Trabzonspor'dan TFF'ye İstifa Çağrısı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Trabzonspor'dan TFF'ye İstifa Çağrısı


Trabzonspor Kulübü olarak şike soruşturmasının başladığı tarihten bu yana sorumlu ve sağduyulu anlayışımızı koruyarak sürecin sağlıklı yürümesi adına elimizden gelen çabanın tamamını gösterdik.



Bu yolda camiamızın çeşitli kesimlerinden farklı yönde telkin ve talepler gelse de soruşturmanın selameti açısından bu duruşumuzdan taviz vermedik. Zaman zaman eleştirildik ama hukukun üstünlüğünün sonunda hak ettiğimiz payeyi vereceğine inandık ve inanmaya da devam ediyoruz.



Geçtiğimiz sezonun özellikle ikinci devresi hatırlandığında sık sık dile getirdiğimiz endişelerin ne kadar haklı olduğu yaşanan adli süreçle de ispatlamıştır.



Çeşitli vesilelerle dile getirdiğimiz konuların devletin emniyet ve yargı organları tarafından da tespit edilmesi uğradığımız haksızlığın en önemli belgesi konumundadır.



Trabzonspor’un 2010-2011 sezonunda oynadığı müsabakaların sonuçlarını saha dışında lehine çeviren hiçbir eylemi yoktur. Aldığı tüm galibiyetler kendisine yönelik engelleme çabalarına rağmen hak ettiği kazanımlardır.



Trabzonspor Kulübü olarak sürecin başından beri ilgilendiğimiz konu, rakiplerimizin mağduriyetini değil, kendi hakkımızın teslimini beklemek yönündedir.



Topladığımız 82 puana rağmen elimizden alınan şampiyonluğun bize kaybettirdiklerinin bugünkü süreçten sonra her platformda takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.



Maddi manevi kayıplarımızın karşılığı zamanı geldiğinde tüm meşru ve hukuki zeminde mutlaka aranacaktır.



Gelinen noktada tarihi bir fırsatın eşiğinde olan Türk futbolunu yönetenlerin yasaları hiç sayan bir yaklaşım içerisine girdiklerine de üzülerek şahit olmaktayız.



Devletin yetkili organlarının başlattığı bu temizlik hareketine, en büyük desteği vermesi gereken Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu maalesef ayak uyduramamıştır.



Başkan Mehmet Ali Aydınlar’ın, düzenlediği basın toplantısında sergilediği çelişkili tutum en az bugünkü belirsizlik ortamı kadar Türk futbolunun önünde büyük bir tehlike olarak durmaktadır.



Aydınlar ve ekibinin, milyonları etkisi altına alan böylesine önemli bir olayı sürüncemede bırakmaya hakkı yoktur. Asıl bu oyalama anlayışı, çok sözü edilen futbolun marka değerine vurulan en büyük darbedir.



Futbol Federasyonu’na göre ortada suçlular vardır ama bu suçluların işlediği suç yoktur. Futbolumuz böylesine komik bir görüntüyü hak etmemektedir.



Bu gerçekten daha da vahim olanı, Federasyon Başkanı’nın söylemleriyle, oturduğu koltuğun gerektirdiği sorumluluğun farkında olmadığı izlenimi vermesidir.



Sürecin Avrupa’da mücadele eden kulüpleri nasıl etkileyeceği meselesine “Bu onların sorunu” mantığıyla yaklaşan Başkan’ın, “Kendinden şüphelenen varsa şimdiden çekilsin” anlayışı, böylesine önemli bir olaya hangi gözlükle baktığının da belgesidir.



Yine Federasyon Başkanı’nın, soruşturmayı yürüten mahkemenin insanların özgürlüklerini kısıtlayacak kadar önemli belgelere sahip olmasına ve bu yönde karar almasına rağmen, ellerinde yeterli delil olmadığını söylemesi adeta kendi konumlarını hukuğun üstünde bir seviyeye taşıdıkları izlenimini yaratmaktadır.



Ortada belge yoksa Başkanımız ve diğer yöneticilerimiz neden disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir?



Sırf Etik Kurulu’nun şike şüphesine rastladığından bahsedip, delilsizliği bahane etmek bile bu federasyonun nasıl bir çelişkiler yumağı içerisinde çıkış aradığının en bariz göstergesidir.



Yaşanan bu gelişmeler, federasyona yönelik daha seçim sürecinde koyduğumuz çekincelerin ne kadar haklı olduğunu da gözler önüne sermiştir.



Federasyon başkanı aldıkları karardan tüm kulüplerin memnun olduğunu açıklamıştır ancak biz memnun değiliz.



Devletin elindeki belgeleri ve tahkikat sürecini hiçe sayan bir federasyon yönetiminin bu ülke futboluna vereceği hiçbir şey olamaz.



Türkiye’de yaşanan değişimin ışığında kendini bu ortama uyduramayan federasyon da değişmek zorundadır.



Zira bugünün Türkiye’sinde; statükonun ve gücün hukukunu, hukuğun gücüne tercih eden hiçbir oluşumun fazla uzun ömürlü olması mümkün değildir.



Süreci yönetenler de bunu böyle bilmeli ve gereken adımları cesaretle atmalıdırlar.



İnancımız odur ki adalet er ya da geç yerini bulacaktır ama geciken adaletin adalet olmadığı da unutulmamalıdır.



Saygılarımızla.



Trabzonspor Kulübü Resmi Web Sitesi
 
Cevap: Trabzonspor'dan açıklama



bizden de bir aciklama olacak mi acaba ,birilerinin sesini yukseltmesi lazim ,Anadolu kulupleri desen teskilat olmuslar bir de islerine gelmeyince Istanbul'a Bizans derler
 
Cevap: Trabzonspor'dan TFF'ye İstifa Çağrısı



Adamları suçlu ilan et Tedbirli PDFK ya gönder sonra şike yok de oh ne güzel.

TS doğru söylüyor MALİ denen adam ne dediğini kendide bilmiyor. Sıcaklar vurdu galiba

MALİ ne yaparsan yap Feneri kurtaramazsın.
 
Cevap: Trabzonspor'dan TFF'ye İstifa Çağrısı



"Türkiye’de yaşanan değişimin ışığında kendini bu ortama uyduramayan federasyon da değişmek zorundadır."



.
 
Cevap: Trabzonspor'dan TFF'ye İstifa Çağrısı



Bizde eğer bu sertlikte bi açıklama yaparsak Threesome olur federasyona resmen. Kulübe yazı yazmamız lazım. Bu Fener ve BJK düşecek... Düşmeli
 
Cevap: Trabzonspor'dan TFF'ye İstifa Çağrısı



Biz niye bekliyoruz...

Ortalığı yıkmanın zamanı geldi...

Türk Futbolu Fenerbahçe ve Sivasspor'dan ibaret değildir...
 
Cevap: Trabzonspor'dan TFF'ye İstifa Çağrısı



Bizim yonetim neyi bekliyor ya artik aciklama yapmanin tam zamani. Arkadas Galatasaraydaki bu pasif yonetim anlayisindan, gereksiz nezaketten ne zaman kurtulacagiz ya.
 
Cevap: Trabzonspor'dan TFF'ye İstifa Çağrısı



Bence tepkiler sadece Bizle,Usaklardan gelecek birde belki bu sene düsen takımlardan gelebilir,Buca v.b.
 
Üst Alt