorum ,konusamiyorlar , fatih i tanimam ama selim arda yakin arkadasimdir , ne zaman karsilasip sorsam "oralara girmeyelim simdi" der , adam tribun cocugu , fanatiktir de , bir ise soyundu , aylar sonra bogazina bastilar adamin
 
aysalin en buyuk artisi , basarinin bedeli ne olursa olsun winner bir adamdi , zaten sahsi hayatinda da yolunu boyle cizmis .. klup yonetmek apayri dinamikleri gerektiren baska bir mecra ama dedigim gibi girdigi olayda kazanan ve vardigi noktadan ileri gitmeyi , en azindan orada kalmayi hedefleyen bir adamdi

bu yonuyle sevilmemesi mumkun degil .. ama iste gecmisten gelen saglam bir mali temeli olmayan bir klupte bunu yaptigin zaman eksiler iyice eksiye gidiyor cunku ulkemizdeki basarinin geri donusu ayni kulvarda yaristigimiz unitedlar , madridler , juventuslar gibi degil

onlar bizim elde ettigimiz basariyi (ornegin 4 sene sampiyonlar ligi , 4 senede 3 kez lokal lig sampiyonlugu gibi) elde ettiginde performans , yayin ,gise ,urun gibi gelirlerden 10 luk pay aliyorsa ,abartmiyorum biz 3 bile alamiyoruz

bunu cozemedigi icin anlayamadigi icin sandi ki yaptigi yatirimlar geri doner , ama bakti ki olacak gibi degil , cekti gitti .. hakliydi ,ben de olsam giderdim ..

aysalin tek yanlisi ama buyuk yanlisi , bu ise soyunurken surekli mali yapi laflari edip sonra isi tamamen sportif arenaya cekmekti ..
 
adem yorumlarini takip ediyorum ,bazi bilgilerden supheye dustum , sen acik etmeden kongre uyesi misin , arastirayim mi yoksa kendin soyler misin ? merak ettim

dedigine katilmamak mumkun degil , yuzeysel bilgilerle yorum yapan arkadaslar islerin altinda kim kimin adami bilmiyor , mesela inan kirac mantalitesini elestiren adam ,aysali o mevkiye getirenin inan kirac oldugunu gormuyor bilmiyor gibi yorumluyor

polatin taslagini hazirlayip gorevden ayrildigi tuzuk aysal doneminde rafa kalkti , aysal donemindeki carpikliklar arastirilmasin diye dursunun yonetimindeki 2 yonetici istifa ettirildi ,onlara da kiziyorum ,konusamiyorlar , fatih i tanimam ama selim arda yakin arkadasimdir , ne zaman karsilasip sorsam "oralara girmeyelim simdi" der , adam tribun cocugu , fanatiktir de , bir ise soyundu , aylar sonra bogazina bastilar adamin

Galatasaray´in ic meseleleri pandoranin kutusu degil ki, nelerin döndügünü anlamak icin sadece birazcik okumak, ve akil kullanmak yeterlidir diye düsünüyorum.
Kirac tayfasini gectim, mesela Aysal ile Dursun´un baglantisi kabak gibi ortada zaten, özellik ile de ticari acidan. Görmemek icin, gözlerine kepenk indirmen gerekli.
 
en basit bir apartman yönetiminde bile yönetici eğer girişken aktif akıllı ise o apartman bir anda tüm eksiklerini giderir ve fark yaratır bizde çok ciddi bir yönetim sorunu var kulüp hep abi kardeş ilişkisi ile yönetilmeye çalışılıyor bir spor kulübünde en önemli yönetim başarısı bütçeyi uygun kullanarak kaliteli transferler yapıp kadroyu iyi bir teknik direktöre teslim edebilmektir yoksa çatıyı kapadık floryada yerlere kalebodur döşedik bunlar spor kulüpleri için tırıvırı işlerdir siz hiç bir real madrid başkanının çatıyı kapattık diye övündüğünü duydunuz mu :)
 
fenerde azo bizde basa bela , forumlarini okuyorum bizi ovuyorlar , adamlar cag atlamis ,bozuk duzeni hemen degistiriyorlar diye

biz ise adamlarda tek adamlik var ama o adam da guclu istedigini yaptiriyor diyoruz

kimse kendisindeki yontemi begenmiyor baskasina ozeniyor
 
ünal aysal başkanlığı bıraktıktan sonra takıma verdiği maddi zararın hesabı kitabı yapıldı ve divanda oylamaya suyuldu

ünal aysal ödesin mi bu zararı diye

bizim pilav beyinli sinan gibi kongre üyeleri adama ödetmedi

ünal aysalın oylama sırasında elini kaldırırken nasıl yusufladığını ve göt attığını o gün net olarak gördüm

kendini kurtarıcı olarak görüyorsa şu anda en kötü dönemde gelir kulübün başına

ama 2018 'i, 2019 'y falan bekliyor

toparlamış 1 gsyi alıp enkaz haline getirip bırakmak için
 
Üst Alt