SpaceX'in Gizli Zuma Görevi Bugün Fırlatılacak! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

SpaceX'in Gizli Zuma Görevi Bugün Fırlatılacak!


82dcbfac829c46e77fe7f37da56d010d1fc2b215.jpeg

SpaceX ile ABD hükümeti tarafından ortak başlatılan ve oldukça gizli olan Zuma görevi birazdan başlayacak. Fırlatma canlı olarak izlenebilecek.

Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan ve oldukça gizli tutulan SpaceX ve ABD hükümeti ortaklığında gerçekleştirilmesi planlanan Zuma görevi sonunda saatler sonra başlayacak. SpaceX tarafından yapılan açıklamada, ne olduğu belli olmayan yükün ve roketin hazır olduğu doğrulandı ve hava şartlarının genel olarak elverişli olduğu söylendi. Fırlatma yaklaşık olarak 5 saat sonra başlayacak. Fırlatma daha önce 5 Ocak olarak duyurulmuştu ancak teknik sorunlar ve hava muhalefeti nedeniyle bugüne kadar ertelendi.

Ancak bugün fırlatma için her şey uygun görünüyor. Yapılan açıklamalara göre hava şartları %80 oranında uygun ve öyle de devam edecek gibi. Bu görev, SpaceX'in üçüncü ABD ordusunun da tartışmasız en gizli uçuşu olarak öne çıkıyor. Zuma yükü hakkında, ABD hükümeti için Northrop Grumman tarafından üretilen bir uydu olmasının dışında herhangi bir şey bilinmiyor.

2017 yılında 18 fırlatma lansmanıyla rekor kıran SpaceX, Zuma göreviyle 2018'in ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Fırlatma işlemi ve görevin tamamlanmasından sonra Falcon 9 roketi, Florida sahilindeki bir iniş bölgesine geri indirilmeye çalışılacak. (SpaceX, art arda başarılı 17 iniş gerçekleştirdi, bu yüzden bu konuda çok başarılılar). Bu gizli görevi izlemek istiyorsanız hemen aşağı bakabilirsiniz.


Webtekno
 
Zuma diye bir oyun vardı resmen bağımlılık yapmıştı birkaç dersten kalmıştım üniversitede o oyun yüzünden.


GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Eyyyyy usa sen kimsin ya

Sen nasil benim milletimin öttürdüğü zurnayi firlatirsin ya?

Sizin zurnaniz gizli yahud ozel zurna degil genel zurna genelll

Bu da boyle bilinsin
 
spacex-zuma-uydusu-1515397770.jpg

SpaceX, Yılın İlk Roketini Fırlattı; Gizemli Zuma Uydusu Artık Uzayda!

İnsansız roket Falcon, yörüngesi bir devlet sırrı olan Zuma uydusunu uzay semalarına bıraktı. Pazar gecesi gerçekleştirilen fırlatma, 2018’in ilk roket kalkışıydı.

ABD hükümeti ve Space arasında bir anlaşmayla gerçekleştirilen proje hakkında önceden kimsenin bir fikri yoktu. SpaceX fırlatma programını açıkladığında yılın ilk kalkışı merak uyandırmıştı, bunun altından ise sır gibi saklanan bir uydu çıktı.

SpaceX, söylentilere mahal vermemek ve geleneklerine bağlı kalabilmek adına Zuma uydusunun fırlatılışını diğerleri gibi canlı yayınladı. Cape Canaveral üssünden havalanan uydunun ismi, Zuma adındaki bir Kaliforniya sahilinden geliyor. Ancak gerçekten kimse bu uydu hakkında bir şey bilmiyor.

Teknik sorunlar nedeniyle 5 Ocak’tan bugüne ertelenen Zuma görevi, canlı yayın sırasında 5 dakikalık kesintiyle sunuldu. Bu kesintinin SpaceX ve ABD hükümeti arasındaki anlaşmaya bağlı olduğu düşünülüyor.

Olası komploları ya da spekülasyonları engellemek adına muhtemelen yakın zamanda Zuma uydusunun tam olarak hangi amacı taşıdığı açıklanacaktır. Ancak insansız olması ve küçük boyutlarından dolayı yörüngesi açıklanamadığı için dışarıdan tespit edilmesi oldukça zor olacak.

Webtekno
 
ya ne gizlisi allah aşkına gizli olsa ruhunuz mu duyor salak mısınız canlı yayınlıyorlar bi de güç gösterisi işte
 
zuma falan geçelimde asıl ay sonu fırlatılacak falcon heavy'yi merak ediyorum.bakalım ilk fırlatmada kazasız belasız mars'a gidebilecek mi?
 
Üst Alt