Tercüman Rezaletine Acil Çözüm ! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar Galatasaray Spor Kulübümüzün, Frank Rijkaard ve ekibi başta olmak üzere tüm Futbolcuların Basın'la yaptıkları görüşmelere Tercüman olarak atadığı şahıs (Kel) tam bir ''FACİA'DIR!''



Bugün düşünüyordum içimden yahu ne salak bu adam, Rijkaard ne diyor bu ne diyor diye.



Bir baktım uA forum'da başlık açılmış ''Tercüman Meselesi'' diye.




--------------------alıntı---------------------



SERKAN AKAR - uA forum



Mesela..



Soru : ...Gökhan Zan’a sordugum soruyu ters çevirerek sormak istiyorum, yine de onu (Milan Baros’u) zorlayan birebir’de bogusmaktan hoslanmadigi oyuncular varmi ligimizde ?



Baros : Hayir. Aslinda ben bir yildir burdayim, her takima karsi iki kere oynadim.. Ama bence futbol’da en önemli sey kendi performansiniza odaklanmaniz ve size karsi oynayanlardan korkmamaniz gerkir, kendi kalitenize ve takiminihzin kalitesine inanip ölye basarili olursunuz. Maç baslamadan önce bile korkmak basarili olmanin yolu degildir bana göre. Yani elbette karsi takimin taktik anlayisini, nasil oynuyorlar nasil yenebiliriz böyle seyleri bilmek önemli tabii. Ama her maç farklidir bazen en iyi defans oyuncusu bile kötü bir gününde olabilir bizim sadece bundan avantaj çikarmamiz gerekir.



Tercüme : Bence futbolda hiçbir defanstan, hiçbir takimdan çekinmemek gerekiyor, çünkü çok farkli defanslarla oynadik. Geçtigimiz sezona baktigimizda iki stoperle ben tek basima bogustugum biçok maç oldu. Maç baslamadan önce bu tip düsüncelerle çikarsaniz zaten basarili olma sansiniz hiç yok. Bu yüzden keni performansiniza odaklanmaniz gerekir.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Tahsin Burak BAYDAR - uA Forum



Arkadaşlar üşenmedim biraz uğraşarak kendimce tercüme yaptım hatalarım olduysa affola enazından olmayan şeyleri yazmadım olan şeyleri atlamadım



Soru: Geçen sene kazandırdığı çok sayıda maç oldu attığı gollerle yani bir anlamda takımı sırtladığı müsabakalar oldu onun sonucunda da tabi gol krallığı geldi bu yılda gol krallığında iddialıyım diyebiliyormu ?



Tercumanın sorusu: Geçen sene performansın nedeniyle çok fazla maç kazandık çok fazla gol attın ve gol kralı oldun gelecek sene gol kralı olmak konusunda neler düşünüyorsun ? Olacakmısın veya?



Milan: İlk önce söylemeliyim ki sadece benim işim değil eğer gollerimi gördüyseniz ozaman çok fazla golün takım arkadaşlarım tarafından oluşturulduğunu görmüşsünüzdür oyüzden onlara teşekkür ediyorum. Evet gol kralı olmak güzel ama bence en önemlisi şampiyonlar ligine gitmek yada şampiyonluğu kazanmak ama orada değiliz. Bence herkes gol karlımızın olması yerine şampiyonlar ligine gitmemizi veya şampiyon olmamızı tercih ederdi buyüzden umuyorum ki seneye şampiyon olur ve sonraki sene şampiyonlar ligine gideriz buyüzden kimin gol kralı olduğu önemli değil önemli olan takımın başarıları ve şampiyonlar ligine gitmek.



Tercuman: Geçtiğimiz sene dediğiniz gibi gol kralı oldum fakat bu sadece benim başarım değil takım arkadaşlarımında başarısı birçok gol onların sayesinde oldu ama benim tercihim herzaman şu yöndedir takım şampiyon olsun veya takım şampiyonlar ligine gitsin kimin gol kralı olduğu çok da önemli değil benim veya başkasının gol kralı olduğu çok da önemli değil oyüzden önemli olan takımın başarısı...



Soru: Frank Rijkaard ın 4-3-3 sistemi... Galatasaray daha fazla uygular ve onun yanında forvette daha fazla hücum girişimi olan elemanlar sayısı artarsa kendisi bu sistemde daha çok gol atacağına inanıyormu ?



