Süper Lig'de Devrim Gibi Karar! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Süper Lig'de Devrim Gibi Karar!


Spor Toto Süper Lig 2017/2018 sezonu öncesi Kulüpler Birliği olağan toplantısı yapıldı. Toplantının ardından başkan Göksel Gümüşdağ önemli açıklamalarda bulundu.

Gümüşdağ, Süper Lig maçlarında 18 yerine 21 kişilik kadrolarla oynanması konusunda karar aldıklarını, TFF Başkanı Demirören'in de buna onay verdiğini belirtti. Ayrıca takımlar mücadele sırasında 5 oyuncu ve performans antrenörü ile ısınabilecek.


Video Hakem Uygulaması'nın da 2018 Ocak'ta başlanacağı açıklandı.


Ayrıca Gümüşdağ, 10 Ağustos'ta yapılacak Kulüpler Birliği başkanlık seçiminde aday olmayacağını duyurdu. Bundan sonra sözü alan Dursun Özbek, 17 kulüp olarak Gümüşdağ'ın tekrar başkan olmasını istediklerini söyleyip Gümüşdağ'ın sözlerinin dikkate alınmaması gerektiğini belirtti.

Habertürk

 
Yıllardır beklediğim ve mantıklı bulduğum bir karar olmuş. Hatta 21 değil de 23 olmasını beklerdim ama bu da olumlu. Bu sayede normal şartlarda ilk 18'e girmesi zor olan oyuncular için ihtimal daha fazla olacak. Bir futbolcunun tribünde oturmasıyla, kulübede oturması arasında fark vardır. Zira çoğu oyuncu maç başı ücret de alıyor. Daha ilk 18'e giremeyen adamın haliyle ilk 11 olma şansı da çok zor oluyor. Bu da onları tembelliğe ve az çalışmaya sevk ediyor. Şimdi ise ilk 21'e girme ve maçın gidişatına göre oyuna girme ihtimali nedeniyle daha fazla çalışacaklar. Ayrıca 7 yedek oyuncu beklerken şimdi 10 oyuncu bekleyeceği için daha fazla mevkiye alternatif oyuncu kullanılacak. Örneğin 2 stoper, 1 kaleci, 1 forvet, 2 orta saha, 1 kanat koymak istesen yedeklerde bek sorunu oluyordu. Şimdi 1 sağ bek, 1 sol bek yedeği bile konabilir.

Bunun yanında alt yapı oyuncularına da daha fazla şans verilir. Diyelim ilk yarıyı 3-0 önde bitirdik ve maçı kazanacağımız da garanti. Koy oyuna yedekte bekleyen 2000 doğumlu PAF'tan yeni çıkan bir oyuncu 45 dakika oynasın. Normalde 7 kişilik kulübeye PAF'tan adam koymak yürek ister. Ama 10 yedek hakkın olunca illa ki birer tane koyar her takım. Böylece alt yapıdan adam çıkamama sorunu da azalır..
 
Umarim altyapidaki gencleri bol bol yedek kulübesinde görürüz bu sekilde.

Donk, Tarik gibi cöpleri görmek istemiyorum.
 
Üst Alt