Süper Lig'de Kümede Kalma Savaşı Kızıştı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Süper Lig'de Kümede Kalma Savaşı Kızıştı


m23WR4.png


Süper Lig'de Konya ve Akhisar'in bu hafta galip gelmesinden sonra ates hatti deyim yerindeyse adeta yaniyor. Karabükspor kesin gitti ama arkasindan gelecek 2 takim son haftaya kadar belli olmayabilir. Son yillarda böyle cekismeli bir tablo daha hatirlamiyorum. Ligin yarisi düsme korkusu yasiyor.
 
Geçen sene trabzonun yaptığı kıyaktan sonra kümeden kalan Bursaspor adalet er yada geç yerine gelsede bu sene alt lige gitse keşke
 
Konya dursun bence de.Osmanli ve Pasa'nin ekibimize bir faydasi,rakiplerimize ise pek zarari olmadi su ana kadar.Bu 2 kulubu ugurlayalim.
 
konyanın sorunu forvetti ve jahovicle eto ile çözerler o işi. takımdaki tek sorun ali turan gibi gözüküyor o yüzden konya galibiyetler almaya başlar.

alanya düşer büyük ihtimal love'dan sonra çöküşe geçerler takımın %30uydu love

osmanlının cehenneme kadar yolu var zaten çöp bi takım
 
Lider biz oluruz 2. Beşiktaş
Karabük - Alanya- Osmanlı düşer Antalya ve fikstürü nedeniyle Akhisar eküri
 
Kesin düşeceğini düşündüğüm iki takım: Karabük, Osmanlı
-Karabük: PTT 1. Lige düşeceklerini düşünüp kadrolarının kalitesini azalttılar ve PTT 1. Lige düştükten sonra ki sene geri çıkma adına hamle yaptıklarını düşünüyorum.
-Osmanlıspor: Ankaragücü yüksek ihtimal Süperlig'e geri gelecek o yüzden stratejik açıdan düşmesini sağlayacaklarını düşünüyorum Osmanlıspor'un iyi oyuncuları da Ankaragücü'ne geçiş yapacaktır. Hem böylelikle Ankaragücü için iyi bir kadro hazırlayacaklardır.

Antalya veya Alanya'nın düşeceğini düşünmüyorum özellikle son maç Alanya - Antalya olduğu için iki takım birbirine yardım edecektir 3 puan ihtiyacı olan o maçı alır ki o zamana kadar bir tanesinin kesinlikle küme düşme hattında uzakta olacağını düşünüyorum. Antalyaspor'un yarın da kaybeceğini düşünürsek hem beşiktaş hem Galatasaray maçlarını atlamış olacaklar yani fikstürden 2 tane büyük maçı çıkaracaklar.

Gençlerbirliği konusuna gelirsek devre arası çok kritik nokta transferler yaptılar klasik gençlerbirliği düşecek gibi gözükse de düşmez diye düşünüyorum

Konya konusuna gelirsek bugün Alanya deplasmanında çok kritik 3 puan aldılar ama bu 3 puan aldatmaması lazım bir de Konya'nın gideceği deplasmanlara bakarsak; Osmanlı, Antalya, Akhisar, Bursa gibi düşme potasına yakın rakiplerle 6 puanlık maçlara çıkacaklar. Bugün ki futbola bakarsak konya'nın orta sahasında çok büyük problemleri var hem jahovic hem eto aynı anda sahada olamaz eğer ki olursa konya bu ligin en büyük düşme adaylarından biri olur çünkü orta saha kaldırmaz.

Bursaspor'un balonu çok çabuk patladı sene başında iyi bir ritim tutturmuşlardı ama o dönemde çok iyi top oynamıyorlardı önümüzdeki günlerde teknik direktör değişikliği bekliyorum. Büyük ihtimal 2-3 mağlubiyet sonrası Le Guen'le yolları ayıracaklardır.

Akhisar'ın fisktüründe iç saha avantajı gibi bir kavram yok resmen 4 tane büyük takım yani Galatasaray, beşiktaş, başakşehir ve trabzonspor'la yapacaklar. İçeride 7 maçı kaldığını düşünürsek bu 4 tanesini çıkınca 3 tane kritik iç saha maçı olacak onlarında işi bir hayli zor bugün ki 3 puan rahatlamıştır fakat büyük takımlarla yapılan maçlarda alacakları sonuç küme de kalıp kalmayacağını belirler.

Kasımpaşa konusuna gelirsek eğer son haftalara düşme mücadelesinde kalırlarsa son 4 maçında 0 puanla tamamlayabilirler ki küme düşme potasında çok kritik bir süreç olacaktır.

21. Hafta sonunda;
Konya: Trabzonspor, Başakşehir
Antalya: Galatasaray, Beşiktaş
Gençlerbirliği: Fenerbahçe, Trabzonspor(Karabükle oynadı +3)
Osmanlıspor: Galatasaray
Bursaspor: Beşiktaş
Alanya: Büyük takımla oynamadı(Karabükle oynadı +0)
Kasımpaşa: Büyük takımla oynamadı
Yeni malatya: Büyük takımla oynamadı
Akhisar: Büyük takımla oynamadı

Son takımı tahmin etmek çok ama çok zor o yüzden 22,23,24'ncü haftaları beklemek gerekir burada seri yapan takım kendini kurtaracaktır. Ama şunu eklemek lazım büyük takımla oynayan takımların avantajı çok daha fazla özellikle Konya, Antalya, Gençlerbirliğinin rakipleri büyük takımla oynarken o dönemden +6 puan alırsa o zaman Yeni Malatya bile düşme ihtimali çok kuvvetlenir biraz daha beklemek gerektiğini düşünüyorum
 
Son düzenleme:
Üst Alt