Stoper mi arıyoruz ? Buyrun içeriye... | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Stoper mi arıyoruz ? Buyrun içeriye...


Servet ayrılıyor dedikoduları, Meira'nın yerine hala adam gibi stoper vs. dönüyor hala medyada. Ancak şunu da çok açık ve net şekilde biliyoruz ki bu takıma acilen bir ya da iki adam gibi stoper gerekiyor.



İşte size 3 kaliteli isim;



Joris Mathijsen



nl_mathijsen_en%3Bproperty=original.jpg




Hamburg SV'nin Hollanda'lı milli stoperi. Kaçtır söylüyorum; Rijkaard bir stoper alacak ise ya hemşehrisini, ya da Barça'dan birini tercih eder. Bu sezon Hamburg'un UEFA Kupası'nda yarı final görmesinde ve Bundesliga'da Avrupa kupalarına katılmasında en büyük etkenlerden birisiydi. Hollanda adına son 2 büyük turnuvada (2006 FIFA Dünya Kupası, UEFA Euro 2008) forma giydi. Güçlü defansif özelliği ile beraber, zaman zaman gol atabilen Franz Beckenbauer tarzı bir oyuncu.



Andrea Barzagli



barzagli.jpg




Bu sene az gol yiyerek, tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonluğuna erişen Wolfsburg takımının defansının bel kemiklerindendi. Yıldızı ise Chievo'dan 2004 yılında transfer olduğu Palermo'da parlamıştı. 2003-04 sezonunda uzun bir aradan sonra Serie A'ya yükselen Palermo'nun 2004-05 sezonunda ligi 6. bitirip UEFA Kupası'na kalmasında önemli bir payı vardı. O dönemde İtalya U-21 takımında oynayan Barzagli, gösterdiği üstün performanstan dolayı aynı yıl (2004) İtalya Milli Takımı'na da çağrılmıştı. UEFA Euro 2004 turnuvasını, 2004 Olimpik Milli Takımı'nda forma giyeceği için kaçıran ancak 2006 FIFA Dünya Kupası ile UEFA Euro 2008'de forma giyen Barzagli, Dünya Şampiyonluğu yaşamış bir oyuncu. Bu sezon Wolfsburg, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceği için Galatasaray'a pek sıcak bakmayabilir ama alınabilecek durumda olduğumuza, ve kendisinin faydalı bir defans oyuncusu olduğuna inanıyorum.



Walter Samuel



2122090986-soccer-uefa-champions-league-first-knockout-round-second-leg-manchester.jpg




Jose Mourinho bu sene beraber nice şampiyonluklar gördüğü Porto'dan eski öğrencisi olan Ricardo Carvalho'yu stoper mevkiisine getirmekte kararlı. Böylece bizim Arjantinli Walter Samuel'e de kulübe yolu gözüktü. Ancak ve ancak böyle bir oyuncunun kulübede de oturması birer hata olur. Kariyerinde Newell's, Boca, Roma, Real Madrid, Internazionale kulüplerinde top koşturdu. Kulüplerinde şampiyonluk ve kupalar görüp, Arjantin Milli Takımı ile pek çok şampiyonaya katıldı ve dereceler elde etti. Bunun yanı sıra defansa yardım ve top kesme özellikleri ile ön plana çıkan bir oyuncu.
 
Cevap: Stoper mi arıyoruz ? Buyrun içeriye...



Bu oyuncuların hepsi zor,yüksek maliyetli.



+Mathisjen iyi bir stoper değil,EURO 2008'de ruslar madara etmişti :)
 
Cevap: Stoper mi arıyoruz ? Buyrun içeriye...



Mathisjen gerçekten iyi bir stoper değil,Hollanda'da Stam'dan sonra iyi bir stoper gelmedi zaten.



Tamam lig için beklentileri karşılar ancak Avrupa'da beklentileri karşılayamaz.Oyun kurabilen bir isim de değil.
 
Cevap: Stoper mi arıyoruz ? Buyrun içeriye...



Bence Bordon'u almalıyız, yaşlı diye fazla maliyeti de olmaz. Hem de Tecrübesiyle 2-3 sene götürür bu işi. Gelecek yerli genç stoperlere de birşeyler öğretir hani.
 
Üst Alt