Tayyar Cavcav | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Tayyar Cavcav


tayyar6.jpg





Tayyar Cavcav

Galatasaray Eski Futbolcusu





1933 yılında Hamamönü-Ankara'da doğdu. 17-18 yaşlarında Haccetepe SK. başlayan futbolculuk kariyeri Ankaragücü SK. devam etti. Teknik Direktör Gündüz Kılıç'ın isteği üzerine Galatasaray defansının sağına transfer edildi. Ufak tefek olmasına rağmen oldukça hareketli, tabiri caizse kene gibi yapıştı mı bırakmayan markajı çok iyi yapabilen bir futbolcuydu.

Galatasaray'ın İstanbul Profosyonel Lig Şampiyonluğunu 2 yıl üst üste kazandığı 1954-1955, 1955-1956 sezonları kadrosunda defansın sağında (3) numaralı formasıyla oldukça başarılı oldu.

1957-1958 sezonunda İngiliz Teknik Direktör George Dick'in Galatasaray'a getirilmesi ile Galatasaray'dan ayrıldı.

Galatasaray'da oynadığı dönem içerisinde 1954 yılındaki Dünya Gençler Milli Futbol Şampiyonası müsabakaları nedeniyle U-18 Milli takıma dahil olmuş ve 5 kez ay yıldızlı Milli takımımız'ın formasını giyme onurunu yaşamıştır.

Soy adından da çağrışım yaptığı üzere, Ankara'nın güçlü ve köklü takımlarından Gençlerbirliği SK. Efsane Başkanı Sayın İlhan Cavcav'ın da amcası olan Tayyar Cavcav 18 Kasım 1987 yılında aramızdan ayrılarak ebediyete intikal etmiştir.



Bu vesile ile değerli eski futbolcumuzu saygı ve rahmetle anıyoruz.Sevgiyle kalın.



Foto Kaynak :

İtüsözlük'ten alınmıştır.
 
Cevap: Tayyar Cavcav



Malumunuz Sayın İlhan Cavcav her röportajında "Galatasaray taraftarı" olduğunu söyler :)) Ama doğal olarak önce Gençlerbirliği Şampiyon olsun der. :)

Gençler Şampiyon olamazsa "Galatasaray Şampiyon" olsun der.. :))

Sayın Başkan İlhan Cavcav'ı da yad etmiş olduk bu arada :)

Sevgiyle kalın.
 
Üst Alt