# Taner Yalçın | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

# Taner Yalçın


taner_yalcin3.jpg




2008 yılında, dönemin Teknik Direktörü Christoph Daum tarafından A Takıma çıkartılan, 1990 Almanya doğumlu bir oyuncu. Kendisi orta saha da birçok mevkide görev alabiliyor ve genellikle forvet arkası olarak yada ön libero olarak görev yapabiliyor.



Atletik ve güçlü bir fiziksel yapıya sahip olan Taner, kötü günler geçiren Köln takımında kreatif oyuncu eksikliğini neredeyse tek başına gideren bir oyuncu profili çiziyor. Almanya Ümit Milli Takımlarının tüm kademelerini başarıyla geçen Taner gole yakın kimliği ile göze çarpıyor.



Orta Sahada pasları ve asistleri ile yeteneklerini göz önüne seren Taner’in en dikkat çekici özellikleri ise isabetli pasları, araya bıraktığı gollük ara pasları ve üstün top tekniğini kullanarak yaptığı driplinglerdir. Şut kabiliyetinin çok yüksek olmasından dolayı gole yakın bir oyuncu olan Taner, gerek fiziksel yapısı, gerek oynadığı bölge, gerekse son dönemlerin moda tabiri ile söylemek gerekirse ‘ boxtobox ‘ özelliği ile Michael Ballack’a çok benzetiliyor. Tabi, Ballack’tan oyunu geriden değil de önden kuran özelliği ile ayrılıyor ama genel itibari ile Alman’ların benzetmesi Ballack şeklindedir.



Taner, Türkiye’de ki her takımda kalitesini, yeteneğini hissettirecek çapta bir oyuncu ve gittiği her takıma ciddi katkılar sağlayabilecek kapasitede bir oyuncudur. Henüz 18 yaşında, A Takıma çıkarak Alman Ümit Milli Takımının en güçlü jenerasyonu olan 1990′lı grup içerisinde kendisini en yetenekli oyuncu olarak göstermesi de futbolculuğunun bir örneğidir. İki senedir Mesut vari bir patlama beklenmesine rağmen bir türlü o patlamayı gerçekleştirememiştir. Mesela İlkay Gündoğan’nın önündeydi ama o devamlı Nürnberg´te Şans bularak kendisini çok geliştirdi. Taner ise daha potansiyelini kullanmaya başlamadı bile. Alınması için tam zamanıdır.



Bu sıralar eski altyapı antrenörünün takımın başına gelmesi ile daha az forma şansı buluyor olması da aslına bakarsanız hayli ilginç. Çoğumuz onu sezon başı hazırlık kampındaki karşılaşmada Fenerbahçe’ye karşı oynadığı müthiş futbol ile tanıdık ama Almanya’da zaten 2 senedir bir Taner Yalçın gerçeği var ve Köln takımını yakından takip eden gazeteciler bu oyuncunun Podolski ile beraber Köln’de iş yapabilecek tek oyuncu olduğunu düşünmekteler.



Özel hayatında pek göz önünde olmayı sevmeyen, sakin ve genelde ailesi ile yaşamayı seven bir oyuncu Taner Yalçın. Babası 20 yıldır Ford fabrikasında vardiyalı olarak çalışan bir işçi. Taner, kazandığı tüm parayı ailesine veren hayırlı bir evlat. Almanya’da eğitim olarak çok iyi bir altyapı almış ve kültürel seviyesi gayet yüksek genç bir potansiyeldir.



Hani genel de Anadolu’dan İstanbul’a gelen gençler için “İstanbul’da gece hayatı adamı bitirir” diye denir ya. Köln’ü bilen bilir, orada bu işlere bulaşmadıysa, İstanbul’da hiç bulaşmaz.



Taneri senelerdir burada önerdigimi biliyor bir cogunuz. IBB'ye satın alma opisyonu ile kirlandı bu sezon. Bu başlıkta Taneri tartışıp degerlendiririz diye düşündüm.



[video=youtube;w-pY2cYT-d8]https://www.youtube.com/watch?v=w-pY2cYT-d8[/video]
 
Cevap: # Taner Yalçın



1.25, 1.45, 2.30 dakikalar.



[video=youtube;1ZsVbPRL_MI]https://www.youtube.com/watch?v=1ZsVbPRL_MI[/video]
 
Üst Alt