Tahir Kum: "Küme düşme olmayacak!" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Tahir Kum: "Küme düşme olmayacak!"


Sporx.com Genel Yayın Yönetmeni Tahir Kum, TFF'nin şike soruşturmasında adı geçen takımları küme düşürmeyeceğini iddia etti. İşte Kum'un gerekçesi...



Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın şike dosyası konusunda yaptığı son açıklama bir hayli ilginç ve dikkat çekici...



Şayet başkanın dili sürçmediyse tabii!



Çünkü sayın başkanın bu açıklamalarının ardından önümüzdeki hafta şike konusunda verilecek kararı kestirmek mümkün...



Dediğim gibi, şayet başkan Aydınlar'ın bu açıklamalarında herhangi bir dil sürçmesi veya istem dışı yanlış ifade yoksa ; TFF'nin şike konusunda önümüzdeki hafta vereceği kararın içinde "küme düşürülme" gibi tarafların mutlak itirazını gerektirecek bir şey söz konusu olmayacak.



Nedeni çok açık ve net...



Muhabir soruyor ; "Sayın başkanım ligin başlama tarihi yaklaşıyor. Şike dosyası konusunda kararınızı ne zaman açıklayacaksınız?"



Başkan Aydınlar, topu çevirmeden net bir şekilde cevap veriyor: "Arkadaşlar kararın açıklanmasıyla ilgili net bir tarih yok, ama önümüzdeki hafta bu işi sonuçlandırmış olacağız. Planımız bu" diyor...



Bu ifadenin altını tekrar tekrar çizmek istiyorum. Aydınlar, "TFF kararını ne zaman açıklayacak?" sorusuna, "Kararımızı haftaya açıklamış oluruz" diyerek cevap vermek yerine, ilginç bir şekilde, "Büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta bu işi sonuçlandırmış olacağız" cevabını veriyor. Ona göre bu iş sonuçlanmış, yani bitirilmiş, kapatılmış olacak.



Peki, bir dosyanın yargı açısından TFF nezdinde "sonuçlanması" ne demek?



O dosyanın son karar mercii olan ve kararları kesin ve nihai olan Tahkim Kurulu tarafından "sonuca bağlanmış olması" demektir. Kaldı ki, Futbol Federasyonu bu konuda gerekli olan yönetim kurulu kararını henüz açıklamadı. Önce o karar açıklanacak -muhtemelen bu önümüzdeki hafta olacak- ardından taraflar 7 gün içinde (gerek duydukları takdirde) (!) Tahkim Kurulu'na müracaat edecek... Sonra... Taraflara başvurularının ardından minimum 48 saatlik savunma süresi tanınacak... Sonra... Dosyanın bir defa daha Tahkim Kurulu tarafından incelenmesi başlanacak... İtirazlar görüşülecek... Bunlar mutlak uygulanması gereken prosedür.



Peki... Bu prosedüre göre, böyle bir dosyayı önümüzdeki hafta sayın Aydınlar'ın dediği gibi "sonuçlandırmak" mümkün mü?



Elbette hayır. Çünkü TFF veya PFDK'nın kararıyla dosya sonuçlanmış olmaz.



Tek bir şekilde olur... O da "tarafların itirazlarına gerek duymayacakları" bir karar çıkarsa...



Örneğin bu şike dosyası konusunda tarafları acıtmayacak, itiraz etmelerini gerektirecek bir durum olmazsa. Yani, küme düşürme olmadan ligin aynı takımlarla başlatılması gibi...



Sayın Aydınlar'ın federasyon binasından çıkarken yaptığı ayaküstü o açıklamaları önceki akşam önce evde TV'den izledim. İlginç geldiği için sabah ofiste tekrar tekrar internetten izledim. Aydınlar'ın açıklaması çok net: "Bu iş önümüzdeki hafta sonuçlandırılmış olacak"



Bundan çıkan anlamda çok net: Tarafların itiraz etmelerini, yani Tahkim Kurulu'na gitmelerini gerektirecek bir karar olmayacak. TFF'den önümüzdeki hafta bir küme düşürme cezası çıkmayacak!



Belki de "şimdilik" denerek yani mahkemenin nihai kararını verene kadar takımlara bu sezon için bir yaptırım uygulanmayacak. Veya uygulanırsa bu sadece eksi puanla başlama cezası olacak.



Sayın başkanın "bu iş haftaya sonuçlanacak" demesinden çıkan sonuç, mana bu.



Tekrar söylüyorum, şayet başkanın dili sürçmediyse!



