Tolga Ciğerci: "Ben işçiyim ağabey" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Tolga Ciğerci: "Ben işçiyim ağabey"


tolgacigerci.jpg

Orta sahanın solunda oynayan ve 3 maçta 4 gol atan Tolga Ciğerci takım için çalıştığını belirtti, başarısının sırrını Cumhuriyet'e anlattı.

Sezona 3’te 3 yaparak giren Galatasaray’da en çok konuşulan isimlerin başında Tolga Ciğerci geliyor. Teknik direktör Tudor, ligin ilk maçı olan Kayserispor mücadelesinde Tolga’ya orta sahanın solunda görev verdiğinde herkes çok şaşırmıştı. Ama Tolga birçok soru işaretinin arasında bitmek bilmeyen fizik gücüne sanki 40 yıldır kanatta oynuyormuş gibi sergilediği performansını ekleyip üzerine de 3 haftada 4 gol atmayı başarınca taraftarın gözünde adeta “yeni transfer” konumuna geldi.

– 3 haftada 4 gol attın, gollerin için ne diyorsun. Senin adına sürpriz miydi?

Sürpriz farklı bir şey. Bu günler için hep çalıştım, çalışmaya da devam edeceğim tabii ki. Ama benim için en önemlisi takım. Gol attığın zaman biraz daha güven gelir. Top bazen girmeyebilir. Bu da normal futbolda her şey olabilir. Belki gelecek hafta gol atamam. Benim için önemli olan takıma yardım etmek, performansımla takımla beraber kazanmak.

– Golcü kimliğin var mıydı? Senden hep gol mü bekleyeceğiz yoksa Tolga daha çok koşacak mı?

Maçlarda gördüğünüz gibi biraz farklı pozisyonda oynuyorum. Orada tabii ki farklı pozisyonlara giriyorum. Geçen sezon ön liberoda oynadım. Orada biraz farklı oluyor, fazla öne gidemezsin çünkü fazla öne gittin mi arka açılır, sonra arkaya destek veremezsin. Ön liberonun işi nedir; mücadeleyi kazan, topu sağdan sola çabuk öne oyna.

‘FEGHOULI’Yİ BEKLİYORUZ KARARI HOCA VERECEK’

– Yeni oyuncuların takıma gelişiyle yeni bir transfer gibi ortaya çıktın.. Bunu nasıl yorumluyorsun?

Geçen sezon da farklı bir şey yapmadım. İyi başlamıştım, futbolda sakatlık dönemi oluyor. Bu sezon biraz farklı pozisyonda oynuyorum, farklı pozisyonlara giriyorum. Maç içinde bazen hoca istiyor, Belhanda ile yer değiştiriyorum.

‘Goller benim için bonus’

– Gol krallığı için iddialı mısın?

Ben işçiyim ağabey, işçiyim.. Golleri de atmaya devam edersem benim için bonus olur.

– Sezonun ilk antrenmanında 11 km. koşup rekor kırdın, fizik gücünü nasıl koruyorsun?

İlk kez duyuyorum sizden, olabilir. Ben her gün iyi performans için çalışıyorum. Bu da iyi bir sonuç tabii ki. En önemlisi çalışmaya devam etmek, ondan sonra her şeyin hayırlısı.

– Şu anda ilk 11 oturdu ancak Feghouli’nin takıma katılımıyla senin pozisyonun ne olacak?

Öncelikle Feghouli’yi bekliyoruz, çünkü kendisi çok iyi bir oyuncu. Ben idmanlarda, maçlarda performansımı göstereceğim, ondan sonra hoca her şeye karar verecek.

‘Taraftar kızar, sever’

– Taraftar geçen sezon sana tepkiliydi. Ama bu sezon gördük ki tribünlerde sana alkış var. Taraftara bir mesajın var mı?

Taraftar kızar, sever, futbolda her şey oluyor. Ben kendimi idmanlara ve maçlara konsantre ediyorum. Sonra da güzel sonuçlar çıkarsa benim için daha avantaj.

‘Selçuk İnan’ı çok seviyorum’

– Kayseri maçında attığın golden sonra Selçuk İnan’a koşmuştun. Sivas’a attığın 2. gol de Selçuk’un vuruşuna benziyordu…

Selçuk Ağabeyi çok seviyorum, çok iyi bir insan, Türkiye’nin en iyi futbolcularından birisi. Kayseri maçındaki golü onun için atmıştım. Sivasspor maçındaki golümü menajerim ve sevdiğim ağabeyim Kadir Ağabeyim için attım. İnşallah böyle sevdiğim insanlar için gol atmaya devam ederim.

