#thomas hitzlsperger | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

#thomas hitzlsperger


081114082733-40-230.jpg




Bazı futbolcular transfer oldukları takımlarda büyük fark yaratmışlardır. Bu futbolcuların ön plana çıkan durumları oldukça profesyonel olmalarıdır. Bu örneği genelde Alman futbolcular için verebiliriz. Mesela Beşiktaş'a geçtiğimiz sezonun ortasında transfer olan Ernst'i ele alalım. Takıma geldiğinde Beşiktaş çok iyi durumda değildi ve Ernst geldiğinin ertesi günü maça çıktı. Gösterdiği performansın mükemmelliğini geçtim, bu performansı sezonun geneline yaydı ve takımının şampiyonluğunda bir numaralı rolü oynadı. Ernst hem profesyonelliği ile hem fark yaratma özelliği ile Beşiktaş'a büyük artılar kazandırdı. Çünkü transfer olduğunda takımın orta saha bölgesinde büyük açığı vardı ve Ernst'in bu futbolu bütün takıma yansıdı. Aslında bu futbolcular transfer piyasasında çok gündemde değillerdir. Yine Ernst'den devam edersek Schalke 04'den ayrılacağı belli olduğunda Beşiktaş dışında hangi takımlar kendisine talip oldu bilmiyorum. Bu futbolcular Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin pek gündemine gelmezler ama daha alt klasmanlarda olan takımların vazgeçilmezleri olurlar. Biz bu yazıda Ernst'den yola çıkarak aslında Thomas Hitzlsperger'i yazmak istiyoruz. Çünkü çoğumuz Ernst'in futboluna böylesine hayran olmuşken, Hitzlsperger'in ülkemize geldiğini varsaydığımızda ne düşüneceğimizi şimdiden kestiremiyoruz.



Thomas Hitzlsperger futbola 8 yaşında Bayern Münih'in altyapısında başladı. 1989'dan 2000 yılına kadar geçen süreçte Bayern Münih'in altyapısında, amatör takımında forma giymesine rağmen hiç A takıma çıkamadı. Aslında 2000'li yıllara kadar geçen süreç katı Alman disiplinin hala varlığını koruduğu yıllardır. Bu yüzden yukarıda bu jenerasyonda bulunan Alman futbolcularının disiplininden, iş ahlakından ve dolayısıyla profesyonelliklerinden bahsettim. Bu fark yaratma, işlerini en iyi şekilde uygulamaları biraz bu yıllarda aldıkları eğitime dayanıyor. Hitzlsperger'e dönersek Bayern Münih'in A takımında hiç oynamamasına rağmen Alman Ümit Milli Takımı'nda gösterdiği performansla Aston Villa'nın dikkatini çeker ve bu takıma transfer olur. Önceleri Aston Villa'nın rezerv takımında oynamaya başladıktan 6 ay sonra 13 Ocak 2001 yılında Aston Villa ile ilk maçını Liverpool'a karşı oynar ve o sezon sadece o maçta forma giyer.



Bir sonraki sezon ise Chesterfield takımına kiralanır ama 2 ay sonra Aston Villa'nın o dönemde yeni teknik direktörü olan Graham Taylor tarafından takımda çok sayıda sakat futbolcu olduğu için geri çağrılır. İşte bu Aston Villa'ya geri dönmesi Hitzlsperger'in dönüm noktası olacaktır. Takıma dönmesinin ardından Aston Villa'nın banko futbolcusu olmasının yanında gösterdiği performansla takımın lideri olur ve bir anda taraftarların sevgilisi haline gelir. Hitzlsperger, Aston Villa'da 3 sezon forma giydi ve 99 maçta 8 gol attı. Bu performansının ardından sözleşmesi 2005 yılında bitince ülkesine dönme kararı aldı ve Stuttgart ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Hitzlsperger, Stuttgart'da gösterdiği performansla takımının ikinci sezonunda Bundesliga'da şampiyon olmasında büyük katkı sağladı. O sezon sonrasında Meira'nın takımdan ayrılmasıyla Stuttgart'ın kaptanlığına kadar yükseldi. Ayrıca şampiyon oldukları o sezonda 30 maçta 7 gol attı. Hitzlsperger'in sonraki sezonlarda istatisliklerine baktığımızda 2007-2008 sezonunda 25 maçta 5 gol 1 asist, geçtiğimiz sezon ise 32 maçta 5 gol 6 asist yaptı. Bu sezon ise gözden düşmüşe benziyor ve çok az maç oynamasına karşın 1 golü bulunuyor.