Sonuçta ya benim bugünden kestirdiğim gibi bir sonuç ortaya çıkacak...



Ya da sayın Aydınlar, tıpkı Kulüpler Birliği toplantısının ardından yaptığı ve kamuoyunda krize neden olan "Başka bir aday çıkması Türk futboluna zarar verir" açıklaması gibi "ikinci bir yanlış anlatıma" imza atmış olacak.
 
Cevap: Küme düşme olmayacak!!!!



Anlamak istediklerini anliyorlar . TFF kume dusurmese Uefa el atar bir seyler olur oyle rahat birakmazlaz artik Fener'i yapilanlar ortada bu adamlar kendilerini boyle tatmin etmeye devam etsinler cok takmamak lazim .



not: Kaldi ki Federasyon dusurecek .
 
Cevap: Küme düşme olmayacak!!!!



Doğru diyor.

Fener yoboyu almış.

Bjk transfer çalışmalarına başlamış yeniden.

Bundan nasıl bir sonuç çıkıyor?
 
Cevap: Küme düşme olmayacak!!!!



Talimatnameyi değiştirme üzerinde çalışılıyor,ortam soğutuluyor ve fb transfer hazırlığında. Ben de bu federasyonun düşüreceğine ihtimal vermiyorum. GS'yi de işin içine katma çabaları bunun kanıtlarından sadece biridir.UEFA kesin tavırla devreye girerse belki bir ihtimal..
 
Cevap: Küme düşme olmayacak!!!!



Küme düşmesi olmasın diye g.tünüzü yırtıyosunuz aklı sıra böyle yazılar yazarak tff yapmasa uefa yapar eninde sonunda Hak yerini bulucak siz rahat olun
 
Cevap: Küme düşme olmayacak!!!!



Bu saatten sonra şikeciler yalnızca uefa nın talimatıyla düşürülür.Boşuna hayaller kurup üzülmenin alemi yok.Federasyonun ne karar vereceği bellidir.Karar çoktan verildi,Türk futbolu asla temizlenmez...Çok üzgünüm ama gerçekler bunlar.
 
Cevap: Küme düşme olmayacak!!!!



Diyelim ki feneri düşürmediler o zaman ne olur? 3-4 ay sonra tüm iddaanameyi mahkeme kabul edecek. Bütün deliller ortaya çıkacak. Bunun altından kalkabilecekler mi? Oluşan şiddet olaylarının üstesinden gelebilecekler mi? UEFA ve FİFA'ya ne hesap verecekler deliller ortaya çıktıktan sonra?
 
Cevap: Tahir Kum: "Küme düşme olmayacak!"



Çıldırtmayın insanı, neye göre düşmez, kime göre düşmez?



Aydınlar ve tayfasına, "zaten Galatasaray lılar da düşme gibi bir beklenti içinde değildi" dedirtmek mi istiyorsunuz?



Tahir Kum denen, ne olduğu bu olaylarla ortaya çıkmış bir haydutun çıkarımına mı güveneceğiz. :mad:
 
Cevap: Tahir Kum: "Küme düşme olmayacak!"



Çıldırtmayın insanı, neye göre düşmez, kime göre düşmez?



Aydınlar ve tayfasına, "zaten Galatasaray lılar da düşme gibi bir beklenti içinde değildi" dedirtmek mi istiyorsunuz?



Tahir Kum denen, ne olduğu bu olaylarla ortaya çıkmış bir haydutun çıkarımına mı güveneceğiz. :mad:



Abi valla bende sinir oluyorum yasaları bilmeden konuşup fener düşmeyecek falan diyenlere. Abicim yasa var kural var kanıtlar ortada.. Neyine düşmüyor.
 
Cevap: Tahir Kum: "Küme düşme olmayacak!"



düşürmesinler daha iyi, sezon ortasında fifa uefa olaya el atar o şekilde düşürürler. hem federasyon gider, hemde fener 2 yılını kaybeder. ve artı olarak en az 5 yıl avrupadan men edilirler.
 
Cevap: Tahir Kum: "Küme düşme olmayacak!"



senin gibi Trabzonlunun ben te ... Trabzonun yüz karasısın resmen Trabzonlu olup fb ye bu kadar yavşayan adam tarihte görülmemiştir
 
Cevap: Tahir Kum: "Küme düşme olmayacak!"



Sadece söylentiden ibaret olmuş bir teşvik yüzünden bizim kupamıza kadar alınırdı ama değil mi Tahir efendi?
 
Üst Alt