Tetanoz Aşısı Koruma Süresi? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Tetanoz Aşısı Koruma Süresi?


Bu sabah ayağıma bakır tel saplandı, pek önemli birşey değil ama tetanoz açısından düşününce son aşımı olmamın üzerinden 1.5 - 2 yıl kadar geçmiş acaba hala koruyor mudur bu aşı diye İnternette bir araştırma yaptım ama her kafadan farklı bir ses çıkıyor, kimi 5 yıl korur diyor kimi 10 yıl diyor 1 ay diyor kafam çok karıştı birazda evhamlıyım açıkcası hastalık hastası dedikleri türden :( şimdi tekrar aşı yaptırsam mı bilmiyorum sonuçta bu kadar küçük bi yara için acile gitsem doktor bana gülebilir :) bilgisi olan söylesin bir zahmet kaç yıl korur bu aşı?
 
Cevap: Tetanoz aşısı koruyucuk süresi?



Direk doktora git reis.Sor öğren.Ben öyle yapmıştım lisedeyken.Hastane olmaz diyorsan sağlık ocağına felan git sor.
 
Cevap: Tetanoz Aşısı Koruma Süresi?



Sağlık konusunda hassas olmakta fayda vardır. Ne olursa olsun, burada başlık açacağına doğru hastaneye gitmen gerekirdi.
 
Cevap: Tetanoz Aşısı Koruma Süresi?



Korkma, bu devirde tetanozdan ölen kalmadı. Zaten bebeklikten beri yapılan aşılar birçok hastalığa karşı koruyor. Tetanoz aşısının süresi de 5 yıl. Yaralanmadan sonra ilk 6 saat içinde, o mümkün değilse 18 saat içinde, o da mümkün değilse en geç 24 saat içinde aşı olmak lazım. Bu söylediklerim kulaktan duyma bilgilerdir, sağlıkçı falan değilim. İçinin rahat etmesi için bi doktora, hastaneye falan git, gerekir derlerse aşı ol.



Bu arada tam 5 yıl önce sarhoşken çarptığım paslı bi demir yüzünden aşı olmuştum, yenileme vakti gelmiş. :D



Bir de bağışıklık kazanmak için bir kaç ay arayla 3 kez aşı olmak falan gerekiyormuş diye duydum.



Bu tür yapacağın araştırmalarda her kafadan bir ses çıkar. Madem hastalık hastasısın, git en yakın acile, sor doktora, kafan rahat etsin. Gerçi doktorların da söylediği bazen birbirini tutmuyor.
 
Cevap: Tetanoz Aşısı Koruma Süresi?



Tetanoz aşısının koruma süresi genelde 10 yıl kabul edilir, muhtemelen daha da uzundur. Yüksek riskli yaralanmalarda (bunlar ezilmeler, yanıklar, ateşli silah yaralanmaları gibi ağır yaralanmalardır) tedbir olarak son aşıdan sonra 5 yıl da geçmiş olsa bir doz aşı yapılır. Sizinki küçük bir kesi olduğuna göre ve son aşınızdan sonra 10 yıl geçmemiş olduğuna göre yeniden aşı olmanız gerekli değil gibi görünüyor. Yine de yaranızın bir hekim tarafından değerlendirilmesi daha iyi olabilir...

Tetanoz aşısı



copy-paste
 
Üst Alt