‘Adım adım gideceğiz çalışarak kazanacağız’

– Takım ve sen sezona çok iyi başladınız. Galatasaray’ı birden şampiyon gibi göstermek doğru mu, yoksa takım her şeyin farkında mı?

Biz her şeyin farkındayız. Her hafta çalışıyoruz. En önemlisi adım adım herkes bilecek hedefini. Geçen sezon her şey istediğimiz gibi gitmedi. Bu sezon iyi başladı, oynadığımız maçların atmosferini yanımıza alacağız, ondan sonra çalışarak devam edeceğiz ve kazanacağız.

‘Tudor güvendi, teşekkür ederim’

– Tudor performansına ne diyor; seni nasıl motive ediyor?


Kendimi hep idmanda gösteriyorum. Bunu hoca da görüyor, herkes görüyor. Hoca bana da o güveni verdi. Bana bu güveni verdiği ve oynattığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Ona hep bu güveninin karşılığını geri vermek istiyorum. O da şu an Allah’a şükür istediğim gibi oluyor.

‘Gomis’le gol krallığı konuşmadım’

– Gomis’le gol krallığı için bir şakalaşman oldu mu?


Öyle bir şakalaşmamız olmadı. Biz ciddiyiz, ciddi olarak maçlara başlıyoruz. Kim golü atarsa atsın en önemlisi takım olarak performansımızı gösterelim, ondan sonra her şey kendiliğinden gelir.

‘Yeniler çok iyi’

– Yeni transferlerle iletişiminiz nasıl, birlikte vakit geçiriyor musunuz?

Her şey çok iyi geçiyor. Geçen tekne turu yaptık, çok iyiydi, bizi takım olarak gösteriyor. Yeni oyuncular maşallah çok iyi başladılar. İnşallah böyle devam edeceğiz.

‘MİLLİ TAKIM GURUR VERİCİ’


* Tolga yeniden A Milli Takım’a seçilmesiyle ilgili “Öncelikle beni çağırdığı için hocamıza çok teşekkür ederim. Benim için gurur verici bir şey. Hedefim hep Türk Milli Takımı’na çağırılmak. Şimdi çağırıldım, bundan sonrası hayırlısı.. Orada da en iyi performansımı göstermek istiyorum, hoca oynatırsa devam” dedi.

* 25 yaşındaki oyuncu, “Gelecek hedefin nedir?” sorusuna “Bir tek sağlığım yerinde olsun yeter, gerisi kendiliğinden gelir” yanıtını verdi.

Cumhuriyet
 
Cumhuriyet Gazetesi'ne bayılıyorum. Bu haberi sabah okumuştum. Olağanüstü bir olay olmadığı müddetçe cumhuriyet.com.tr anasayfadan spor haberi vermez; hele ki bir söyleşiyi hiç vermezdi.

Tolga Ciğerci "ben işçiyim ağabey" dediği için hem o sözü başlığa, hem haberi manşete çekmişler. Seviyoruz seni Cumhuriyet :asd22:
 
Çalışkan topçu her yerde iş yapar

Tolganım diyagonal pasları da var boş bir oyuncu değil

Sistemin en kilit oyuncusu.kesıldıgınde sistem çökebilir.

Garry > feghouli değişikliği olacak tolga kalacaktır

kwadwo gelecek dertler bitecek. ?

Merhabalar duyum var mı? ?❤
 
Tolga sadece Selcuk Inan´in görevini yapmadi. Calim atabilen tek oyuncuydu üclü icinde, topu ileri tasiyan tek oyuncuydu, her türlü ikili mücadeleye giren, toplari ileride ve geride dagitan oyuncu oydu. Ceza sahasina giren, hücum etmeyi deneyen her daim oyduydu. Ve buna sakatlanana kadar gayet iyi yapti. Sakatlandiktan sonra ise, bu yumusak orta saha icinde eridi. Ancak su an zaman zaman Tolga icinde kosan oyuncular var. Bu kendisinin bireysel anlamda yeteneklerini de sergilemesini sagliyor.
 
Üst Alt