Tolga'nın Israrla Kanatta Oynatılması | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Tolga'nın Israrla Kanatta Oynatılması


Evet, bazı maçlarda gol atıyor, iş yapabiliyor olabilir ancak mevkisi sol açık mı?

Bu adamı kanatta oynatarak zaten problemli olan sol kanadımızı ofansif anlamda öldürmüyor muyuz?

sol kanat tolga'dan memnun musunuz?

not: tolga'dan genel olarak memnun olmadığınızı tahmin ediyorum
 
Son düzenleme:
Ofansı geçtim, ben o kanatta defansif olarak bile yetersiz olduğunu düşünüyorum. Ben doğru düzgün sol bekte oynayan oyuncuya destek olduğunu görmedim.
 
Son düzenleme:
Kanadı geçtim bu maç nerde oynadığını şuan bile çözemiyorum

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Bu adam gol attığında üzülüyodum maalesef haklı çıktım :D Nasıl Selçuk Şahin bize derbilerde saçma sapan goller atıp sözleşmeyi kapıyorsa bu da aynı şekilde 11i kapıyor. Garry oynayıp 2 3 akılsızlık yapsa bu sefer bu kadar gol atan adam niye oynamaz denecek. Bu konuda Tudor'a kızamıyorum bile. Suçlu Tolga :D Ha ilerleyen dakiklarda çıkarmaması rezillik tabii ki.
 
Ortaya alınca aptallaşıyor. Kanata koyunca ise baskı kuramadıkmı hiçbir işe yaramıyor. Bu adam bence yedek olmalı. 2. yarıları dinamizm için girmeli.
 
Tolga Cigerci bu hizda gol atmaya devam ederse, sahada kalabilir. Sol da bir nevi joker gibi oynuyor, cogu zaman Belhanda´dan bile daha ofansif. Tolga´da isin kötüsü, hücum anlaminda bariz eksikliklerin oldugu. Top tutmakta, pas yapmakta, yada kanatlardan bos alana deplase olmakta basarisiz. Bu bir nevi oyunu merkeze kilitliyor, ama Tolga ile pas yaparak da oyun yapamiyorsun. Bek´de onun ile oyun yapamiyor. Ic saha maclarinda yine daha bir cesur oynayabiliyor, ama deplasmanlarda resmen lost cocuk. Ayni zamanda pozisyon itibari ile, cok fazla ikili mücadeleye girmiyor. Cok kosuyor, ondan ziyade Belhanda ve Ndiaye gibi cok daha yetenekli adamlar, onun girmesi gerektigi, ikili mücadelelere giriyorlar.

4-4-2 oynadigimizda 11/12´de bir kanatta Engin, bir kanatta Emre vardi. Engin´den beri su takimda topu aldiginda en rahat süren, top ile yön degistiren ve tutan oyuncu Belhanda orta sahada. Illaki süratli olmasina gerek yok, ama diger tarafta da teknik ve top tutabilen, pas yapabilen oyuncu gerekiyor bu durumda. Yada Feghouli oynayacak... Ama 4-4-2´de Tolga ancak merkezde olur. Hatta 4-2-3-1´de de merkezde olur.

Cift kanatli oynayacaksak da Yasin oynamali Tolga yerine. Garry taktik olarak cok zayif bir oyuncu. Yetenek, enerji ve power var ama düsünemiyor saha icinde, diger oyuncular ile birlikte. Kosmasi gerektigi yerde kosmuyor, iyi bir sekilde verkac yapamiyor. Yasin ceza sahasi civarinda topu verdigi an, nereye kosmasi gerektigini cok iyi biliyor. Ayni zamanda topu geriye cekip, tutabilme yetenegi de var. Garry top tutamiyor.

Tudor 4-2-3-1 oynatacak ise, kenarlari Yasin ve Feghouli´den kurmali. Yok eger 4-4-2 yapacak ise, kenarlar Belhanda, Feghouli olmali.

Tudor Tolga israrindan vazgecmeli. Tolga 6 gol atti 11 macta. Bu defansif oynayan, basan bir orta saha oyuncusu icin müthis bir rakam. Ancak kalan 26 macta, ayni hizda devam edip 16 gol daha atamayacagi da belli. Hic atamasa bile sürpriz olmaz. O yüzden Tudor Tolga takintisindan vazgecmeli. Bu takimda ancak iyi bir yedek olur.
 
Üst Alt