Alman Milli Takımı açısından Hitzlsperger'e baktığımızda 2005'den bu yana sürekli Milli Takımda oynadığını görüyoruz. İlk Milli Maçını 9 Ekim 2004'de İran'a karşı oynadı. Löw takımın başına geldiğinden bu yana ise takımın sürekli isimlerinden birisi oldu. Genellikle Ballack'ın yedeği olarak gördüğümüz Hitzlsperger'i bazı maçlarda Ballack'la beraber oynadıklarını görüyoruz. Almanların özellikle Euro 2008'de Türkiye'ye karşı oynanan maçta gösterdiği performans çok övüldü ve Lahm'a yaptığı asist hala akıllarda. İstatistiklerine baktığımızda 20 kere Ümit Milli olduğunu ve 3 gol attığını görüyoruz. A Milli Takımda ise 51 kere yer aldı ve 6 gol kaydetti. Şimdi Hitzlsperger için sorun kadronun değişilmez isimlerinden birisi olmasına rağmen kendi takımında yedek olduğu için 2010 Dünya Kupası'nda yer almayabilir.



Bu sezon kötü giden Stuttgart'da menajer Heldt takım içerisinde bir günah keçisi arıyordu ve Hitzlsperger'i seçti. Önce kaptanlığını elinden aldı, sonrasında ise takımda fazla forma şansı vermemeye başladı. O günden sonrada arada soğukluklar oldu ve Hitzlsperger'de takımdan ayrılmak istiyor, Stuttgart da onu elden çıkarmak istiyor. Bu arada geçtiğimiz günlerde Stuttgart altyapılı olan Wolfsburg'lu Christian Gentner ile ön protokol imzalandı ve Hitzlsperger'in sezon sonu bitecek olan sözleşmesinin uzatılmayacağı açıklandı.



Hitzlsperger'i bu kadar fazla anlatmamızın sebebini sanırım anlamışsınızdır. Bu futbolcuyu Galatasaray'da görmeyi çok istiyoruz. Gerek sezon sonunda sözleşmesinin bitecek olması, kulübünün onunla yolları şimdiden ayırmak istemesi ve gerekse futbolcunun kalitesi bizi bu futbolcuyu Galatasaray'a önermeye itiyor. Galatasaray'ın orta sahasında oyunun iki yönünü oynayabilecek, pas trafiğine katkı sağlayacak ve şutör bir orta saha futbolcusu lazım. Şu an mevcut kadroya baktığımızda Elano'nun tek başına orta sahanın önemli yükünü taşıdığını görüyoruz ama gerçek anlamda hedef 4-3-3 ise, bu tarzda bir futbolcuya daha ihtiyacımız var. Mevcut kadroda Elano ve Arda'nın orta sahada beraber oynamasını düşünsek bile bu ikiliyi bir arada tutacak bir defansif ortas saha gerekecekti. Bu yüzden Elano - Arda ikilemini kuramadığımız için Elano'nun yanına yönlü bir orta saha transfer etmeliyiz. Şu an oynadığımız sistemde Elano'nun üçlü orta sahanın sağında iyi işler yaptığını görüyoruz. Mehmet Topal'ın da ne kadar hücum gücü düşük olursa olsun iyi bir ön libero olduğunu söylemek lazım. Ama kadroya baktığımızda sol iç oynayabilecek bir tek Arda var ama bu kombinasyonda oynamasını güç görüyoruz. Bu yüzden sol iç orta saha dediğimiz bölgeye biçilmiş kaftan Hitzlsperger olacaktır. Bu arada Hitzlsperger'e uzaktan attığı mermi gibi şutlar yüzünden Aston Villa taraftarı tarafından Hitz Te Hammer lakabı koyulmuştu.



Hitzlsperger'in Bayern Münih altyapılı olmasına rağmen futbolunu Premier Lig'de geliştirdiğini görüyoruz. Bu durum Hitzlsperger'in futboluna nasıl yansıdı ve bu yönlü futbolunu buna mı borçlu?



Hitzlsperger'in özellikle fizik gücünü Premier Lig'e borçlu olduğunu düşünüyoruz ve futboluna dair en önemli detayları bu ligde öğrendi. Mesela Bayern Münih'te çok cılız ama yetenekli bir sol açıkken Aston Villa'da müthiş bir sol iç oyuncusu hatta oyun kurucu oldu. Premier Lig'de şutlarını da oldukça güçlendirdi. Ama bahsettiğimiz disiplin, profesyonellik gibi durumları Almanya'da yetiştiği dönemde kazandığını söyleyebiliriz.



