Spor Toto Süper Lig 2011-2012 Sezonu Lig ve Play-Off Statüsü | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Spor Toto Süper Lig 2011-2012 Sezonu Lig ve Play-Off Statüsü


MÜSABAKA SİSTEMİ



(1) Süper Lig, 18 takım arasında 34 haftalık Lig Grubu, 4 takımlı Play-Off ġampiyonluk Grubu, 4 Takımlı Play-Off Avrupa ligi Grubu ve kural olarak Play-Off’lar Arası Final Müsabakası olarak oynanır.



(2) 34 Haftalık Lig Grubu çift devreli lig usulüne göre oynanır. Bu müsabakalardaki puan usulü ve averaj hakkında Futbol Müsabaka Talimatı'nın 9. madde hükümleri uygulanır.



(3) 34 haftalık Lig Grubu müsabakaları sonunda Süper Lig’de 16, 17 ve 18’inci sıraları alan 3 (üç) takım TFF 1. Ligi’ne düĢer.



(4) 34 haftalık Lig Grubu müsabakaları sonunda Lig sıralamasında 1, 2, 3 ve 4’üncü sıraları alan takımlar Play-Off ġampiyonluk Grubu’nu; 5, 6, 7 ve 8’inci sıraları alan takımlar ise Play-Off Avrupa Ligi Grubu’nu oluştururlar.



(5) Play-Off ġampiyonluk Grubu’nu 1. sırada tamamlayan takım Süper Lig ġampiyonu olur.



(6) Play-Off müsabakaları 4'er takım arasında çift devreli Lig usulüne göre oynanır.



(7) Play-Off müsabakalarına katılma hakkını elde eden takımlar, Play-Off Gruplarına 34 haftalık Lig Grubunda elde ettikleri puanların yarısı ile baĢlarlar. Lig Grubunda elde edilen puanların yarısının buçuklu olması halinde bu puana yarım puan eklenir.



ekranalntsug.png



(8) Bu statüdeki özel hükümler saklı kalmak kaydı ile lig grubunda atılan ve yenilen goller, Play-Off grupları müsabakalarında dikkate alınmaz.



(9) Play-Off müsabakalarında kazanan takıma 3, berabere kalan takımlara 1'er, kaybeden takıma ise 0 puan verilir. Bu müsabakalar sonunda en fazla puan kazanan takım birinci ondan sonra gelen ikinci ve devamı olarak sıralanır. Puanların eĢitliği halinde sıralama Ek-2'de yer alan hükümlere göre belirlenir.
 
Cevap: Spor Toto Süper Lig 2011-2012 Sezonu Lig ve Play-Off Statüsü



Play-Off Grupları Sonunda Puan Eşitliği'nde Uygulanılacak Esaslar​



(A) İki takımın puanlarının eşitliği halinde;



I. Kendisine yarım puan eklenen takım varsa bu takım sıralamada bir altta yer alacaktır.



II. Bu durum söz konusu değil ise, takımların Lig Grubunda ve Play-Off Gruplarında birbiriyle oynadıkları toplam 4 müsabakadaki puan üstünlüğüne bakılır.



III. Takımların kendi aralarındaki Lig Grubu ve Play-Off Grupları müsabakalarında puan eşitliği varsa, kendi aralarındaki bu müsabakalardaki gol averajına bakılır. Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.



IV. Takımların kendi aralarındaki Lig Grubu ve Play-Off Grupları müsabakalarında puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, 34 hafta oynanan Lig Grubundaki puan sıralamasında üstte olan takım üstte yer alacaktır.



(B) Üç takımın puan eşitliği halinde;



I. Kendisine yarım puan eklenen bir takım varsa bu takım sıralamada en altta yer alacaktır. Bu durumda sıralamada üstte yer alacak iki takım (A) bendine göre belirlenir.



II. Kendisine yarım puan eklenen iki takım varsa kendisine puan eklenmeyen takım üstte yer alır; kendilerine puan eklenen takımlar arasındaki sıralama ise (A) bendine göre belirlenir.



III. Kendisine yarım puan eklenen veya eklenmeyen üç takım varsa bu halde takımların Lig Grubunda ve Play-Off Gruplarında birbiriyle oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır.



IV. Takımların kendi aralarındaki Lig Grubu ve Play-Off Grupları müsabakalarında puan eşitliği varsa bu müsabakalardaki gol averajına bakılır. Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.



V. Takımların kendi aralarındaki Lig Grubu ve Play-Off Grupları müsabakalarında puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, 34 hafta oynanan Lig Grubundaki puan sıralamasına göre üstte olan takım üstte yer alacaktır.



