Süper Lig Şampiyonu İçin Şampiyonlar Ligi Tehlikesi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
d_107.jpg

Süper Lig şampiyonu, oluşabilecek muhtemel sonuçlar nedeniyle Şampiyonlar Ligi'ne önümüzde ki sezon direkt katılamayabilir.

Şampiyonlar Ligi’nin İstanbul’da oynanacak finalinde hangi takımın kupayı kaldıracağı ve bu takımın, ülkesinin liginde sezonu kaçıncı sırada tamamlayacağı, şampiyonun Devler Ligi’ne direkt katılıp katılmayacağını belirleyecek.

CHELSEA KUPAYI ALIRSA, GİDEMEYEBİLİR
Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki Chelsea kupayı kaldırır ve Premier Ligi de ilk dört sırada tamamlayamazsa bu sezonun Türkiye Süper Lig şampiyonu, Devler Ligi’nde ön eleme oynamak zorunda kalacak.

Yarı final ilk maçında Real Madrid ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak rövanş için avantajlı bir skor elde eden Londra ekibi, şu an itibarıyla Premier Lig’de dördüncü sırada bulunuyor ve beşinci sıradaki Tottenham’ın takibinde bulunuyor.

PSG 3. OLUP KUPAYI ALIRSA DİREKT KATILIM OLMAYACAK
Paris Saint-Germain, Şampiyonlar Ligi yarı finalindeki takımlar arasında, ülke ligindeki konumu nedeniyle bir diğer tehdidi oluşturan takım olarak göze çarpıyor. Fransa Ligue 1’de ikinci sırada bulunan PSG’nin, altındaki Monaco’ya geçilerek sezonu üçüncü tamamlaması ve aynı zamanda Şampiyonlar Ligi şampiyonu olması durumunda da şampiyon ön eleme oynamak zorunda kalacak.

Avrupa kupalarına gelecek sezonun katılımını belirleyen geçen sezonun UEFA Ülkeler Sıralaması’nda Türkiye 11. sırada yer alıyor ve ilk 10’da olmadığı için bu seneki Süper Lig şampiyonunun direkt katılımı, Şampiyonlar Ligi’nde mevcut sezonu şampiyon bitirecek takımın aynı zamanda ülke liginden gelecek sezonun Devler Ligi’ne katılım hakkı kazanmasıyla mümkün olabilecek.

Real Madrid ve Manchester City devler liginde şampiyon olması durumunda Süper lig şampiyonu Devler Ligine direkt katılım hakkı kazanacak.
 
Üst Alt