Rijkaard da stoperden ziyade takım savunmasında önemli bir sıkıntı yaşadığını söylüyor. Bu ortamda stoper mi almak yoksa takım savunmasını güçlendirmeye yönelik bir transfer mi yapmak daha mantıklı?



Mükemmel bir takım kurmak istiyorsak sistemimizde bu iki durumda çok önemli. Orta sahaya iyi toplar çıkarabilecek, ayağı düzgün bir stopere ihtiyaç duyduğumuz bir gerçek. Mesela Servet ve Emre Aşık gibi futbolcuları bu konuda sıklıkla eleştiriyoruz. Ama defanstan iyi toplar çıkarıldığında da bunu iyi kullanabilecek yönlü orta saha futbolcularına ihtiyaç duyuyoruz. Orta sahanın 4-3-3'ün kiliti olduğunu düşünürsek gerek hücum gerekse savunma performanslarında bu bölgenin oldukça güçlendirilmesi şart. Mustafa Sarp, Barış Özbek, Ayhan Akman gibi futbolcuların bu bölgede oynamasından ziyade Hitzlsperger'in takımda olması bu konuda açığı kapatacaktır.



Hitzlsperger'in Galatasaray ve Türk futboluna getirisi ne olur?



Türk futbolu belki de tarihinde az rastladığı komple orta saha futbolcularından birisini izler. Ernst'i övüyoruz ama Hitzlsperger futbol ve kalite olarak ondan çok daha önde bulunuyor. Hitzlsperger'in hücum ve savunma performansları çok iyi durumda. Üstelik henüz 27 yaşında ve hâlâ önünde uzun yıllar var. Hitzlsperger'in yaşını düşündüğümüzde futbol olarak en iyi dönemlerinde olduğunu söylemek mümkün. Türkiye'ye gelmesi durumunda bir patlama yapabilir ve efsane olabilir. Çünkü genç yaşlarında bunu Aston Villa'da başarmıştı ve Stuttgart'ın unutulmaz futbolcusu, kaptanı olmuştu.



Hitzlsperger'in Almanya'da ırkçılığa karşı sosyal projelerde yer aldığını görüyoruz. Zeit gazetesinde ırkçılığa karşı yazdığı yazıları görmek mümkün. Bunu da yazmak istedim çünkü çok önemli bir ayrıntı durumunda. Kısacası Hitzlsperger karakteri, futbolu, kalitesi ve bir çok özelliği ile transfer etmek için biçilmiş kaftan olarak görünüyor. Takımından ayrılmak istemesi, sözleşmesinin sezon sonu sona ermesi nedeniyle transferi çok uygun ücretlere bitirilebilir. Bu futbolcunun Galatasaray için gerek devre arasında, gerekse sezon sonunda transfer olması durumunda önemli işler yapacağını düşünüyoruz.



Bu videoda Hitzlsperger'i neden önerdiğimizi daha iyi görebilirsiniz;



YouTube - Tore von Thomas Hitzlsperger







Burada ise Türkiye - Almanya yarı finalinde Hitzlsperger'in Lahm'a yaptığı asist var;



YouTube - Tor Philipp Lahm Deutschland Türkei







Burak Eren & Cihan Şerbetçioğlu



Sportif Cümleler: Thomas Hitzlsperger



https://www.scoutgs.com/veri-bankasi/thomas-hitzlsperger.html
 
Cevap: Thomas Hitzlsperger



Şu takımda görmek istediğim ilk isimdir. Harika bir sol ayak. Karakteri,saygınlığı üst düzey.

Çift yön diye aradığımız her şeye sahip. Yanlış hatırlamıyorsam uzun zamandır sol ayaklı bir ortasamız yoktu. Hem bize de değişiklik olur.

İlgileniyor muyuz yoksa sadece bir öneri mi? Bu önerileriniz yönetime ulaşıyor mu?
 
Cevap: Thomas Hitzlsperger



burak kardesim güzel yazi !



senin bi bildigin vardir mutlaka, yaz dönemindede ortaya isim atip kayboluyordun , sonrada o futbolcuyu transfer ediyorduk ;)
 
Cevap: Thomas Hitzlsperger



Gerçekten güzel bir çalışma olmuş.Her bakımdan önlibero sorununu ortadan kaldırabilecek bir oyuncu Eğer ilgilenirsek bizden daha önde olan takımlar olacağını düşünüyorum.Gelirse tek başına yeter ortasahaya.
 
