Sözleşmesi Bitecek İsimlerden Seçmece! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Sözleşmesi Bitecek İsimlerden Seçmece!


1522060916553.png

Sezon sonu pek çok üst düzey oyuncunun da arasında bulunduğu isimlerin sözleşmeleri sona eriyor. Takımımızın sağlıklı olmayan mali şartları, belki sattığın kadar oyuncu alabilirsin gibi kısıtlamaların geçerli olacağı önümüzde ki periyotta bu isimler arasından transferi mümkün olanlar ve olmayanlar üzerinden sizler için bir analiz hazırladık.

Liste o kadar kabarık ki bir çok seviye atlatacak isim ile birlikte yaşı oldukça geçkin olanlardan, transferi hemen hemen mümkün olmayan futbolculara kadar yaz transfer piyasası oldukça hareketli geçeceğe benziyor.

İŞTE O İSİMLERDEN BAZILARI

DEFANS: Stefan De Vrij (26), Luke Shaw (22), Daley Blind (28), Kwadwo Asamoah (29), Giorgio Chiellini (33), Ivan Marcano (30), Diego Reyes (25), Acraf Hakimi (19), Evgen Khacheridi (30), Davide Santon(27), Domenico Criscito (31), Ivan Strinic (30), Robert Huth(33)


ORTA SAHA: Emre Can (24), Jack Wikshere (26), Maruane Fellaini (30), Milan Badelj (29), Yohan Cabaye (32), Joao Moutinho (31), Hatem Ben Arfa (31), Oğuzhan Özyakup (26), Santi Cazorla (33), Zlatko Junuzovic (30), James McArthur (30), Yaya Toure (34), Adrien Thomasson (24), Sergio Canales (28), Max Meyer (22)


KANAT FORVET: Arjen Robben (34), Franck Ribery (34), Bernard (25), Jonathan Bamba (22), Javier Aquino (28), Bakary Sako (29), Amin Younes (24)

SANTRAFOR: Mario Balotelli (27), Facundo Ferreyra (27), Andre Pierre Gignac (33), Abel Hernandez (27), D. Mbokani (32)

Bu isimler arasında yaş ve maliyet düşünüldüğünde bazı isimlerin olması çok zor. Vrij, Shaw, Emre Can, Max Meyer gibi isimlerin ise bizim ligi tercih etmesi imkansız. Ancak aralarında çok faydalı olabilecek isimler de mevcut.

KİM GELİRSE FAYDALI OLABİLİR

1. Daley Blind (M.United) : Her ne kadar fazlası ile eleştirilse de kadromuza katmamız halinde bir çok mevki de joker olabilecek kapasitede bir futbolcu sağ bek, sol bek ve stoper için alternatif yaratabilir. Maliyeti ölçüsünde karar verilir.

2. Jack Wilshere : sakatlık riski dışında tam aradığımız stil bir oyuncu ama hem sakatlık riski hem de İngiliz oyuncuların ligimizi tercih etmemesi sebebi ile çok zor bir transfer.
3. Fellaini (M.United) :
gündemimizde olduğu söylenen bir oyuncu. United'dan kesin ayrılıyor. Üstün fizik kapasite, iyi sayılabilecek bir teknik ve kusursuz hava topu hakimiyeti. Ağır olması handikap ama aradığımız 8 numara olur bu lig için.

4. Milan Badelj (Fiorentina) : 1 sene daha opsiyonu var ama sene sonu kullanmayabilir. O bölge için düşünülmesi gereken opsiyonlardan biri.

5. Joao Moutinho (Monaco) : Fazla tanıtıma gerek duymayan bir isim. Başakşehir'in ilgisi var deniyordu. Pas becerisi, oyun içi görüşü üst düzey bir oyuncu. Selçuk'un 4 senedir yapamadıklarını yapabilir en az 2 sene daha.

6. Yohan Cabaye (C.Palace) : Her ne kadar biraz gerilese de halen çabukluğu ve top tekniği ile o bölge için iyi bir alternatif.

7. Arjen Robben (B.Münih) : Çilek transferi olarak kadroya katılabilir. Maliyeti yüksek olacağından pek o topa girmeyiz diye düşünüyorum.

8. Bernard (S.Donetsk) : Belki de en çok istediğim isimlerden biri. Fındık kurdu gibi futbolcu. Boyu sebebi ile istemeyenler çıkabilir ama tutmasa bile 1 sene sonra elden çok rahat çıkartırsın. Ligimizde Rodrigues sonrası o boşluğu en iyi dolduracak isim gözü ile bakıyorum. Onu satıp bu çocuk ile protokol imzalamak en akıllı işlerden biri olabilir bizim için.