(C) Dört takımın puan eşitliği halinde;



I. Kendisine yarım puan eklenen bir takım varsa bu takım sıralamada en altta yer alacaktır. Bu durumda sıralamada üstte yer alacak üç takım (B) bendine göre belirlenir.



II. Kendisine yarım puan eklenen iki takım varsa bu takımlar sıralamada diğer iki takımın altında yer alır. Üstte yer alan iki takım ve altta yer alan iki takım arasındaki sıralama ise (A) bendine göre belirlenir.



III. Kendisine yarım puan eklenen üç takım varsa bu takımlar sıralamada diğer takımın altında yer alır. Diğer takımlar arasındaki sıralama ise (B) bendine göre belirlenir.



IV. Kendisine yarım puan eklenen veya eklenmeyen dört takım varsa bu halde takımların Lig Grubunda ve Play-Off Gruplarında birbiriyle oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır.



V. Takımların kendi aralarındaki Lig Grubu ve Play-Off Grupları müsabakalarında puan eşitliği varsa, bu müsabakalardaki gol averajına bakılır. Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.



VI. Takımların kendi aralarındaki Lig Grubu ve Play-Off Grupları müsabakalarında puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, 34 hafta oynanan Lig Grubundaki puan sıralamasına göre üstte olan takım üstte yer alacaktır.
 
Cevap: Spor Toto Süper Lig 2011-2012 Sezonu Lig ve Play-Off Statüsü



Uluslararası Kupa Müsabakalarına Katılım



I. Play-Off Şampiyonluk Grubu’nu 1. sırada tamamlayan takım Süper Lig şampiyonu olarak UEFA şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılır.



II. Play-Off Şampiyonluk Grubu’nu 2. sırada tamamlayan takım UEFA Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Müsabakalarına katılır.



III. Türkiye Kupası Şampiyonu olan takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 1. takım olacaktır.



IV. Play-Off Şampiyonluk grubunu 3.sırada tamamlayan takım; UEFA Avrupa Ligi’ne, Türkiye Kupası Şampiyonu’ndan sonra gidecek 2. takım olmaya hak kazanır.



V. Play-Off Şampiyonluk Grubu’nu 4. sırada tamamlayan takım ile Play-Off Avrupa Ligi Grubu’nu 1. sırada tamamlayan takım, tek maçlı "Play-Off'lar Arası Final Müsabakası" oynarlar. TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada oynanacak bu müsabakayı kazanan takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek son takım olur.



VI. Türkiye Kupası Final müsabakası, Play-Off Grup müsabakaları tamamlandıktan sonra; "PlayOff'lar Arası Final Müsabakası" ndan ise önce oynanacaktır.



VII. Türkiye Kupası Şampiyonu olan takım aynı zamanda Play-Off Şampiyonluk Grubu sonunda 1. veya 2. sırada yer alır ise, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 3. takım Türkiye Kupası Finalisti olan takım olacaktır.



Bu durumda;



Play-Off Şampiyonluk Grubu’nu 3. sırada tamamlayan takım UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 1.takım olacaktır. Bu grubu 4.sırada bitiren takım ile Play-Off Avrupa Ligi Grubu birincisi "PlayOff'lar Arası Final Müsabakası" oynar. Final müsabakasını kazanan takım da UEFA Avrupa Ligine gidecek 2. takım olur.



VIII. Türkiye Kupası Şampiyonu ve Türkiye Kupası Finalisti aynı zamanda Play-Off Şampiyonluk Grubu sonunda 1. ve 2. sırada tamamlayan iki takım ise;



Bu durumda;



Play-Off Şampiyonluk Grubu’nda 3.sırayı alan takım UEFA Avrupa Ligine gidecek 1. takım olacaktır. Bu gruptaki 4. olan takım UEFA Avrupa Ligine katılacak 2. takım olacaktır. Play-Off Avrupa Ligi Grubu 1. ise UEFA Avrupa Ligine katılacak 3. takım olacaktır. Bu durumda "PlayOff'lar Arası Final Müsabakası" oynanmayacaktır.



IX. Türkiye Kupası Şampiyonu'nun Play-Off ġampiyonluk Grubunu 3. veya 4. sırada bitirmesi

halinde;



Bu durumda;



Türkiye Kupası Şampiyonu olan takım UEFA Avrupa Ligine gidecek 1. takım olacaktır. Play-Off Şampiyonluk Grubu’nda yer alan ve ġampiyonlar Ligi’ne katılamayan diğer takım ise UEFA Avrupa Ligine katılacak 2. takım olacaktır. Play-Off Avrupa Ligi Grubu birincisi ise UEFA Avrupa Ligine katılacak 3. takım olacaktır. Bu durumda "Play-Off'lar Arası Final Müsabakası" oynanmayacaktır.