Tercumanın sorusu: Farz ediyorum ki 4-3-3 oynuyorsunuz ve çok fazla atak oyuncumuz var Arda Kewell bu tarz oyuncular.. Bu diziliş ve bu mentalite ile daha fazla gol atacağına inanıyormusun ?



Milan: Göreceğiz ama geçen sene de benzer sistemde oynadık, aynı zamanda çoğu maçı da tek forvetle oynadık. Bence sistemle ilgili değil... Herşey tabiki önemli ve herkesin sahada ne yapacağını bilmesi... Ama en önemlisi takımdaki kalite ve bence bir kalitemiz var ve koc un düşüncelerini alabilirsek umuyorum ki başarılı olacağız. Herkesin nasıl oynayacağını bilmesi gerekli ve ne olacağını nasıl oynayacağımızı göreceğiz.. Umuyorum ki daha fazla gol atacağız ve daha fazla puan kazanacağız.



Tercuman: Önemli olan tabi takımın kalitesi mutlaka sistem de önemli ama takımımız kaliteli olduğu sürece sistem belki 2. planda kalabiir çünkü geçen seneye baktığımızda geçen sene yine ben tek forvet gibi oynadım. Bu sene yeni bi sistem yeni bi menatalite bazı farklılıklar var tabi kaliteli futbolcularla umarım daha fazla gol atacağız.



Soru: Tek forvet olmazda yanındaki eleman sayısı 2 olursa şu anki mevcut kadroda kiminle oynamayı tercih eder böyle bir tercihi varmı?



Tercumanın sorusu: 2 forvet ile oynarsanız hangi oyuncuyla oynamayı tercih edersin?



Milan: Bence bu tip bi soru ilk olarak koc icin... Ayrıca sahada olacağımdan emin değilim belki koc başka forvetlerle oynayacak oyüzden kendi yerim için savaşmalıyım. Şu an sezon öncesindeyiz ve herkes kendi yeri için savaşıyor ve herkes kalitesini göstermek istiyor. İlk 11 kocun kararı ve orada olursam mutlu olurum olmazsam yerim için savaşmam gerekiyor bukadar basit.



Tercuman: Tabi bu sorunun muhattabı biraz da hocamız çünkü şu an hazırlık kampındayız herkes çok iyi mücadele ediyo herkes forma için mücadele ediyo şu an bende bilmiyorum ilk 11 e girip giremeyeceğimi oyüzden bu sorunun bire bir muhattabı hocamız.



Soru: Geçen yıl Türkiye liginde onunda alışma süreciydi ilk senesiydi rakipleri tanıdı, ligi tanıdı, oynanan futbol onun artık tamamen alıştığı ve bundan sonra daha fazlasıyla verim göstereceği bir futbol olacak. Bu anlamda 2. yıl olması tecrübesi açısından kendisine neler katar?



Tercumanın sorusu: Geçen sene adaptasyon dönemini tamamiyle atlattın ve şu an Türkiye ligi hakkında çok bilgiye sahipsin ve gelecek yıl senin için 2. yıl olacak... 2. yılında olmanın ne gibi avantajları olacak?



Milan: Evet herzaman formayı değiştirmek, yeni bi kulübe geçmek zordur.. Düzeninizin oturmasına ve kulüpte neler olup bittiğini oyuncu ve kulüp bazında öğrenmenize ihtiyaç vardır. Ben bunu yaptım ve bu yıl benim içim mutlu geçti. Ama halen söylüyorum ki olduğumuzdan daha başarılı olmalıyız ama muhteşem taraftarlarıyla birlikte büyük bir kulüp ve çok büyük beklentileri var buyüzden bu sene benim için daha kolay olacak Türkiye ligini biliyorum, stadyumları biliyorum, takımları biliyorum buyüzden benim için geçen seneden daha kolay olabilir.



Tercuman: Tabi 2 sezonu kıyasladığımızda mutlaka önümüzdeki sezon benim için biraz daha kolay olacaktır çünkü yeni bi transfer için özellikle yabancı bi futbolcu için ilk sene kolay geçmiyo takım hakkında fazla bilginiz yok rakipleri tanımıyorsunuz gideceğiniz oynayacağınız stadları tanımıyorsunuz şu anda ben o bilgiye sahibim. Oynayacağım stadı rakip taraftarları rakip defansı rakip futbolcuları çok iyi tanıyorum oyüzden mutlaka bu bana bir avantaj getirecektir.



