Sürekli Yerli Oyuncuların Bize Yazılması Hakkında Ne Düşünüyorsunuz? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Sürekli Yerli Oyuncuların Bize Yazılması Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?


Tunay Torun, Serdar Gürler, Emre Akbaba, Deniz Türüç, Uğur Ciftçi vs saymakla bitmez sürekli bir isim bitiyor bir isim çıkıyor açıkçası büyük bir algı operasyonu yapılıyor gibi gözüküyor tabi Dursun ve Mehmet Özbek kardeşler olduğu sürece korkmak gerekiyor babalarının çiftliği gibi kulübü yönetiyorlar tek artımız da Tudor olacak gibi gözüküyor zaten Tudor geldiği günden beri seneye 3 lü defansla oynamak istediğini söylüyor ama inatla bu tür isimler yazılıyor bu isimlerin hiçbiri de mental açıdan 3-5-2 / 3-4-2-1 sistemine uygun oyuncular değil bize Vitor Hugo, Vida, Khacheridi, Kolosinac, Ghezzal veya her şeyi geçtim scout transferleri lazımken artık sürekli bir yerli isim görmekten bıktım tükendim. Önümüzde çok kritik başakşehir ve fener maçları var eğer 2 maçtan 6 puan alırsak büyük ihtimal 2 nci olacağız umarım 2 nci olup CL ön elemesine gidersek transfer işini daha ciddiye alırlar diye düşünüyorum tabi Tudor'un buradaki rolü çok önemli yönetim sürekli bir ismi önüne getirip duracak umarım kendi istediği adamlar konusunda direnecektir yoksa işimiz gene çok zor olacak. Geçen transfer dönemi riekerink'i kullanarak kendi transferlerini yaptırdılar; Serdar, Tolga, Eren vs bu sene en büyük fark Tudor olacak gibi gözüküyor :D

Bir de Tunay veya Serdar'dan biri gelmesin demem ama şu şartla olursa güzel hamle olur Yasin'i 2-3 e satarsın yerine bedava'ya birini alırsın buna da karşı değilim hem 30 yaşındaki adamdan para kazanırsın hem de 26 yaşındaki daha genç ileriye dönük bir adam alırsın ama Yasin takım da kalacaksa bu adamları almanın ne faydası olacak. :eek:ley:
 
dusunemedi_524737.jpg
 
Pek düşünecek birşey yok.Komisyonlar bizim takım üzerinden yürüyor.Daha önce şikecilere çektirdiğimiz acıların bedeli ödetiliyor.Bunların dışında başka düşünecek birşey olduğunu sanmıyorum .
 
Yönetim kendine biçilen rolü(GALATASARAY'i küçültüp anadolu takımı seviyesine çekmek) en iyi şekilde oynuyor.

DEFOL dursun!
 
Istatistiksel olarak bakmak lazim... Ben olaylari rakamlara vurmayi severim. Bonservis vererek yada yüksek ücret vererek aldigimiz, Türkiye´de oynayan yerli oyuncular... 1997 sezonuna kadar indim.


Faydali/Cok iyi
Orta sekerli
Zayif/Felaket kötü


Forvet:
Burak Yilmaz 5 Milyon
Necati Ates 1 Milyon
Ümit Karan 2.5 Milyon

Umut Bulut 3 Milyon (Ilk iki sezonu yesil, sonralari kirmizi)
Eren Derdiyok 4 Milyon (Ilk 11 kapabilse, ve ilk 7-8 hafta performansi sürdürse yesil olabilirdi)

Serkan Aykut 5 Milyon
Sercan Yildirim


Orta Saha/OFANSIF
Selcuk Inan 0 /Yillik 2 Milyon
Hasan Sas 5 Milyon
Engin Baytar 1 Milyon (Tek sezon oynadi, ama dillere destan bir lezzet idi)

Yasin Öztekin 2.5 Milyon
Yekta Kurtulus 4 Milyon
Bülent Akin 5 Milyon
Olcan Adin 5 Milyon
Yigit Gökoglan 2 Milyon


Orta saha/Defansif:
Mehmet Topal 1 Milyon



Defans:
Servet Cetin 700 Bin (2007/2008 sampiyonlugunda kilit idi)
Hakan Balta 1 Milyon ( Önemli performans gösterdigi sezonlar cok, 3 senedir fazladan takimda)
Emre Güngör 700 bin (Aldigi paraya göre fena oynamadi sakatlanana kadar)
Ahmet Calik 2.5 (Defans kitligi yasayan takimda, ilk 11 olamadi)
Serdar Aziz 4.5 Milyon (Performansina göre yesil, ama sahada yok hep sakat)
Tarik Camdal 4.5 Milyon
Veysel Sari 2.5 Milyon
Salih Dursun 3 Milyon
Serkan Kurtulus 1 Milyon



Yurt disindan gelen Gurbetcileri ayirdim, cünkü bana göre farkli bir format altinda degerlendirilmeleri gerekiyor. Performanslari kabaca, Fiyat/Performans, takima transfer olan futbolcularin genel ortalama performansi altinda degerlendirdim. Aldiktan yillar sonra oyunculara dagittigimiz astronomik ücretleri ise degerlendirme altina almadim. That is on us...