X. Türkiye Kupası Şampiyonunun Play-Off Avrupa Ligi Grubunda birinci takım olması halinde



Bu durumda;



Türkiye Kupası Şampiyonu olan takım UEFA Avrupa Ligine gidecek 1. takım olacaktır. Play-Off Şampiyonluk Grubu’nda 3. olan takım UEFA Avrupa Ligine katılacak 2. takım olacaktır. Bu grupta 4. olan takım UEFA Avrupa Ligine katılacak 3. takım olur. Bu durumda "Play-Off'lar Arası Final Müsabakası" oynanmayacaktır.



XI. Türkiye Kupası ġampiyonu olan takım aynı zamanda Play Off Şampiyonluk Grubu sonunda 1. veya 2. sırada yer alırsa, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek 3. takım Türkiye Kupası Finalisti takım olacaktır.



a) Kupa Finalistinin de Play-Off Şampiyonluk Grubu'nda 3. sırada yer alması halinde;



Bu durumda;



Play-Off Şampiyonluk Grubunu 3. sırada tamamlaması nedeniyle Türkiye Kupası Finalisti olan takım UEFA Avrupa Ligine gidecek 1. takım olacaktır. Play-Off Şampiyonluk Grubu’nda 4. olan takım ise UEFA Avrupa Ligine katılacak 2. takım olacaktır.Play-Off Avrupa Ligi Grubu birincisi ise UEFA Avrupa Ligine katılacak 3. takım olacaktır. Bu durumda "Play-Off'lar Arası Final Müsabakası" oynanmayacaktır.



b) Kupa Finalistinin Play-Off Şampiyonluk Grubu'nda 4. sırada yer alması halinde;



Bu durumda;



Play-Off Şampiyonluk Grubunu 4. sırada tamamlaması nedeniyle Türkiye Kupası Finalistiolan takım UEFA Avrupa Ligine gidecek 2. takım olacaktır. Play-Off Şampiyonluk Grubu’nda 3. olan takım ise UEFA Avrupa Ligine katılacak 1. takım olacaktır. Play-Off Avrupa Ligi Grubu birincisi ise UEFA Avrupa Ligine katılacak 3. takım olacaktır. Bu durumda "Play-Off'lar Arası Final Müsabakası" oynanmayacaktır.



c) Türkiye Kupası Finalistinin de Play-Off Avrupa Ligi Grubunda birinci takım olması halinde;



Bu durumda;



Türkiye Kupası Finalisti olan takım UEFA Avrupa Ligine gidecek 3. takım olacaktır. PlayOff Şampiyonluk Grubu’nda 3. olan takım ise UEFA Avrupa Ligine katılacak 1. takım olacaktır. Bu gruptaki 4. takım UEFA Avrupa Ligine katılacak 2. takım olacaktır. Bu durumda "Play-Off'lar Arası Final Müsabakası" oynanmayacaktır.



XII. UEFA'nın Uluslararası müsabakalara katılacak takımların sayısı ve kriterleri ile ilgili değişiklik yapması halinde TFF'nin uluslararası kupa müsabakalarına katılım maddesini yeniden düzenleme hakkı saklıdır.



XIII. Bu Statüde hüküm bulunmayan hallerde karar verme yetkisi TFF Yönetim Kurulu'na aittir.
 
Cevap: Spor Toto Süper Lig 2011-2012 Sezonu Lig ve Play-Off Statüsü



Benim kafama şu takıldı;



Tamam belki uçuk bir fantazi ama...



Diyelimki Play off öncesi 1. ve 2. arasındaki puan farkı play of ta kapanamayacak bir fark... 6 play off maçı x 3 maç = 18 puan olacağına göre 1. ve 2. arasındaki puan farkı 37 puan....



yarısı 19 puan (yarım 1 e tamamlanacak) .... O zaman ne olacak... o takım hiç play off maçı oynamayacakmı...Direk şampiyonmu ilan edilecek....
 
Cevap: Spor Toto Süper Lig 2011-2012 Sezonu Lig ve Play-Off Statüsü



Okudum, vallahi okudum. Şu an kafamdaki etiketler; play-off, Uefa, grup, 1.si ise, MAA
 
Cevap: Spor Toto Süper Lig 2011-2012 Sezonu Lig ve Play-Off Statüsü



Benim kafama şu takıldı;



Tamam belki uçuk bir fantazi ama...



Diyelimki Play off öncesi 1. ve 2. arasındaki puan farkı play of ta kapanamayacak bir fark... 6 play off maçı x 3 maç = 18 puan olacağına göre 1. ve 2. arasındaki puan farkı 37 puan....



yarısı 19 puan (yarım 1 e tamamlanacak) .... O zaman ne olacak... o takım hiç play off maçı oynamayacakmı...Direk şampiyonmu ilan edilecek....