Soru: Gökhan zan konuğumuz olmuştu birkaç program önce kendisine en çekindiği forvetleri sorduğumda Milan Baros un ismini ilk sırada verdi en azından Milan Baros ile karşılıklı oynamaktan kurtuldum dedi. Bu konuda bir cevap verecekmi Milan Baros.



Tercumanın Sorusu: 2 gün önce görüşme için Gökhan Zan buradaydı ve sana karşı oynamaktan çekindiğini, performansını ve oynama stilini çok beğendiğini söylemişti... Bu konuda neler söylemek istersin şu an birliktesiniz takım arkadaşısınız ve senin için bu sene karşısında oynamayacağım aynı takımda oynayacağım dedi...



Baros: Daha önce söylediğim gibi bu kalitedeki oyuncuları getirmek önemli.O milli takım oyuncusu, geçen sene şampiyon olan takımda bulundu yani bu tip oyuncularınızın olması önemli. Umuyorum ki takımımıza başka bir kalite getirir bence o iyi bir oyuncu...



Tercuman: Bu sorunuza biraz Gökhan Zan ın transferiyle ilgili duygularımı söyleyerek başlamak istiyorum. Gerçekten çok kaliteli bir futbolcu. Geçen sene şampiyon olmuş takımdan geldi sonuçta belli bir kaliteye sahip yurtdışı tecrübesi var milli takım tecrübesi var oyüzden bize çok büyük artı ları olacaktır mutlaka bu tip transferleri yaptığımızda daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum.



Soru: Türkiye liginin en iyi savunması zaten milli takım hattını da oluşturan savunma Galatasarayda. Gökhan a sorduğum soruyu ters çevirerek sormak istiyorum. Yinede onu zorlayan gerçekten böyle bire bir boğuşmaktan çok hoşlanmadığı oyuncular varmı ligimizde?



Tercumanın sorusu: Ligde karşısında oynamaktan hoşlanmadığın bu tip defans oyuncuları varmı ?



Milan: Hayır. Aslında sadece 1 yıldır buradayım buyüzden her takıma karşı 2 kere oynadım. Bence futboldaki en önemli şey kendi performansınıza odaklanmak ve karşınızdaki kim olursa olsun korkmamaktır. Kendi kalitenize, takım arkadaşlarınıza ve takımınıza güvenmelisiniz. Bu şekilde başarılı olabilirsiniz. Başlama vuruşundan önce çekinirseniz, bu başarılı olma yolu değildir buyüzden hiç düşünmüyorum. Tabiki taktik olarak nasıl oynadıklarını nasıl yenilebileceklerini bilmek önemli ama bazı defans oyuncularından çekinmek... Her oyun farklıdır bazen en iyi defans oyuncularının bile kötü günleri olabilir ve biz bu durumu avantaj olarak kullanmalıyız.



Tercuman efsanesi: Bence futbolda hiçbir defanstan hiçbir takımdan çekinmemek gerekiyor çünkü çok farklı defanslarla oynadık geçtiğimiz sezona baktığımızda 2 stoperle ben tek başıma boğuştuğum birçok maç oldu. Maç başlamadan bu tip düşüncelerle çıkarsanız zaten başarılı olma şansınız hiç yok oyüzden hiç bunları düşünmeden kendi performansınıza odaklanmanız gerekir.



Soru: Liverpool daki parlak dönemi dışında geçen sene Galatasaray performansıyla her nekadar takım çok başarılı olmasada kendi kariyeri açısından çok güzel bir yıldı. Buna inanıyormu yani Milan Baros adına bir patlama olan bir 2008-2009 sezonuydu diyebiliyormu geçen sezona baktığı zaman?



Tercümanın sorusu: Liverpool da çok iyi seneler geçirdin ve geçen seneye baktığında belki kariyerindeki 2. patlamaydı. Gol kralı oldun bunun hakkında ne düşünüyorsun? senin için çok güzel birşeydi.