9. Mario Balotelli (Nice) : 2 yıllık Nice macerasında oldukça toparladı. Seneyi 15+ golle kapatıyor. Fransa'da bu rakamları tutturan santraforlar ligimizde genelde 20+ gol atar. Gomis ile yan yana nasıl olur bilmem ama ona gelecek iyi bir teklif halinde kadromuza bonservissiz katmak çok da kötü durmuyor. En azından 2 sene öncesine göre. Başımızda sorunlu futbolculardan iyi verim alan bir hoca da varken bence denenmeli.


Boldlu verilen isimler benim tercih edeceğim isimler. Hemen hemen hepsinin senelik 3.000.000 Euro + imza parası maliyeti olacaktır bize. Ama bu 4 isimden sadece 3 tanesini aynı anda alacağımız düşünülürse 9.000.000 Euro+ 7.5-8 Milyon Euro imza parası bandı maliyet çok mantıksız değil.

Hele ki Rodrigues için 20 Milyon Euro civarı teklifler varsa söylendiği gibi ondan çıkarak bu dörtlüden Bernard, Balotelli, Fellaini/Moutinho şeklinde bir paket yapmak çok da imkansız değil.

Sene sonu

H.Balta -1.250.000 Euro
Yasin Öztekin-1.100.000
Ryan Donk-1.500.000
Denayer-1.360.000 Euro
Latovlevici-750.000 Euro
Koray-1.000.000 Euro
Carrasso-600.000
Umut Gündoğan-450.000

G.TOPLAM: 8.000.000 Euro

gibi bir maliyetten kurtulacağız. Sözleşmesi bitmeyen isimlerden Selçuk, Tarık ise sözleşmelerinin son senesine girecek. Selçuk ile +1 uzatma ile daha makul bir kontrat imzalayıp, mucize de olsa Tarık'dan kurtulabilirsek çok iyi olur. Kadro da kalması gereken isimler ise

1. Muslera
2. Mariano
3. Maicon
4. Serdar
5. Ahmet
6. Nagatomo
7. Linnes
8. Fernando
9. Tolga
10. Selçuk (mecburen)
11. Feghouli
12. Belhanda
13. Gomis
14. Sinan
15. Eren

Bu iskeletin üstüne bahsettiğim isimler ve

1. Yerli Kaleci (Erce Kardeşler, Hayrullah, Serkan)
2. Yerli Orta Saha (Emre Akbaba, Deniz Türüç, Soner Aydoğdu)
3. Alt Yapı'dan 2-3 tane futbolcu (Recep, Atalay)

eklemlenebilirse kadro tamamlanabilir. Tabi Belhanda, Feghouli gibi isimlerin üzerine iyi tekli ve alternatifler bulunursa bu 15'li grup da değişir.







1522060916553.png
 
Bu konular bosuna aciliyor kac senedir cünkü free agent olan oyuncularin hep en dandiklerini en gereksizlerini bulup getiriyoruz genelde :D
 
Hepsine teklif goturelim, 1 tanesini dusursek kardir

Tarihimizde bu tarz beles transfer mi var, kim olursa olsun cok mutlu olurum

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum
 
Bu başlık her sene açılıyor daha 1 tane bile fırsat transferi yapamadık. :) 30 yaş üstü senelik 3-4 milyon euro vereceğimiz oyuncu dönemi bitmiş olmalı artık.

Buradan birini seçmek gerekirse Ferreyra olurdu muazzam sezon geçiyor talibi çok olur muhtemelen. Bamba'da hızlı, dripling fena değil atletik kanat iyi yatırım olur.
 
Fellaini ancak duran toplarda iş yapar onun disinda fazla bir halta yarayacagini sanmiyorum. Burada yillik en az 3-4m ister de. 1 futbolcu için bu kadar maaş ödeyeceksek bari faydasini da görelim.
 
Fellaini gelecekse Belhanda kalabilir ama ben o bölgeye 25-26 yaşında adam istiyorum.30 yaş üstü alacaksam ilk 2 tercihim Chiellini ve Robben olur.Chiellini 3 yıllık,Robben 2 yıllık oynar.Sonra gider PSVde jübile yapar.Şöyle Chiellini-Asamoah yapsak çok zor gol yeriz.Ayrıca Balotelli de çok riskli.Adamın sorunu formsuzluk filan değil,bildiğin kafası kırık.Son 2 yıl ne kadar değişti bilmiyorum ama çok kaliteli olduğu gerçek.
Fatih Terim ilk defa sınırsız yabancılı sistemde transfer yapacak.Açıkçası kimleri tercih edecek merak ediyorum.Ayrıca bu yıl serbest oyunculara mecbur gibiyiz.
 
Ocakta sözleşmesi bitiyor - canlı yanlış hatırlamıyorsam Fener maçlarında oynamıştı orda izlemiştim.
Bilgisi olan Çindeki durumunu takip edebilen var mı ?
 
Üst Alt