Evet öyle olur abi,diger takımlarda Avrupa mücadelesi yaparlar Playoff da.



Ama 2. sıradaki takıma 37 puan fark lig tarihinde hic görülmedi,ucuk diye belirtmişsin zaten:)



Yani 4 lü Playoff yine oynanır.
 
Cevap: Spor Toto Süper Lig 2011-2012 Sezonu Lig ve Play-Off Statüsü



Emre bence hemen olmaz deme :D :D :D



Biz böyle devam edersek bu gidişle o kadar olmasa da yakın bi farkla bitirebiliriz. demedi deme :D :D :D



Evet öyle olur abi,diger takımlarda Avrupa mücadelesi yaparlar Playoff da.



Ama 2. sıradaki takıma 37 puan fark lig tarihinde hic görülmedi,ucuk diye belirtmişsin zaten:)



Yani 4 lü Playoff yine oynanır.
 
Cevap: Spor Toto Süper Lig 2011-2012 Sezonu Lig ve Play-Off Statüsü



İnşallah play-off'a kapanamayacak bir farkla gireriz.Ligtv'de kapıya kilidi vurur.
 
Cevap: Spor Toto Süper Lig 2011-2012 Sezonu Lig ve Play-Off Statüsü



O zaman MAA dan şöyle bir açıklama gelir :



" Klıbim finirbıhçi için dizinlidiğim bu pliy ıf sistimi; finirin dişmısi vı cimbımın ıçık ırı dılı dizgin gitmısi nıdınıyli iptıl ıdilmiştir. "



:D:D



Valla oraya dogru gidiyoruz abi:DGeriye kalan 15 mactan 13 ünü kazanırsak fark 40 da olur,50 de olur:D
 
Cevap: Spor Toto Süper Lig 2011-2012 Sezonu Lig ve Play-Off Statüsü



hic birşey anlamadım. uefa kupasına gidicek takımlarda aralarında gurup maclarımı oynayacaklar. küme düşücek takımlar neden gurup macları oynamıyorlar peki. ayrıca bu statüye göre fener tekrar 1 defa daha lig macı icin arenaya gelicek
 
Cevap: Spor Toto Süper Lig 2011-2012 Sezonu Lig ve Play-Off Statüsü



Play-Off sistemi kesinlikle Galatasaray'ın önünü kesmek, şampiyonluğunu engellemek için ortaya atılmış bir deli saçmasıdır.
 
Toplanan Puanların Yarısının Silinmesi..!!



normal sezonu 1. bitirsekte bunun birkaç puan dışında bize ne şampiyonluk ne avrupa yolunda hiçbir avantajı olmayacağı gibi birde kalkıp TOPLANAN PUANLARIN YARISININ SİLİNİP farkın kapanmasını sağlamak hırsızlık değilde nedir?? sözde lige heyecan getiricem diye normal sezon liderinin bütün avantajlarını yokederek lideri mağdur duruma düşürmek, liderin maddi manevi bütün emeklerini hiçe saymak hırsızlık değilde nedir?? emek emek toplanılan puanlarımızı kim hangi vasıfla silebilir!! FENERBAHÇE NİN ZOR BİR SEZON GEÇİRECEĞİNİ BAŞTAN BİLEREK FENERİ AVANTAJLI KONUMA GETİRMEKTEN VE DİGİTURKU İHYA ETMEKTEN BAŞKA NEYE YARAYACAK BU PLAYOFF SİSTEMİ??
 
Cevap: Toplanan Puanların Yarısının Silinmesi..!!



şerefsizler bunlar. bence bu operasyonlar olacagı bilindiğinden yanacak feneri kurallarla kurtarmak icin MAA pion olarak secildi.
 
Cevap: Toplanan Puanların Yarısının Silinmesi..!!



bir yerlere şikayet edilse bu uygulama kalkar bence futbolda standart bellidir galibiyete her yerde 3 puan verilir ama Türkiye'de galibiyet 1.5 puan oldu resmen hırsızlık puanların yarıya inmesi . Play Off iyi güzel de puanların yarıya inmesi çok saçma
 
Cevap: Spor Toto Süper Lig 2011-2012 Sezonu Lig ve Play-Off Statüsü



Galatasaray'ın önünü kesmek ten öte Fenerin önünü açmak, daha doğru tabirle birilerinin !!! istediği takımı şampiyon yapabilme yeteneğini kuvvetlendirmek için uygulanmış bir sistemdir...



Play-Off sistemi kesinlikle Galatasaray'ın önünü kesmek, şampiyonluğunu engellemek için ortaya atılmış bir deli saçmasıdır.
 
Üst Alt