Milan: Tabiki Liverpool daydım ve sonra gitmek zorunda kaldım. Kolay değildi çünkü Liverpool da çok mutluydum ama futbol bu, sürekli takım değiştiriyorsunuz ve sonra birkaç yılım biraz sessizdi ama herzaman biryerlerde başarılı olabileceğimi biliyordum buyüzden burayla imzaladığım için gerçekten mutluydum. Benim için en önemli olan şey oynayacak olmamdı çünkü Lyondaydım ve Benzema vardı ve tek forvet oynuyorduk buyüzden takıma girmek gerçekten çok zordu. Şimdi buradayım iyi bir sezon geçirdim ve umuyorum devam ettireceğim. Her oyuncu için iyi bir sezon geçirmek ve takımla birlikte başarılı olmaya çalışmak güzeldir ve umuyorum gelecek sezonda aynısı olacak.



Tercuman: Liverpool da çok iyi zaman geçirdim dediğiniz gibi kariyerimin en güzel günlerimi geçirdim diyebilirim çok başarılı zamanlar geçirdim. Ondan sonra oradan ayrılmak tabiki üzdü beni ama sonuçta futbol bu futbolun içinde olan şeyler. Lyona gittim lyonda tek forvet oynuyorduk. Benzemanın da olması tabiki beni biraz zorladı benzema yı tercih ediyordu hocamız. Onun haricinde benim herzaman bir düşüncem vardı mutlaka biryere gidip başka bir kulübe gidip tekrar liverpool da yaptığım çıkışı yaptığım patlamayı yapacağıma inanıyordum buda Galatasaray oldu. Galatasaraya geldiğimden çok mutluyum ve bu patlamayı dediğiniz gibi yaptığımı düşünüyorum.



Soru: Milan Baros için geçen sene en çok eleştri oklarına hedef olan konu çok sarı kart görmesiydi. Yanılmıyorsam 9 sarı kart gördü çünkü 2 defa cezalı konuma düştü. Bu rakam fazlamı ona görede yoksa gelecek yıl bunun için bazı tedbirleri varmı çünkü ligi daha çok tanıyor rakipleri ve defansları daha iyi tanıyor.



Tercümanın sorusu: Sarı kartlar hakkında konuşmak istiyor. Geçen sene sanıyorum 9 sarı kart gördün. Bunun hakkında ne düşünüyorsun iyi bir sayı değil. Belki gelecek yıl birşeyler yapmalısın



Milan: Evet tabiki atak oyuncuları için çok fazla buyüzden gelecek sene kendimi kontrol etmeye çalışacağım ve umuyorum daha az sarı kart göreceğim.



Tercüman: Önümüzdeki sezon kendimi biraz daha kontrol etmeye çalışacağım sizinde dediğiniz gibi bir forvet oyuncusu için 9 tane sarı kart pek de normal değil ama artık hakemleri de rakipleri de çok daha iyi tanıyorum oyüzden kontrol edeceğim kendimi.



Soru: Biraz hakemlerle diyalogdanmı kaynaklandı?



Tercumanın sorusu: Hakemlerle olan konuşmalardan dolayıydı değilmi ? Buyüzdenmi oldu ?



Milan: Evet ama bir problem var hakemlere hiçbirşey söyleyemiyorsunuz. Bunlar kötü kelimeler veya öyle şeyler değil bazen yakınıyorsunuz ve sarı kart görüyorsunuz nedensiz yere. Mazeret göstermek istemiyorum biliyorum çok fazla sarı kart vardı ve bu konuda kendimi geliştirmeye çalışacağım.



Tercuman: Tabi hakemlerle diyaloğunuz farklı olabiliyor onlar bazen pozisyonu çok iyi görmüyorlar gereksiz sarı kartlar gösterebiliyorlar ama tabi bunların hiçbiri benim için bahane değil mutlaka bunu seneye minimum sayıya düşüreceğim.



Yorum sizlerin...



......................................



Gibilerden rezaletlerle karşı karşıyayız. Bu adamın derhal değişmesi şart.
 
Cevap: Çok Önemli Konu| Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !



Frank Rijkaard'ın imza töreninde basın mensublarının sorularına yeter artık arkadaşlar falan diye konuştu.Haldun Üstünel yok yok sorular varsa falan sorun dedi .O günden beri adama gıcığım açıkcası.
 
Cevap: Çok Önemli Konu| Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !



Frank Rijkaard'ın imza töreninde basın mensublarının sorularına yeter artık arkadaşlar falan diye konuştu.Haldun Üstünel yok yok sorular varsa falan sorun dedi .O günden beri adama gıcığım açıkcası.



O da birşey mi ?



