Süper Lig'de Play-Off Sistemi Kabul Edildi! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Süper Lig'de Play-Off Sistemi Kabul Edildi!


Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulunun, Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından kulüpler adına açıklamada bulunan Yıldırım Demirören, toplantıda play-off statüsüyle ilgili fazla bir şey görüşmediklerini kaydederek, ''Zaten federasyonun almış olduğu bir karardı ve kulüpler tarafından kabul edildi. Kulüpler olarak bu uygulamanın bu sezon deneme olarak yapılmasını rica ettik. Eğer aksilik olursa, önümüzdeki sezondan itibaren kalkmasını rica ettik. Yeni statü bu sene başlayacak'' diye konuştu.



Toplantıda birkaç kulübün play-off sistemiyle ilgili olumsuz görüşlerinin olduğunu belirten Demirören, ''Olumsuz tarafları yaşanacaktır ama futbol ailesinin tek amacı vardır; yere düşmüş futbolumuzu ayağa kaldırmak. Bu her futbolseverin birinci vazifesidir. Maç fazlalığı, derbi maçların fazla oynanması, bu canlılığı tekrar geri getirecektir. Kişiler geçicidir, kulüpler kalıcıdır, herkesin decoder alarak kulüplerine sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz'' ifadelerini kullandı.



Demirören, tartışılması gerekenin mantıktan daha çok, yere düşmüş futbolu ayağa kaldırmak ve futbola heyecan getirmek olduğunu vurgulayarak, ''Bütün kulüplerin ortak görüşü, play-off sistemi bu canlılıkta önemli bir adım sağlayacaktır. Tüm kulüp taraftarlarının formasını, decoderini alarak hem yayıncı kuruluşa hem de kulüplerine destek olması gerekiyor'' dedi.



Sisteme getirilen eleştirilerle ilgili bir soruya Demirören, ''3 puan sistemi önce İngiltere ve İsveç'te vardı. Sonra kademe kademe diğer ülkelerde oldu. Denemekten zarar gelmez. Artıları olacaktır, muhakkak eksisi de olacaktır. Bunu sezon sonunda göreceğiz. Federasyon ve kulüplerin hepsi bu sistemi kabul etmiştir'' şeklinde konuştu.



Demirören, Galatasaray Kulübü'nün konuyla ilgili çekincelerinin olduğunun hatırlatılması üzerine, sarı-kırmızılı kulübün play-off ile ilgili eksi yönleri anlatan ifadeleri olduğunu kaydetti.



DİGİTÜRK'ÜN SÖZLEŞMESİ 3 YIL UZATILIYOR

Yıldırım Demirören, futbolda son dönemde yaşanan sürecin hem kulüpleri hem de yayıncı kuruluşu ekonomik olarak etkilediğini kaydederek, toplantıda Digitürk'ün teklifleri olduğunu ve bu konuları da görüştüklerini anlattı.



Kulüpler olarak ekonomik yapılarının kuvvetlenmesi için görüşmeler yaptıklarını anlatan Demirören, ''Digitürk'ün mukavelesinin, Rekabet Kurumu tarafından kabul edilmek kaydıyla prensip olarak 3 sene uzatılması için kulüpler olarak hep beraber imza attık. İnşallah Rekabet Kurumu tarafından kabul edilir. Hukuki açıdan da ekonomik açıdan da kulüplerin lehine olarak sonuçlanır'' ifadelerini kullandı.



KOÇ VE ÖZDEMİR GEÇ ÇIKTI

Toplantı sonrası kulüp temsilcileri federasyon binasından ayrılırken, Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir ve Asbaşkan Ali Koç'un diğer kulüp temsilcilerinden yaklaşık yarım saat sonra binadan çıkmaları dikkat çekti.



Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Galatasaray ve Trabzonspor'a yönelik eleştirilerinin ve daha sonra kendisine yönelik tepkilerin hatırlatılması üzerine, ''Bu zorlu dönemde kulüplerin birlik içinde hareket etmesi gerekir. Ben Kulüpler Birliği'nin kurucularındanım. Orada bazı yanlış anlaşılmalar da oldu. Biz kulüpler olarak her zaman federasyon başkanlarımıza destek olduk'' ifadesini kullandı.



Bu arada, toplantı sonrasında bir kişinin elinde oynanamayan Süper Kupa finali için hazırlanan TFF Süper Kupası ve bir poşette madalyalarla birlikte çıkması basın mensuplarını hareketlendirdi. Kupanın nereye götürüldüğüyle ilgili bilgi verilmezken, görevli bir araca binerek bina önünden ayrıldı.



Toplantıya Galatasaray'ın başkan yardımcısı, Fenerbahçe'nin başkanvekili ve asbaşkan düzeyinde, diğer kulüplerin ise başkan düzeyinde katıldıkları açıklandı.

Kaynak :Süper Lig'de Play-Off sistemi! - En Son Futbol Haberleri - HTSpor.com
 
Cevap: Süper Lig'de Play-Off sistemi Kabul edildi!



Takımlara göz boyamak için - puan verilecek. Ligden kopmamaları için yapılıyor. Buseneyi yırtalım seneye eski statü olur. Bunların hepsi bir oyun:sopa:



Göreceksini seneye eski sistem olacak.Tutmadı diyecekler.
 
Cevap: Süper Lig'de Play-Off sistemi Kabul edildi!



destek verenlerin hepsi gerizekalıdır. İş resmiyet kazandığı an Cas'a gidilmeli.
 
Cevap: Süper Lig'de Play-Off sistemi Kabul edildi!



az önce açıklama yapıldı bu sisteme bu sene geçildiğine dair, allah belanızı versin, lütfen şu digitürkleri iptal edin, yayıncı kuruluş türk futbolunu yönetmemeli, bir türlü klüp olarak ağırlığımızı koyamıyoruz şu konulara, bir ligden çekilmeyi sözünü bile etsek bakın o digitürk ve federasyon nasıl yola gelecek ama yapamıyoruz.

bu bir anda neden gündeme geldi, kurtarma operasyonu tabiki, bir anda gündeme geldi, bir oyun bu
 
Cevap: Süper Lig'de Play-Off sistemi Kabul edildi ...!!!



tüpçü: futbol ailesinin tek amacı yere düşen futbolumuzu ayağa kaldırmaktır.



futbol yere düşmedi sayenizde cehennemin dibine kadar girdi. İnşallah hepinizde oraya gidersiniz.
 
Cevap: Süper Lig'de Play-Off sistemi Kabul edildi!



onlar içine ediyorsa biz de içine edelim şu ligi oynatmayalım da görsünler bakalım
 
Üst Alt