Total Futbol | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Total Futbol


Galatasaray v Manisa

22.11.2009 - 20:00



hayırlı olsun...
congratsm.gif




(dipnot: sadece TOTAL FUTBOL hakkında post atınız. Maç yorumlarını maç topiklerine yazmaya devam ediniz)
 
Cevap: Total Futbol [Hafta 13]



Sistem zaafiyetlerini görüyoruz. Bu aşamayı geçtikten sonra sorun yok. En kazma futbolcu bile en iyi oyununu oynar :)



Sadece sabır sabır sabır



Bakın: Sabri Sarıoğlu :D
 
Cevap: Total Futbol [Hafta 13]



Gözlenen zaafiyetler saha içi yerleşim ve pas trafiğindeki (düşük) hızda...



Diyarbakırspor 'a attığımız 2. goldeki pas trafiği ve hızı hangimizin hoşuna gitmedi. :)



Sanırım 1-2 yıllık bir süreç gerekli iyileşmesi ve tam olarak uygulanabilmesi için.



Sabır dileklerine katılıyorum.
 
Cevap: Total Futbol [Hafta 13]



sabri-gökhan-servet-hakan

barış-mehmet-mustafa

keita-nonda-arda(kewel)



böyle bi kadro total futbol oynayabilirmi yoksa size 4-4-2 den farksız bi oyun yapısı seyrettirebilirmi ? bunda hem oyuncu yapısı var hemde Türk oyuncuların çokluğu diyebilirim çünki Türk oyuncular bence hiç bi zaman sistem oyuncusu olamaz küçüklükten gelen alışkanlıklar yüzünden alt yapıdan gelen özellik , bu oyucularla 4-4-2 daha mantıklı çünki benim düşüncem şu orta sahada bi beyin iyi arapaslar atan adam(elano) yoksa total futbol felan hikaye futbolda hikaye çok kazanırsın ama çokta takılıp kalırsın :) mesela bu kadro bursa da takılıp kalırdı manisa karşısındada zor dakikalar yaşardı ama keita gelecek o faktörü göz ardı kimse edemez :)
 
Cevap: Total Futbol [Hafta 13]



Takım bana göre son haftalarda yeterince koşmuyor,daha doğrusu pres yapmıyor.



Şimdi Barış'ı bende hiç sevmem,ama en azından Topal-Barış-Ayhan gibi bir ortasaha varken bu ortasahanın en azından 2 li olarak rakiplere ortasahada şok pres yapıp oyunlarını bozmaya çalışmaları gerekir.Ama bu 3lü böyle yapmayıp,tamamen pas odaklı ve ağır bir tempo ile oynamaya çalışıyorlar ki olmaz.Çünkü pas kabiliyetleri yeterli değil,Barış'ın yok mesela.Özellikle bu 3lüye,Fenerbahçe maçındaki gibi iyi pres yapan bir takım gelirse ortasaha çöker,zaten defans bit pazarı gibi.Arda ya da Elano gibi topu sağlam sürüp forvetlere top dağıtan isimler olursa sıkıntı olmaz ama,bu üçlünün böyle oynaması gerekir.Hasbel kader Diyarbakırspor'a yenilebilirdik.
 
Cevap: Total Futbol [Hafta 13]



Bi ara sanki dinamo maçında oynuyor gibiydik ardanın vuruşunda kaleci çıkardı son anda. Maçı izleyen arkadaşların aklına gelecektir.O pozisyonda baya seri hızlı paslaşmıştık güzeldii.Yavaş yavaş oturuyor heralde sabretmeye devam.
 
Cevap: Total Futbol [Hafta 13]



Diyarbakır maçında şu açıkça gözüktü; Kewell ve Arda birbirlerinden çok kopuk oynadılar. Keza Barış ile Ayhan... Mesafeyi büyülttüler. 80 Metrede futbol oynayamazzsın. Mesafeyi sıkıştırmak lazım gelir. 50 Metrede futbol oynamalısın. Total futbol için biraz geriyiz. Dahada iyi olacağız. Ne şüphe..

Değişim insanı var başımızda;

"Frank Rijkaard"
 
Cevap: Total Futbol [Hafta 13]



sabirrrrrr



diyar macinda ayhan total football in en zayif halkasi idi.

adete 2. golde kewella vermemek icin topu (cesareti yoktu) barisa verdi.

Allahtan Baris milimetrelik pas vererek maci almamizin bas mimarlarindan oldu.



gordugu kirmizi kart cok ama cok yanlis. bir daha yapacagini sanmiyorum zaten yanlis hatirlamiyorsam ilk kirmizi karti son 3 yildir

onun icin kizilacak bir taraf yok.



kewell ve arda bu systemin bankolari olacaklar herseyleri mukemmel bu ikilinin.
 
