STSL'de Görmek İstediğiniz Takımlar | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

STSL'de Görmek İstediğiniz Takımlar


fft226_mf3178401.Jpeg


STSL artık öyle bir hal almaya başladı ki parayı veren düdüğü çalar konumuna gelmiş bulunuyoruz. İyi para harcayan ve sağlam yönetilen kulüpler yukarda, düşük bütçeli ve daha çok borcu olan ekipler küme düşme mücadelesi veriyor. Biraz PTT 1.Lig'den bahsetmek istiyorum. Bu ligde almış başını gidiyor. Kulüplerin bütçeleri çok az olmasına rağmen oyunculara yüksek ücretler ödeniyor. Kaldı ki tüm takımlar borç batağında yüzüyor ve tek amaçları STSL'e çıkıp bu borçlarını sıfırlamak. Süper Lig'e çıkamayan takımlar yavaşça 2.Lig 3.Lig derken amatöre kadar yol alıyorlar.

STSL için tarihinin belki de en keyifli sezonu diyebiliriz. Her takımda en az 2-3 kilit, yıldız oyuncu bulunuyor ama bunun aksine stadlarımızın dolmadığını görüyoruz. Stadlar Passolig'in gelmesiyle iyice bitik duruma geldi. Passolig'e rağmen, takımlarının kötü gitmesine rağmen her maç stadlarını dolduran taraftarı olan takımları ben dahil herkesin STSL'de görmek isteyeceğini düşünüyorum. Taraftar olmadan maçların cidden tadı tuzu olmuyor. Benim ligde görmek istediğim ve istemediğim takımları aşağıda belirticem sizde yazarsanız güzel bir konu olur diye düşünüyorum.

Görmek İstediğim Takımlar :
MKE Ankaragücü -> Muhtemelen bu sene STSL'e geri dönecektir.
Adana Demirspor -> Kulüp çok kötü yönetiliyor. Bir kaç defa play-offta kaybettiler.Bu sene alt sıradalar işleri zor.
Samsunspor -> Yönetim istifa etti ve aday çıkan olmadı büyük ihtimalle kayyuma devredilecek. Çıkması imkansız gibi bir şey.
Eskişehirspor -> Geçen sene play-off finalinde kaybettiler. Borçları çok fazla, bu sene -3 puan silme yediler bu yüzden. Alt sıradalar şuan, bunlarında işleri zor.
Sakaryaspor -> 3.Ligden 2.Lige yükseldiler bu sene. İyi yönetimleri var. Şuan play-off potasındalar PTT 1.Lige yükselme ihtimalleri çok yüksek.

Bu takımların yanına Altay, Karşıyaka, Kocaelispor gibi takımlar eklenebilir. Bunları yakından takip etmediğim için yazmadım.

Görmek İstemediğim Takımlar :
Başakşehir -> Hükümet takımı, taraftarı yok, istemiyorum. Abdullah Avcı dışında savunulcak başka yanları yok. Çok antipatik bir takım.
Kasımpaşa -> Başakşehir'in bir alt şubesi.
Akhisarspor -> İlk çıktığı sene Gekas falan sempatik geliyordu ama artık o da geçti gitti. Maçlarını yaklaşık 500 kişi falan anca izliyordur. Düşmelerini çok isterim.
Osmanlıspor ->Seyircisi olmayan bir hükümet takımı daha. Belediye işçilerine bilet vermekle olmuyor bu işler.Bu sene düşmesi muhtemeldir.

Kesinlikle düşmesi gerekenler bunlar bu listeye Alanyaspor, Karabük'ü ekleyebiliriz. Yeni Malatyaspor'a da olumsuz bakıyordum ama büyük maçlarda falan iyi dolduruyorlar stadı.
 

Ekli dosyalar

  • fft226_mf3178401.Jpeg
    fft226_mf3178401.Jpeg
    14.1 KB · Görüntüleme: 80
Kocaeli
Sakarya
Karşıyaka
A.demir
Adana
Ankaragücü
Eskişehir
Eyüp
Altay
Mersin i.y
Ordu
Giresun
Erzurumspor
 
Son düzenleme:
Altınordu
Altay
Erzurum
Van
Gaziantep
Maraş
Ankaragücü
Samsun
Kocaeli
Sakarya
Denizli
Çanakkale Dardanel

Düşsün:

Kasımpaşa
Osmanlı
Alanya
Akhisar
Karabük


Başakşehir konusunda artık kararsızım. Önceleri taraftarsız düşsün diyordum. Ama şimdi ki düşüncem örnek bir kulüp, sistemi, yönetimi ve hocası ile takdir edilesi. Şampiyonluklar yakalarsa 1-2 taraftar kitlesi de oluşturabilir.
 
Gelmesini istediğim takımlar;
Sakaryaspor (Seyircisi için)
Adana Demir
Çanakkale Dardanel
Altınordu
Karşıyaka
Altay

Düşmesini istediklerim;
Sivasspor
Osmanlıspor
Başakşehir (Örnek bir kulüp olduğunu düşünmüyorum, hocaları iyi kabul ederim ama yaşı geçmiş yada geçmeye yakın yıldızlara milyon dolarları verip getirmekle örnek takım olunmaz. Devlet desteği ve bağlantılarıyla kolayca stad yeri, sponsorlar vb. bularak seyirci baskısı da olmadan Türk futbolunun yıllardan beri süre gelen yanlış yönetim politikasıylı ön plana çıktılar sadece bu. Zaten büyük takımlar bu işi yapıyor, eğer bir proje yada örnek bir takım olacaklarsa ağırlıklı olarak altyapıya destek olup (tecrübeli oyuncular da illaki olmalı ama sayısı önemli) bu şekilde başarılı olmaları gerekir. Bazı destekler çekilse 1-2 sene içinde Kasımpaşa gibi olurlar.)
Kasımpaşa
Yeni Malatya
 
Son düzenleme:
Kocaelispor - Sakaryaspor

Kulüpler arası rekabet ve taraftar potansiyeli olarak öncelikli görmek istediğim takımlar. Kötü yönetimler sağ olsun asansör takım olmaktan öteye gidemediler 2000'lerden sonra ne yazık ki.

Ankaragücü, Adana Demir, Karşıyaka gibi kemik taraftara sahip takımları da yine ligde görmek isterim.

Taraftarsız, ruhsuz belediye takımlarından evladır hepsi.
 
Üst Alt