Cevap: Thomas Hitzlsperger



Şu takımda görmek istediğim ilk isimdir. Harika bir sol ayak. Karakteri,saygınlığı üst düzey.

Çift yön diye aradığımız her şeye sahip. Yanlış hatırlamıyorsam uzun zamandır sol ayaklı bir ortasamız yoktu. Hem bize de değişiklik olur.

İlgileniyor muyuz yoksa sadece bir öneri mi? Bu önerileriniz yönetime ulaşıyor mu?
Galatasaray Kulübü benim blogu takip ediyor. Bunu gerek Galatasaray dergisinde, gerekse bana gelen maillerde söylüyorlar. Çoğu blogu, internet sitesini takip ediyorlar. Bizde böyle arada scoutluk yapıp Cihan'la öneriler yazıyoruz :) Cihan daha uzman tabii ki bu işte. Konu birde Bundesliga olunca.
 
Cevap: Thomas Hitzlsperger



Sende tamam diyorsan Hitzlsperger tamamdır :)



Hitzlsperger'i iki forumda da ilk öneren benim yahu. :)



Yıl 2008:

Barış Özbek’i takımdan yollamak için shortlist hazırladım. Çarşamba vizem var ama Galatasaray’ı kurtarmak için böyle bir boşluğumda araştırayım dedim. ;) zaten Linderoth’un sakat olması, yollanmasının gündemde olması yeni bir orta alan oyuncusunun alınacağının sinyalleri veriyor. Barış Özbek ve Mehmet Güven gibi 2 çok yetersiz oyuncunun da takımda olması, iyiden iyiye kaliteli bir çift yönlü oyuncu eksikliğini hissettiriyor. Ben de düşündüm ve seneye harcanacak 15 milyon €’luk transfer bütçesinin büyük bir kısmını bu oyunun 2 yönünü de kullanabilecek orta sahaya harcanmasının çok doğru olduğunu düşündüm. Başlıyoruz…

_____________________________

- İsim:Thomas Hitzlsperger Yaş:26 Klüp:Stuttgart Tahmini Değer:6 milyon €



Stuttgart’ın her ne kadar kaptanı olsa da daha büyük bir klübe gitmek için ayrılabilir. Bu biz de olabiliriz. Tip olarak Steven Gerrard’a benzetiyorum, bazen oynadığı futbolla da çok fazla benziyor. Hele uzaktan öldürücü şutları, Gerrard’ı Stuttgart transfer etmiş izlenimi bırakıyor. Meira’nın eski takım arkadaşı aynı zamanda. Milli takımın da her zaman kadroya çağrılan oyuncularından.
 
Cevap: Thomas Hitzlsperger



Abi 2008 ile 2009 çok farkediyor. Sen önerdiğinde adam 6 milyon avro'ydu. Şimdi sezon sonunda bedevaya al :) 2008'de forumda ben yoktum :) Yani cidden görmedim bu yazdığını, oyuncuyu önerdiğini.



Yalnız o mesajda abartmışım, transfer bütçesini(15 milyon €) bile bilmişim. Küsüratlar için kusura bakmayın. :ciftetelli:
 
Cevap: Thomas Hitzlsperger



Dün Cihan'la konuşurken söylemişti ama ben gereksiz tepki alırız diye bloga yazmadım. Ernst'i seviyorum, beğeniyorum falan ama Hitzlsperger ile Ernst cidden karşılaştırılmaz. Ernst'e süper futbolcu diyorsak Hitzlsperger için farklı bir tanım bulmamız gerekebilir.
 
Cevap: Thomas Hitzlsperger



hele sukur



soyle oyuncular onerin Dunya devi olma yolunda ilerleyen Galatasarayimiza



alman milli oyuncu.

noktaa transfer olur



serhat bey den de boyle oyuncu onerilerini bekliyorum



CIHAN-Burak



ellerinize saglik
 
Cevap: Thomas Hitzlsperger



hele sukur



soyle oyuncular onerin Dunya devi olma yolunda ilerleyen Galatasarayimiza



alman milli oyuncu.

noktaa transfer olur



serhat bey den de boyle oyuncu onerilerini bekliyorum



CIHAN-Burak



ellerinize saglik



Ben bu adamı 2008'de önerdim diyorum ve 2010 yılındayız. Mesajı da alıntıladım zaten yukarıda. Demek ki senden önce bir şeyleri görüyorum. ;)
 
Üst Alt