Spor Kulübü Olamadık, Futbol Kulübü Olalım! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Spor Kulübü Olamadık, Futbol Kulübü Olalım!


Fazla söze gerek yok. Amatör branşlarda başarılı dönemlerimiz oldu ama yapılan yatırımın karşılığı olarak burada beklenen sürekli başarı asla gelmedi.

Basketbol'da kadınlarda Avrupa'da en büyük iki kupayı müzemize götürdük, erkeklerde Eurocup'ı aldık geçtiğimiz sezon ama Euroleague seviyesinde kalıcı bir biletimiz dahi yok. Sürekli her sene silbaştan takım kurup başarı beklediğimiz bütün şubeler bizi her sene maddi açıdan da zora sokuyor.

GALATASARAY ODAĞI MİLLİ SPORCU YETİŞTİRMEYE KOYMALIDIR

Basketbol, voleybol gibi ana branşlarda tabi ki şubeyi kapatalım kolaycılığına kaçmak marka değerimize yakışmaz ama yarışmacı takımlar kurma baskısını üzerimizden atarak alt yapıda bütün branşlarda futbol dahil yatırım yaparak sağlıklı bir yapıya kavuşmamız şarttır.

Mevcut modelde alınan başarı sürdürülebilir değildir. Sponsor desteğini en başarılı olduğumuz dönemlerde bile çok sınırlı ölçüde alabildiğimiz amatör şubelerde ezeli rakibimizin gerisinde olduğumuz bir gerçek. Burada yapılması gereken dediğim gibi para harcayarak sil baştan dengesiz takımlar kurup her sene menajerleri zengin etmektense yetiştirici koçların elinde zaman için yarışmacı kimliği de olacak takımlar inşa etmek olmalı.

FUTBOL AMİRAL GEMİDİR : HEM ALT YAPI HEM DE YARIŞMACI KİMLİK GÜÇLÜ OLMALIDIR

Futbol için ise vizyon ve hedefi Şampiyonlar Ligi'nde sürekli katılımcı ve bu kulvarda şampiyonluk adayı takımlar kurmak olmalı. Bu sebeple diğer branşlarda maliyetler kısılarak futbol takımının gelişimine olanak sağlanmalıdır.
 
Benim 3 yıldır önerdiğim şey. Futbol dışında tüm branşlarda en azindan 5 ya sa 10 sene sadece öz kaynak yöntemine geçmeliyiz.

Spor Kulübü olmak zaten her branşın birer şubesi olması demek değil. Sporcu yetiştirmek demek temelde. Bu konuda sadece biz değil büyük takımların hiç biri spor kulübü değil.

En iyisi futbola yoğunlaşıp diğer branşlarda sadece kendi yetiştirdiklerimizle devam etmek.
 
Ben katılmıyorum bu öneriye maalesef. Ya gerçekten yatırım yapılır,çıtayı en üste koyarsın ya da temelli şubeyi kaparsın. Milli takıma oyuncu yetiştirme diye birşey de olmaz. Altyapıda oyuncuyu yetiştirirsin meyvesini yiyeceğin zaman fb gelip alır, onun sporcusu olur. Sende fbye efese falan oyuncu yetiştiren klüp haline gelirsin. Bu da herkesin zoruna gider heralde.
 
Amatör branslarda basari icin, sürekliligini koruyan bir gelir yagmuru gerekiyor... Basket, kadin basket, voleybol, moleybol, bu branslarda uluslarasi basari icin gereken parayi bulmak Galatasaray adina zor degil... Ama bu parayi Galatasaray´in koymasi demek, 10 senede borclarin 1 Milyar dollar seviyesine yükselmesi anlamina gelir... Illaki basari gelir, ama kulüpte batar... Bunu Aysal ile iki sene yaptik, ücüncü senede zorunlu olarak kücülmeye gittik. Sürdürebilir birsey degil.

Fener ve Galatasaray arasinda fark net olarak zengin fenerlilerin taraftar olmasi, bizimkileri ise sadece izleyici. Oysaki bu branslarda yüksek yatirimlar ile, uluslararasi basari kazanmak cok zor degil..
 
Son düzenleme:
Şu anki düzende yüremez ve yüreyemez de bu düzen. Ha salon yapıldıktan sonra mesela basket de gelirleri karşılıya bilirsek olur ama her yıl milyonlarca zarar eden ve geliri çok az alan bu branşlara yatırım yapmak resmen enayiliktir uzun vaadede.
 
