Sulu Yemeklik Kıyma Nasıl Pişirilmeli? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Sulu Yemeklik Kıyma Nasıl Pişirilmeli?


Defalarca uyarılarıma rağmen annem bu işi bir türlü beceremedi. Resmen kıymayı ağzıma aldığımda kıymanın tadı burnuma geliyor. Kusacağım artık yeter!

-Kıyma derin dondurucuda en fazla kaç ay saklanmalı?

- Sulu yemekte kavrulmuş kıyma mı daha lezzetli olur? Ya da dondurulmuş taze kıyma mı?

-Hayvandan hayvana derin dondurucuda kıyma saklama süreleri değişiyor mu?

-Sulu yemekte kıyma nasıl daha lezzetli olur? Kıyma pişirmenin püf noktaları nelerdir?

Forumun aşçıları bu konu hakkında bilgilendirirse memnum olurum.

Eğitim ve denetim şart
 
Evet hayvandan hayvana farkeder saklama süreleri, dana eti daha uzun saklanabiliyor diyebiliyorum.

Kıyma -18'de 3 ay saklanabilir diyorlar ama marketlerde şoklanmış kıymaların son kullanma tarihi 1 yıl oluyor genelde. Özel bir şoklama tekniği falan vardır belki ondandır, kendi dondurduğun kıymalar için 3 ayı geçmemekte fayda var.

Kavrulmuş ve tuzlanmış kıyma buzdolabında (derin dondurucu değil) 1 haftaya kadar dayanabiliyor, ama yinede temkinli olmak lazım önceden kontrol etmek lazım.

Sulu yemeklere zaten çiğ kıyma konmaz, dondurulmuşa olsa taze de çekilmiş te olsa mutlaka önce kavrulacak. Şahsen donmuş ile taze kıyma arasında herhangi bir lezzet farkı saptayamadım.

İşin püf noktası etin kalitesinde, et kaliteliyse şu ikisini yapmak lezzeti garanti eder; et yüksek ateşte pişirilecek ve suyu mutlaka çektirilecek. Bunun dışında et yağsız ise ete yağ takviyesi yapılacak.(Tereyağı veya zeytinyağı)
 
Ben acikcasi etin icinde, hayvan kokusunu almaya bayilirim. O hayvan kokusu gelmediginde, biraz ne bileyim, ayni zevki tadamiyorum.
 
Bende şimdi bir kelle kaynattim paça yapacam.
2c047438a2c03edfec25ed9ce6adfda8.jpg


Karnı da pişirdim kelle suyuyla onuda rakıma meze yapacam

923987c1f45febb504b2d4a3754dcb52.jpg



Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
 
soğan pembeleşinceye kadar yağda çevir
kıymayı at içine rengi dönene kadar kavur
biraz salça (normal salça ile biber salçası karıştırırsan daha iyi) + domates varsa at
göz kararı tuz ekle
domatesin suyu çekilmeye başlayınca içme suyu ilave et
altını kısıp tıkırdat
 
Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

4 adet patlıcan
750 gram kuşbaşı et (veya kıyma da olur)
1 adet domates
1 adet soğan
1.5 yemek kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
Patlıcan Musakka Tarifi Yapılışı

Patlıcan çizgili soyarak dilimleyin, bir tencereye sıvıyağ alarak iyice kızdırın ve patlıcanları kızartın. Kızaran patlıcanları havlu peçetenin üzerine alarak fazla yağını alabilirsiniz.

Bir tencereye yağ alarak yemeklik doğradığınız soğanı kavurun, pembeleştikten sonra kuşbaşı eti ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Sulanan etler suyunu çektikten sonra minik minik doğradığınız domatesi, baharatları, salça ve 3-4 parçaya böldüğünüz sarımsakları ilave edin. Eğer suyu çok azalmışsa bir çay bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz. Etler pişene kadar kısık ateşte pişirin.

Patlıcanları borcamın tabanına dizerek üzerine hazırladığınız soslu etleri yayın. Etlerin hizasına kadar su olması gerekiyor, gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz. Üzerine domates dilimi ve biber dizebilirsiniz. Fırına sürerek 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
 
Üst Alt