Süper Lig'de Yabancı Teknik Direktör Kalmadı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Süper Lig'de Yabancı Teknik Direktör Kalmadı!


super-lig-de-son-haftanin-programi-belli-oldu-3513694.Jpeg

Kayserispor’un Süper Lig’in bitimine 1 hafta kala Romen teknik direktör Marius Sumudica ile yollarını dün gece itibarıyla ayırmasının ardından Süper ligde yabancı teknik direktör kalmadı. Süper Lig'de renkli kişiliğe sahip son yabancı teknik patron Sumudica’dan önce, Bursaspor kulübü Fransız Paul Le Guen’in görevine son vermişti.

Kayserispor Başkanı Erol Bedir Marius Sumudica ile dün gece duygusal anlar yaşanan bir toplantının ardından ayrılığın gerçekleştiğini,sarı kırmızılı kulüp tarihinde adının unutulmazlar arasına yazılacağını söyledi. Bedir ” Son derece medeni ve duygusal bir ayrılık kararı oldu. Yönetim, denetim ve diğer kurullardaki arkadaşlarımızla birlikte kendisiyle son kez görüşme yaptık. Bu süreçte, Sumudica’da 2.yarıdaki gidişattan rahatsızlığını ifade ederek birkaç hafta önce ayrılma isteğinde bulunmuş ancak,yönetimimiz "istikrar"açısından devam etmesini sağlamıştı. Sumudica, Türkiye’deki ilk yılı olmasına ve takımdaki yeni oyuncuların da 14-15 gibi çok sayıda bulunmasına rağmen, sezonun ilk yarısında,yönetimimizin hedefleriyle uyumlu üst düzey başarı sağlamış ve çok iyi futbolla birlikte, 30 puan toplamayı da başardı. Ancak;sezonun ikinci yarısında aynı başarı tekrarlanamadı. Yönetim olarak kendisine ve oyunculara verilen maddi-manevi desteğe rağmen bir türlü ilk yarı performansına ulaşılamadı.

İlk yarıda 30 puan toplayan takımımız 2.yarıda 14 puanda kaldı. Sayın hocamız da bu durumdan rahatsızlığını ifade ederek birkaç hafta önce ayrılma isteğinde bulunmuş ancak,yönetimimiz "istikrar"açısından devam etmesini sağlandı.Ancak,geldiğimiz noktada ; Sumudica ile yaptığımız görüş alışverişi sonucu, birkaç takviye olsa da, önümüzdeki sezonda da çoğunlukla aynı futbolcu gurubu ile yola devam edileceğinden koordinasyon ve iletişimde sıkıntıyla birlikte hedeflenen başarı açısından da tereddütler oluştuğundan karşılıklı anlayış çerçevesinde, latif, zarif, Türk insanına yakışır bir ev sahipliği içinde yollarımızı ayırdık.”dedi.

Kulüp başkanı Erol Bedir, ayrılık kararında Romen teknik direktörMarius Sumudica’nın İstanbul’da oynanan Beşiktaş maçında yaptığı kartal hareketinin bir rol oynadığı yolundaki söylentilerin ise doğru olmadığını üzerine basa basa belirti.

Hürriyet
 
Yine bir besiktasli hoca, ligin yarisi besiktasli.

Ertugrul
Riza
Samet
Tamer tuna
Sergen
Ibrahim üzülmez

36 alti puan garanti artik herhalde.

Bizimkiler ise hepsi yorumcu oldu
 
Açıkça oyuncular yedi demişler. Memlekette yabancı hoca düşmanlığı çok büyük boyutlarda. Her yerde aynı adamlar olsun isteniyor. Bıraksalar bizim spor kamuyouna aynı hocalar 5-6 takım beraber çalıştırarak ligi götürürler.
 
Yine bir besiktasli hoca, ligin yarisi besiktasli.

Ertugrul
Riza
Samet
Tamer tuna
Sergen
Ibrahim üzülmez

36 alti puan garanti artik herhalde.

Bizimkiler ise hepsi yorumcu oldu

Ama Beşiktaş'ın başındaki Trabzonsporlu :D :D O değil de yerli hocalar her zaman daha başarılı oluyor ligde. Ben rakiplerin başına yabancı biri geçtiğinde seviniyorum. Bizim başımıza yabancı geçtiğinde ise kahroluyorum. Mourinho gelse, Pep gelse ikinci gün topun ağzına gelir bizim gibi kaos ülkesinde. Yabancı hocaların bizim ülkemizde en az Türkler kadar başarılı olabilmesi için toplumun değişmesi gerekiyor. Bu da imkansız. Yani son yabancı şampiyon teknik direktör kim, ne zaman olmuştu ki zaten?
 
Feldkamp'ı da sayarsak 7 yıl üst üste yabancılar aldıktan sonra 9 yıl üst üste Türkler aldı.

Dolayısıyla yabancı şampiyon olamaz algısı oluştu, eskiden de yerli olamaz algısı oluşmuştu.
 
Üst Alt