Cevap: Total Futbol [Hafta 13]



su anki en buyuk sorun, pozisyon almak, ve yerlesme, genelde orta saha oyunculari cok uzak kaliyordu, bu orta "uclu" ile bir birilerine daha yakin oynuyor bu oyuncular ama bir yandan yaraticilik kayib ediyoruz,



zamaninda pas temposu yukselir ise, o zaman nasil bir uclunun oynadigi fazla etkisi olmaz, ama simdilik bu 3lu cok yerinde bir karar, Elano malesef beklendiginden cok uzaklarda, Arda bu hafta gol atmasina ragmen bir kac mactir "bocaliyor gibi"
 
Cevap: Total Futbol [Hafta 13]



Hacı o videoda da adamlar topun dönmesinden sıkıldı,resmen atın da kurtulalım dermiş gibi :D



Birde Rijkaard'lı,Gulitt'li Van Basten'li takımı koymuşsun hocam,buna ulaşırsak heralde dünyada falan oynamıyor oluruz.
 
Cevap: Total Futbol [Hafta 13]



Videodaki muhteşem 10 numara şuan hocamız bu gurur verici!

1 yılın sonunda belki manteliteyi kapar takımımız sonrasında herkes sahaya çıktığında şartlı refleks gibi ne yapacağını bilir. İş sırrı isabetli pas yapmakta. Şu an bir arayış içerisindeyiz orta sahada göbekte kimin oynayacağı tamamen netleştiğinde, defansa sağlam ve teknik bir stoper alındığında, şahsi oynamak yerine bol paslı oyunu tüm zihinlere kazırsa, pas hataları da azaldığında ver elini total futbol ;)
 
Cevap: Total Futbol [Hafta 13]



Total futbol sadece iyi pas yapmaktan ibaret degil.



Takim'in bir butun halinde hareket etmesine dayanan bir sistemdir ki "pas" sistemin bir getirisidir.
 
Cevap: Total Futbol [Hafta 13]



Total futbol demek topluca takım halinde defans ve hucümdur. Basit oynamaktır.



Rijkaard bizimkilere basit oynamayı alıştırmaya çalışıyor. Zamanla olacak bi iş. Ama oluncada muhteşem başarılara imza atacağız inşallah.



Şuanki takımda kadroya göre total futbola en uygun kadro şudur bence;



______________Leo______________________

Sabri___Emre G_Servet(Gökhan)___Hakan Balta

___________Mehmet(Mustafa)______________

_________Elano___Linderoth________________

Keita__________Nonda_______________Kewell



Nonda'nın yerine Baros'ta olabilir ama şuanki en uygun kadro budur. Sanırım kadroda yazılanların hiçbiri sakat değil, cezalıda değil.



Arda'yı yazmadım, nedeni o bölgede Kewell total futbol için çok çok daha uygun Arda'dan. Arda topla çok oynuyor, tabi oynuyor iyi oluyor son zamanlardada iyiye doğru gidiyor futbolu ona lafım yok ama daha basit oynarsa süper olur diye düşünüyorum, basit oynarsa 11'in banko adamı olur şuan için ama şuanlık genele alırsak Kewell hem tecrübesiyle, hem topla aşırı oynamamasıyla basit oynamasıyla ve süper zekasıyla 11'de oynayacak isimlerin başında gelir.



Ortada Linderoth-Elano ikiliside total futbol için en uygun takımdaki 2 isim bence ilk 2 sıradalar. İkiside basit oynuyor. Fazla topla oynamıyor. Linderoth hem ofans hem defans tipik box-to-box oyuncu. Elano'da öyle box-to-box ama Linde. nin savunma daha iyi.



Şuan total futbolu en iyi oynayan ekip Barça sanırım. Onların şeyle kıyaslarsak Xavi-İniesta var. Bizde Xavi görevini Linde., İniesta görevini Elano üstlenebilir. Ve çok iyi şekilde yapabilir.



Sol bek Caner daha uygun olabilir, yazabilirdim onu ama defans çok iyi değil Caner'in. Hakan daha hazır durumda onu yazdım onun için. Defans göbeğinde iki tane aynı tip oyuncu olmamalı bence. Emre Güngör hızlı birisi, Servet veya Gökhan'da yanında olursa çok çok iyi olur. Sabri zaten ileri-geri gidip geliyor o bölgede Keita ilede muhteşem uyumu var defansınıda baya geliştirmiş durumda oda çok uygun sağ kanat için.



Dediğim gibi yazdığım kadro ile oynarsak ve birbirlerine alışırsa bu kadro total futbolun örneklerini bu senede görebiliriz ki benim tahminim bu şekil oynayacağız gibi 2.yarı felan. Elano daha daha iyi oalcaktır 2.yarı fiziki yüklemelerden sonra. Kewell-Arda değişmeli oynar. Elano olmayınca Arda-Linde. oynayabilir. VS.VS.VS.



Bu sene böyle alışma senesi gibi olacak. Seneye Rijkaard'ın bu sisteme uygun isteyeceği oyunculardan sonra takım daha da süper olacaktır. Ondan sonraki senede total futbola iyice alışacağız gibi geliyor :)



Hadi hayırlısı !



Yeter ki Rijkaard gitmesin. FR up to 2050 !
 
Üst Alt