Aptal aptal futbolculara verilen maaşlar ve bonservisler ile emin olun çok iyi takımlar kurulurdu amatörde.. şimdi bu aptalları buraya yazmaya kalksak 1 gün sürer .. bence de gereksizdir bir çok şube ama bizi zarara sokan asıl branş açık ara futbol dur. Futbol aş nin sportif aş ye satılma nedeni de bu milyon dolarlık zararın kapatılmasıdır..

Sadece hamit bey yattığı yerden aldığı parayı bu amatörler 20 sene harcamıyordur..
 
Bana kalsa futbol ve erkek basketbol hariç seyirci çekmeyen her spor kapatılmalı. Barcelona bile küçülmeye gittiği dönemde birkaç şubesini kapatmıştı. Sadece bu 2 spor dalı üzerine odaklanılmalı. Zaten Voleybol'da 1 numaralı kupayı alsan da kimse bir taraflarına takmıyor önemli olan futbol ve erkek basketbol. Erkek basketbolda şu dönemde başarılı olmak çok hayalvari bir şey değil. 3-4 sezon öncesine kadar bir alt ligde mücadele eden Darüşşafaka bile sponsor aracılığyıla Euroleague'de son 8'e kaldı. Basketbolda iş %90 sponsora bakıyor, sponsor bulup para sağlayabilirsen başarı da geliyor. Ama şuanki yönetim kadrosunyla ne futbol ne de basketbolda başarılı olmak imkan dahilinde olan bir şey değil. Onu yazmama gerek yok herhalde.
 
Arkadaşlar bayan basketbolu voleybolu falan gecinde erkek basketbolunda her daim var olmalıyız.
Euroleague alınmadıktan sonra nasıl var olacaksın? Asıl bu düzen değişmedikten sonra erkek baskete yatırım yapmak saçma. Ligi şampiyonda bitirsen Euroleague gidemiyorsun yeni değişen kurallarla yanlışım yoksa.
 
Takip ettiğim 3 branş var;

Futbol
Erkek Basketbol
Kadın Voleybol

Kadın basketteki oyuncuları ver AGÜ, YDÜ'ye kapa gitsin.
Erkek voleyboldaki oyuncuları ver Arkas, Halkbank, İBB'ye kapa gitsin.

Kişisel branşlar bize ne yav yüzme falan derecenin bize ne faydası var İBB yetiştirsin Enka yetiştirsin. Zaten %100 doping Türklerin hepsi.
 
Şuanki durumda zor. Çok uzun süreli (5-10 yıllık) bir sponsorluk bulmalısın ve Euroleague yonetimini inandırmalısın. O da şu şartlarda zor. Ben Türkiye'ye 3. A lisansı vereceklerini sanmıyorum pek.
Euroleague'in ana sponsoru Türk, yanılmıyorsam 2-3 tane de ek Türk sponsorları var. Yani Türk kuruluşların Euroleague'e inanılmaz bir katkısı var. O kadar zor bir şey olmasa gerek. Marifet dediğim gibi sponsoru bulabilmekte.
 
Euroleague'in ana sponsoru Türk, yanılmıyorsam 2-3 tane de ek Türk sponsorları var. Yani Türk kuruluşların Euroleague'e inanılmaz bir katkısı var. O kadar zor bir şey olmasa gerek. Marifet dediğim gibi sponsoru bulabilmekte.

Evet Türk ama son değişen kurallarla Tr şampiyonu Euroleague'e gidemiyor artık. Wild card veriyorlar. O kadar kolay olsaydı bütün sponsorların Türk olduğu zamanlarda böyle birşey yapmazlardı.
 
Evet Türk ama son değişen kurallarla Tr şampiyonu Euroleague'e gidemiyor artık. Wild card veriyorlar. O kadar kolay olsaydı bütün sponsorların Türk olduğu zamanlarda böyle birşey yapmazlardı.
Sanki FB, Efes ve Doğuş'un olduğu ligde Türkiye şampiyonu olacaktık. Değişen bir şey yok bana kalırsa şu son durumlarda. Her türlü sağlam sponsora ihtiyaç var.
 
Sanki FB, Efes ve Doğuş'un olduğu ligde Türkiye şampiyonu olacaktık. Değişen bir şey yok bana kalırsa şu son durumlarda. Her türlü sağlam sponsora ihtiyaç var.
Benim umudum yok açıkçası. Sponsor bulsalar bu zamana kadar biri bulurdu. Bir anda 20m çıkartıp kimsede vermez. Gsli zenginlerin hepsi uzaktan izliyor sadece. Keşke sponsor bulunsa bütün braşlarda en üst seviyede olsak, ama çok zor. Zaten yıllardır amatörlerde hep başka takımların altında kaldığımız için taraftarların çoğu kapansın diyo. Yönetime baskı yapan bir kitlede yok.
 
Üst Alt