Torsten Gütschow | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Torsten Gütschow


gutschow1962ax3.jpg



Torsten Gütschow

Galatasaray Eski Futbolcusu



1962 doğumlu..

Galatasarayımızda 1992-1993 sezonunda Teknik Direktör Karl-Heinz Feldkamp döneminde Galatasaray'a transfer edildi. Santrafor olarak oynadı. Sempatik, lüle lüle saçları ile unutulmayacak olan futbolcuydu. Maçların hemen başında attığı goller ile gündemde olmuştur... Gol sevinçleri görülmeye değerdi. Golü attıktan sonra diğer futbolcularla çok laubali olmazdı. Golü atar atmaz büyük bir sevinçle koşmaya başlar, korner direğinin yakınlarında seyirciyi selamlar, kendisine doğru koşan takım arkadaşlarını gördüğü zaman tekrar koşmaya başlardı. Kısacası bu adamla bir sevinç yumağı oluştuğu görülmemiştir. Kısacası ilginç bir futbolcumuzdu... Bu vesile ile kendisini yad etmiş olduk ..





Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra kariyeri böyleydi:



1991/1992 Dynamo Dresden

1992/1993 Dynamo Dresden

1993/1994 FC Carl Zeiss Jena (2. Lig)

1994/1995 Hannover 96 (2. Lig)

1995/1996 Chemnitzer FC (2. Lig)

1996/1997 Dynamo Dresden (2.Lig)

1998/1999 Dynamo Dresden (2. Lig)

1999/2000 SG Neudorf (Amat.)



Galatasarayımız'a transfer olmadan önce 3 yıl üst üste Dynamo Dresden'la 2. Lig'te gol kralı oldu 1988 - 1991 arası sezonlarda toplam 55 gol attı.
 
Cevap: Torsten Gütschow



Torsten Gütschow 18 yaşında Stasi’nin kendisine yaptığı ve kabul etmemesi halinde futboldan yasaklanacağı ve orduya alınacağı yolundaki tehditler sebebi ile istihbarat teşkilatına girdiğini beyan etmiş.. Dinamo Dresden kulübü tarihinde Gütschow gibi 20 civarında oyuncunun "Stasi" ajanı olarak kullanıldığı söyleniyordu...
 
Cevap: Torsten Gütschow



Yarım devre oynadı ama baya gol atmıştı.8-0'lık Ankaragücü maçında 3 golü vardı.İsmi nedeniyle ilginç esprilere malzeme oluyordu :)
 
Cevap: Torsten Gütschow



tek dezavantajı büyük bklentiyle gelmiş olmasıydı..



fena bir performans göstermedi ama dediğim gibi GALATASARAY'ımızı biryerden alıp biryere götürecek bir oyuncu değildi...
 
Cevap: Torsten Gütschow



şu 1-4 lük maç 2-9 bitecek maçmış aslında. ne kadar şanssız, beceriksiz son vuruşlar olmuş. her maç öyle olmuyor mu zaten anasını satayım.
 
Tarihte bu ay: Casus golcü Galatasaray’da

19 Aralık 2013



“Gizli golcü”, “Fırsatçı golcü” gibi tanımlamaları duymuştuk ama “Casus golcü” nereden çıktı?





torsten-guetschow-w-555x358.jpg


Alman golcü Torsten Gütschow ülkesinin takımlarından Dinamo Dresden’de 12 sene forma giymiş ve bu süre içinde çıktığı 247 maçta 116 gol atma gibi başarılı bir istatistik tutturmuştu. Ama onun bu sayfada olma sebebi maç başına düşen gol sayısının fazlalığı değil, bir ajan olmasıydı! Gütschow’un futbol haricinde yaptığı bu ek iş onu 12 sene boyunca formasını giydiği takımından ayrılmak zorunda bıraktı ve yolunun Galatasaray’la kesişmesini sağladı. Almanya’nın 1990 yılında birleşmesinden önce Doğu tarafının istihbarat teşkilatı Stasi’de çalıştığı ve takım arkadaşlarıyla ilgili gizli raporlar tuttuğu ortaya çıkan Alman golcü bir anda taraftarların nefretini kazanmıştı.



torsten-gutschow_284670.jpg


Gütschow 009



Bu olay ortaya çıktıktan sonra Alman taraftarlar durumdan duydukları memnuniyetsizliği kendisini yuhalayarak ve ıslıklayarak göstermiş, bunun üzerine Gütschow da eski formundan uzaklaşarak yedek kulübesine mahkum olmaya başlamıştı. Gizli ajan olduğu iddialarını kabul eden Gütschow, Doğu Almanya yönetiminin futbol hayatını bitirme tehditi yüzünden casusluk yaptığını ve bunun kendi isteği olmadığını açıklasa da taraftarın tepkisi bir türlü dinmemişti.



O zamana kadar gayet iyi bir gol ortalaması tutturmuş olan oyuncu, o sezon 15 maçta sadece iki gol atabilmişti. Doğu Almanya’da üç kez gol kralı olmasına rağmen takımıyla bağları kopma noktasına gelmiş 30 yaşındaki oyuncuyu elinden kaçırmak istemeyen Karl-Heinz Feldkamp’ın isteği doğrultusunda yola çıkan Galatasaray yöneticisi Mehmet Cansun ve menajer Adnan Sezgin, “casus” forveti 500 bin mark karşılığında transfer etmişlerdi. Kıvırcık saçlarıyla akıllara kazanan Gütschow, altı ay gibi kısa bir süre kaldığı Galatasaray’da 15 maçta attığı 10 golle 1992-93 sezonunda kazanılan şampiyonlukta önemli bir rol oynayacak ve ülkemizden arkasında iyi izlenimler bırakarak ayrılacaktı. Daha sonra döndüğü ülkesinden bir daha ayrılmayan ve futbolu, gizli ajan olduğunun ortaya çıkmasıyla ayrılmak zorunda kaldığı eski takımı Dinamo Dresden’de bırakan Gütschow’un teknik direktör olduğu ve son olarak Alman 4. Lig takımlarından TuS Heeslingen’i çalıştırdı. Casusluk mesleğine devam edip etmediği ise bilinmiyor
 
Üst Alt