Dün değil evvelsi gün, Frank Rijkaard basın toplantısından kalkmadan kendi masadan kalktı, Rijkaard'da kalktı, sonra Rijkaard baktı ortada bir saçmalık var, geriye oturdu, Tercüman amelesi de oturdu sonra.
 
Cevap: Çok Önemli Konu| Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !



O genc tercuman Genclerbirligi'nde calisiyormus galiba. Bulent Korkmaz istedigi icin getirilmis takima. Baros & Franco roportajinin tamamini izledim, Ispanyolcasi hakkinda pek fikrim yok; ama Ingilizcesi'nin cok iyi olmadigini soyleyebilirim. Yako Igual varken gerek yok aslinda baska tercumana.
 
Cevap: Çok Önemli Konu| Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !







YAKO İGUAL

Basın ve Operasyon Sorumlusu




Ben bu adamdan bahsediyorum bilmiyorum aynı kişiden mi bahsediyoruz.Eğer bu ise şimdi resmi siteden baktım adam yönetimden.
 
Cevap: Çok Önemli Konu| Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !







YAKO İGUAL

Basın ve Operasyon Sorumlusu




Ben bu adamdan bahsediyorum bilmiyorum aynı kişiden mi bahsediyoruz.Eğer bu ise şimdi resmi siteden baktım adam yönetimden.



Baros & Franco roportajinda Yako Igual yoktu. Konuyu acan arkadasin bahsettigi roportajda yeni genc tercuman vardi. Adini bilmiyorum ama.
 
Cevap: Çok Önemli Konu| Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !







YAKO İGUAL

Basın ve Operasyon Sorumlusu




Ben bu adamdan bahsediyorum bilmiyorum aynı kişiden mi bahsediyoruz.Eğer bu ise şimdi resmi siteden baktım adam yönetimden.



Yako Abi bu sene tercumanlık yapmıyor bildiğim kadarıyla.Şu anki tercumanımız konusunda şu andaki yazılanları okumadan önce hiçbir fikrim yoktu.Şu anda biraz kafam karıştı.
 
Cevap: Çok Önemli Konu| Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !



Yok yok pardon adamları karıştırdım ben .Ben bundan bahsemiyorum .:)







Bundan bahsediyorum.Ama buda yönetimden.
 
Cevap: Çok Önemli Konu| Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !



Kendileri A Takım İdari Menajeri oluyor.Ama dediğim adam bu.Kıl oldum herife Rijkaard olayından sonra.
 
Cevap: Çok Önemli Konu| Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !



Simdi arkadaslar iyice birbirine karisti tercumanlar:D.





Yako Igual iyi derecede yabanci dil bilir ve bir suru yabanci dil bilir. Kulturlu bir adamdir.



Cenk Ergun idari menajer zaten. Tercumanlik yaptigini gormedim hic.



Benim kil oldugum tercuman yeni genc olan. Adi Mert Cetin'mis arastirdim buldum. Bu olur kendisi;



mertcetin.jpg




Konuyu acan arkadasin yazdigi roportajda bu genc tercuman vardi.
 
Cevap: Çok Önemli Konu| Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !



Ispanyolcasini dinlemedim, dinlesem yorum yapardim ama link bulamadim.



Bu kel elemanin derhal sutlanmasi lazim.
 
Cevap: Çok Önemli Konu| Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !



Ben karıştırdım ama benim dediğim adam Cenk olan.Yako'nun boşuna günahını aldım.:)Rijkaard'ın imza töreninde Cenk vardı.
 
Cevap: Çok Önemli Konu| Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !



Simdi arkadaslar iyice birbirine karisti tercumanlar:D.





Yako Igual iyi derecede yabanci dil bilir ve bir suru yabanci dil bilir. Kulturlu bir adamdir.



Cenk Ergun idari menajer zaten. Tercumanlik yaptigini gormedim hic.



Benim kil oldugum tercuman yeni genc olan. Adi Mert Cetin'mis arastirdim buldum. Bu olur kendisi;



mertcetin.jpg




Konuyu acan arkadasin yazdigi roportajda bu genc tercuman vardi.



Yaş:1983 yazıyor burada.:2aloh1:
 
Cevap: Çok Önemli Konu| Tercüman Rezaletine Acil Çözüm !



Bende bu Mert Cetini takip ettim oyuncularin anlattigini biraz kisaltip iyi ceviriyodu aslinda.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt