TFF Kararını Verdi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

TFF Kararını Verdi


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TFF Yönetimi, Etik Kurulu'nun raporunu görüşmek için dün akşam toplandı. Adı geçen kulüplerin PFDK'ya sevki konusunda anlaşmazlık çıktı. Ama bugün açıklanacak kararda PFDK'ya sevk yok.



Etik Kurulu'nun raporunu alarak Antalya Belek'te kampa giren TFF Yönetim Kurulu uzlaşmaya varamadı. Raporda Fenerbahçe'nin üç maçta şike ve teşvike teşebbüs ettiği, bir maçta ise şike yaptığı, Trabzon'dan ise bir kişinin Sivas'a, Fenerbahçe maçı için teşvik girişiminde bulunduğu belirtilmişti. Yönetim kurulunun Trabzonspor'un disipline sevk edilmemesi konusunda uzlaştığı belirtilirken, bazı üyelerin F.Bahçe'nin PFDK'ya sevk edilmesi gerektiği, bazı üyelerin ise sevke gerek olmadığı yönünde görüş belirttiği iddia edildi. Ancak başkan Yıldırım Demirören'in saat 14.00'te açıklayacağı kararda "Sahaya yansımadı" gerekçesiyle hiçbir kulübün "şike-teşvik" maddesi üzerinden disipline sevk edilmeyeceği bildirildi. 58. maddenin değişmesi konusunda da anlaşan TFF yönetimi, kulüplere sadece para cezası verecek.



58. MADDE AÇMAZI



1- Adı geçen kulüpler aklanır mı?

Etik Kurulu'nun raporunda çoğu teşebbüs de olsa şike-teşvik kanaatinin bulunması TFF Yönetim Kurulu'nun "Kulüpleri sevk etmeyelim" kararını vermesini zorlaştırdı. TFF, insiyatif kullanarak kulüpleri Disiplin Kurulu'na sevk etmeyecek. Gerekçe olarak da "Hiçbir eylem sahaya yansımadı" diyecek.



2- 58.madde niye değiştirilmeli?

RAPORDA adı geçen kulüpler Disiplin Kurulu'na sevk edilirse, kulüpleri düşürmemek için 58. maddeyi kesinlikle değiştirmek gerekiyor. Çünkü 58. maddeye göre teşebbüste bile küme düşürme cezası gerekiyor. UEFA daha önce, "Maç oynanırken kural değişmez" diyerek değişikliğin Genel Kurul'da yapılmasını talep etmişti.



3- UEFA nasıl ikna edilecek?

58. madde değişirse, dosya puan silme cezalarıyla kapatılabilir. Ama TFF yönetimi bir adım ileri gidip 58 değişikliğinde teşebbüse para cezası getirerek dosyayı puan dahi silmeden kapatma yoluna gidecek. Şike ve teşvike "sıfır tolerans" uygulayan UEFA'nın buna nasıl tepki göstereceği ise merak konusu...



4 -Neden para cezası formülü?

UEFA'NIN yukarıdaki yöntemlerde mutlaka itiraz edeceğini tahmin eden TFF yönetimi ve danışmanlar, son bir formül ortaya attı. Buna göre kulüpler değiştirilse bile 58. maddeden değil, "etik dışı hareket" ile suçlanacak. Talimatta düzenleme buna göre yapılacak ve sadece para cezasıyla dosya kapatılacak.





kaynak: Sabah Spor - TFF yönetimi kararını verdi!
 
Cevap: TFF Kararını Verdi



çelişkili bir haber. hem pfdkya sevk yok diyor hem 58 değişecek diyor. bence pfdkya sevk olacak yoksa demirören cezaevini boylar. ama 58 değişecek ve para yada az puan cezası ile iş kapatılmaya çalışılacak.
 
Cevap: TFF Kararını Verdi



Bu gercekten mümkün olabilir mi? Hiç sanmıyorum. Sıkar biraz.



Demirören ve ekibi böyle kapatmak ister mı demiyorum, çünkü onların yapmak istediklerinin bu olduğunu biliyorum.
 
Cevap: TFF Kararını Verdi



eksi puan olacaksa play off ta uygulanmalı fenerin 5 yada 10 puanı silinmeli düşmeden umudum kalmadı artık
 
Cevap: TFF Kararını Verdi



Ulan namussuz namuslusu olduk bu ligin.bi gün şener şen gibi kayış kopacak bizdede ama ne zaman bakalım.
 
Cevap: TFF Kararını Verdi



Böyle birşey mümkün olsa en başta yaparlardı zaten,hele MAA kesin uygulardı..TFF yöneticilerinin tasması şikecilerinin elinde olduğu için zaten ceza vermeleri beklenemez.İşi UEFA'ya bırakacaklar anlaşılan..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt