TKBL H:14 | Beşiktaş 68-75 Galatasaray MP | 22 Ocak | Maç Sonucu | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

TKBL H:14 | Beşiktaş 68-75 Galatasaray MP | 22 Ocak | Maç Sonucu


Galatasaray Medical Park, TKBL 14. haftasında Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'ndeki mücadele 22 Ocak Pazar günü saat 15.30'da başlayacak.



Maç: Beşiktaş - Galatasaray Medical Park

Salon: Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi

Tarih: 22.01.2012 Saat: 15.30



Zoru Kolaya Çevirmek

Takımımız TKBL'deki son maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Kayseri KASKİ'yi rahat bir oyunun ardından 83-54'lük skorla mağlup etti. Özellikle ilk dakikalarda Taurasi’nin yüksek oyun görüşüyle Torrens’in koşularını ödüllendirdiği hızlı hücumlar, rakibin direncinin çabuk kırılması, sert savunma, doğru olan ne varsa basketbol adına sahadaydı ve 29 sayılık fark hiç de fena değildi lig üçüncüsü önünde. Alba Torrens 17 sayı, 5 ribaund, 5 asist ile yıldızlaşırken, Tina Charles 14 sayı, 11 ribaund ile double-double gerçekleştirdi. Sylvia Fowles da 14 sayı, 9 ribaund ile oynadı. Diana Taurasi 8 asist üretirken Işıl Alben de 4/8 saha içi isabetiyle 9 sayı kaydetti. Takımımız asistlerde 20-8 öndeydi. En dikkat çeken istatistik Kaski'nin 29 kez serbest atış çizgisine gitmesiydi.



Gdynia: Kazanırken Kaybediş

Hafta arasında Kadınlar Euroleague A Grubu 12. hafta maçında Lotos Gdynia'ya Polonya'da konuk olan takımımız rahat bir oyunun ardından karşılaşmadan 80-94'lük skorla üstün ayrıldı. 23 sayı üreten Diana Taurasi en skorer isim olurken Tina Charles 18 sayı üretti. Epifaniya Prints 18 sayı 5 top çalma ile oynarken Ticha Penicheiro de 6 sayı, 6 asist içeren bir performans sergiledi. Takımımız üç sayı çizgisinin gerisinden 11/25 ile oynadı.



Alba ve Gülşah İçin

Bu güzel verilerin hiçbiri, yüzlerinde gülümseme olan bir ekip olarak İstanbul'a dönmemize yetmedi. Maç öncesinde Gülşah'ın ve maç esnasında Alba'nın talihsiz sakatlıklarıyla sarsıldı her birimiz. Şampiyonluk koşuları artık onlar olmadan ama onlar için sürecek.



1989'da Adana doğumlu Gülşah takımımıza Botaş'tan gelmişti. 2009'da 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda dikkatleri üzerine çekmiş ve 15,1 sayı ortalamasıyla tamamlamıştı turnuvayı. Bu performansıyla FIBA Avrupa'nın yılın genç kadın oyuncusu kategorisinde aday olmuş ve Alba Torrens'e kaptırmıştı bu ödülü.



Torrens TKBL'de 9 maç sonunda 14,1 sayı, 3,3 ribaund, 3,4 asist ortalamaları yakalamıştı. Bunun yanı sıra yaklaşık 22 dakika sahada kalan oyuncu % 64 iki sayı (takımda en yüksek) ve % 41 üç sayı yüzdelerine sahip idi. EL Women'da ise 9 maça çıkan Alba 14,7 sayı, 2,8 ribaund ve 2,3 asist ortalamaları tutturdu. İspanyol oyuncu ayrıca sezon başında Fenerbahçe'ye karşı oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın kazanılmasında da pay sahibi olmuş, 7 sayı, 5 ribaund ve 1 asist üretmişti.



En önemlisi ise enerjiyi sinerjiye dönüştüren karakteriydi. Daha önce sakatlık geçirdiği dönemde de arkadaşlarından ayrı kalmamış, oynama olasılığı olmasa da takım ruhuna katkıda bulunma adına maç öncesi ısınmalarda pota altına düşen topları geri verme görevini isteyerek üstlenmiş, takımın gerilimini biraz olsun alabilmek için kadro anonslarına katılmış, kenarda alkışlamış, olumlu havasını her daim yansıtan özel bir isim olmayı başarmıştı Torrens. MR çekiminde bile yüzüne o ifadeyi bilinçsizce kondurabildi Alba ve kendisini çok sevdirdi bu kısa süre zarfında.



Avrupa'da Yılın Oyuncusu

1896'dan beri basılan İtalya'nın köklü spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport'un 1979'dan bu yana düzenli olarak Avrupalı oyuncular arasında gerçekleştirdiği "Yılın Oyuncusu" ödülüne, 2011 yılında kadın basketbolcu kategorisinde oyuncumuz Alba Torrens layık görülmüş ve Torrens bu ödülü kazanan ilk İspanyol kadın basketbolcu ve 21 yaşında olmasıyla da en genç isim olmuştu. Oyuncumuz oylamayı 76 puanla ilk sırada tamamlamıştı.



Dünyada Yılın Oyuncusu Adayı

Alba Torrens FIBA Avrupa tarafından düzenlenen 2011 Yılın Kadın Basketbolcusu ödülüne aday gösterildi. Geçtiğimiz sezon Halcon Avenida forması giyen Torrens, Euroleague şampiyonluğuna uzanmış ve Final Four'da "En Değerli Oyuncu" seçilmişti. Bu organizasyonla 15,8 sayı ortalaması yakalayan yıldız isim, İspanya Ligi'nde de şampiyonluk yaşadı aynı sezon. Bu yaz Avrupa Şampiyonası'nda İspanya Milli Takımı'nda başarıyla görev alan Alba 13,8 sayı ortalamasıyla oynamıştı. 2009 Yılın Genç Kadın Basketbolcusu ödülünün de sahibi olan Torrens'in yarıştığı bu dalda seçilecek ilk üç oyuncu, FIBA'nın internet sitesinden 31 Ocak 2012'ye kadar sürecek olan oylama sonucu belli olacak. Kazanan isimler Şubat ayının başlarında açıklanacak.



İstatistikler

Takımımız ilk 13 maç sonunda rakip potalara maç başına 85,1 sayı atarken potasında 69,6 sayı gördü. İki sayılık atışlarda % 54,3 ve üç sayı çizgisinin gerisinden % 37,1 ile şut atan Galatasaray Medical Park, serbest atış çizgisinden de % 76,5'lik bir isabet oranı yakaladı. Maç başına 36,4 ribaund, 18,6 asist ve 13,9 top kaybıyla oynayan Ceyhun Yıldızoğlu'nun oyuncularından Diana Taurasi 21,6 sayı, 4,2 asist, Tina Charles 10,1 ribaund ile bu kategorilerde takıma liderlik etti.



Sylvia Fowles ligde oynadığı yedi maç sonunda 23:56 süre alırken 14,2 sayı, 7,3 ribaund üretti. Galatasaray Medical Park 11 galibiyet, 2 yenilgi ile 22 puan topladı ve TKBL'de ikinci sırada yer alıyor.



3. Hafta: 82-63

Galatasaray Medical Park fikstrün ilk yarısındaki maçı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 19 sayı farkla kazanmıştı. Baştan sona maçı önde götüren takımımızda Dee 22 sayı, 9 asist, 4 ribaund, Tina Charles 16 sayı, 8 ribaund, Alba Torrens 15 sayı, 4 asist, Bahar Çağlar 10 sayı, 7 ribaund, Şaziye İvegin 7 sayı ve Işıl Alben de 5 sayı, 8 ribaund, 4 asist ile oynadı. Takım olarak 24 asist yapan Ceyhun Yıldızoğlu'nun oyuncuları, rakibi 1/8 üçlük yüzdesinde tutarak galibiyete uzanmıştı. Beşiktaş'ta Jantel Lavender 36 sayı üretmişti.



Beşiktaş

Geçtiğimiz sezon TKBL'yi 5. sırada bitiren ve playofflarda Panküp Kayseri Şeker'e elenen Beşiktaş, antrenörlüğe İtalya şampiyonu Famila Wuber Schio'dan Sandro Orlando'yu getirdi ve sezon başında kadrosuna Spartak Moskova'dan forvet Ilona Korstin, WNBA takımlarından Minnesota Lynx'ten forvet Amber Harris, Los Angeles Sparks'tan pivot Jantel Lavender, Chicago Sky'dan oyun kurucu Courtney Vandersloot, Mersin BŞB'den pivot Korel Engin, Umana Reyer'den forvet Daliborka Jokic ve Galatasaray Medical Park'tan guard Nihan Anaz'ı kattı. Eski oyuncularımız Tuğba Taşçı, Esra Şencebe ve Yasemin Horasan'ı da tutmayı başardı. Beşiktaş son olarak WNBA'de Minnesota Lynx forması giyen guard Candice Wiggins'i transfer etti.



Bu sezon kötü bir performans çizen ezeli rakibimiz ilk 13 haftada yalnızca üç galibiyet alabildi. (Mersin BŞB 81-76, Tarsus Bld. 69-72 ve İstanbul Üniv. 73-70) Beşiktaş 16 puanla TKBL'de 11. sırada yer alıyor.



Rakibimiz 13 hafta sonunda maç başına 65,5 sayı üretip 32,8 ribaund, 14,6 asist, 14,3 top kaybı istatistikleri yakaladı. İki sayılık atışlarda % 42,3 ve üç sayılık atışlarda % 25 ile şut atan Beşiktaş'ta Yasemin Horasan 13,7 sayı, 8,3 ribaund ve Courtney Vandersloot 5,2 asist ile (12,5 sayı, 3,7 ribaund aynı zamanda) bu kategorilerde takımına liderlik etti. Yeni transfer Wiggins dört maç sonunda 10,2 sayı, 5,3 ribaund üretti. Harris ve Lavender ilk üç haftanın ardından forma şansı bulamadı.



Ülkemizi Eurocup'ta temsil eden Beşiktaş, normal sezonda B Grubu'nu beş galibiyet bir yenilgi ile birinci sırada bitirip ve sekizli finallere kaldı. Bu turda İspanya'nın Gran Canaria takımıyla eşleşen rakibimiz, 69-60 ve 61-78'lük skorlarla yenildi ve kupadan elendi.
 
Cevap: TKBL H:14 | Beşiktaş - Galatasaray MP | 22 Ocak | 15:30



Salonun yerini bulablirsem gitmeyi dusunuyorum.Bilet cikarmadilar,yayin yok,Bjk kaybederse kumeye bile dusebilir,kimbilir macta neler donecek,her acidan zor mac.
 
Cevap: TKBL H:14 | Beşiktaş - Galatasaray MP | 22 Ocak | 15:30



ulan bunlar ne ezik ne şerefsiz bir takımdır arkadaş hem maçı yayınlamıyorlar hemde bizim yayınlama isteğimizi reddediyorlar kim bilir neler dönücek o salonda hadi kızlar güvenimiz tam size 15 + atın gelin
 
Cevap: TKBL H:14 | Beşiktaş - Galatasaray MP | 22 Ocak | 15:30



Oha lan Diana da hastalığı nedeniyle oynayamayacakmış bugün :(
 
Cevap: TKBL H:14 | Beşiktaş - Galatasaray MP | 22 Ocak | 15:30



Gerçi şimdilik TBF'nin istatistik sayfasında karoda görünüyor ama bakalım. Belki ihtiyaç olursa oynar.
 
Cevap: TKBL H:14 | Beşiktaş - Galatasaray MP | 22 Ocak | 15:30



yuh dee de yokmuş bugün neyse prince oynar yerine ama iddaam yattı gibi
 
Cevap: TKBL H:14 | Beşiktaş - Galatasaray MP | 22 Ocak | 15:30



Prince-Tina-Fowles 30'ar dakikadan aşağı oynamamalı. Bahar-Işıl-Şaziye-Melisa da ortalama oynarsa rahat kazanırız.
 
Üst Alt