Nerdeyse fiyat olarak belese, zaman zaman anadolu kulüplerinde bile forma sansi bulamayip, zamaninda özellik ile yabanci siniri varken, kadroyu doldurmak icin alinan yerli oyunculari, degerlendirme altina almadim.


Söyle bir genelleme yaparsak, pek yanilmis olmayiz bu durumda. Para basip, Türkiye´den defans oyuncusu transfer etmek, cok ahmakca bir durum. Tutmuyor, tutanlar da ucuza aldigimiz oyuncular. Servet ile Hakan yesil, cünkü iyi fiyata geldiler, ve iyi görev aldilar zamaninda. Digerleri ise ilk 11, yada hatta kadroya bile giremiyorlar.

Selcuk Inan´i ofansif bir oyuncu olarak degerlendiriyorum. Ve genel anlamda orta saha da hücuma yönelik alinan oyuncular tutmustur, iyi performans vermislerdir. Tutmayanlar ise... Genelde ligde skora katki konusunda, cok zayif kalmis oyuncular.

Yigit Gökoglan skora katki yapamayan bir oyuncu idi, Yekta´da yine pozisyon itibari ile, cok az skora katki yapiyordu. Yekta transferini hic tasvip etmesemde, cok agir sakatlandi bizde iki kere, biraz talihsizlik. Olcan ise bir transfer is bilmezligi örnegi, kilo sorunu olan, sismis 30 yasina gelmis bir oyuncudan uzak durulmaliydi.

Yani tabloya genel olarak bakarsak, hücmcü yerli oyuncular faydali olmuslar genel olarak. Söyle bir bakarsak, zaten acik bir gercek bu tarihi acidan da. Ancak savunma ciddi anlamda sikintili, stopere, beke felan yurt icinde para yatirmak ciddi anlamda ahmaklik.

Forvetler genel olarak katki veriyor. Bir Sercan siritiyor listede, kendisini performansi düsüsteyken almistik, ve üretkenligi hic bir zaman beklenen seviyeye ulasamamis idi.

----

Düsük bir yillik ücreti karsiliginda, Emre Akbaba, yada Deniz Türüc gibi oyunculara 3 Milyon avro ve biraz üstü para verilmesine prensip olarak karsi degilim. (Bunlar international piyasa kiyasinda düsük ücretlerdir) Yaslari uygun, yetenekli ve üretken Türk oyuncularindan zarar gelmez ofansif anlamda.

Ama Türkiye´de bek yada stoper transferi yapmak, genel anlamda defansif oyuncu almak, kafayi kaldirip, duvarin üzerine depar atmak gibi birsey.
 
Kimi yazarlarsa yazsınlar Tudor onay vermeden alamazlar artık. İş ki Tudor akraba ayağına gereksiz oyuncuları getirmeye kalkmasın. Balkanlardan istediği kadar oyuncu getirebilir bence doğru iş olur ama Mancini gibi şuursuzca bunu da alalım bunu da alalım diye değil. Gerçekten potansiyeli olanları ve bizde oynayabilecek kapasitesi olanları getirsin. Bir de %100 genç oyuncu ısrarı büyük hata olur. Tecrübeli oyuncular da şart.
 
Bunun sebebinin bizim yönetimin vizyonsuzlugu oldugunu düsünüyorum. Yabanci sinirlamasi kalkmasina ragmen Serdar Aziz, Ahmet Calik, Koray Günter, Tolga Cigerci ve Eren Derdiyok gibi hem hic bir gelecek vaadetmeyen hem de asiri maaliyetli futbolcular transfer ettik. Eren haricinde de hic bir verim de alamadik. Bu futbolcularin hepsinin yerine Güney Amerika'dan ve Balkanlardan cok daha yetenekli, genc ve maaliyeti düsük futbolcular transfer edebilirdik. Maalesef scout ekibimiz de facia resmen. Ben Tudor'un önümüzdeki sürecte bu transfer islerini eline almasini umuyorum. Su an da takimda güvendigim iki isim Muslera ve Tudor. Ama bütün bunlarin yaninda Tudor'un su an degistirmesi gereken en önemli sey antrenman metodlari olmasi gerekiyor. Istatistiklere onlinebahissiteleri.vc/sakat-ve-cezali-oyuncular/turkiye-super-lig-sakat-ve-cezali-listesi.php göre su an Bursa ile birlikte en cok sakat veren kulübüz. Bunlarin cogu da uzun süreli sakatliklar oluyor. Bunda az önce saydigim yerli futbolcularin mantalitesi, disiplini ve fiziken sakatliga daha yatkin olma durumlari da var ama bence olay antrenman metodlarinda bitiyor. Gecen senelerde Besiktas bu konuda bahtsiz bedeviyken su an biz onlardan bu ünvani devraldik. Su an görüyoruz ki cok nadir sakat veriyorlar ve basarilarinda bana göre en büyük etken de bu.
 
Üst Alt