Transfer Yapamayan Trabzonspor'da Kriz: "Savunmacı yok" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Transfer Yapamayan Trabzonspor'da Kriz: "Savunmacı yok"


Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, transferde en az 5 oyuncuya ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, “Ama bu sayı 7’yi de 8’i de bulabilir. Bu tamamen bütçeyle alakalı bir durum” diye konuştu.

5348727.jpg

Fırtına’dan teknik direktör Ünal Karaman, Slovenya’nın Kranj kasabasında gerçekleştirdikleri ilk etap kampını değerlendirdi. Karaman, “Yönetimimizin fedakarlık içerisinde bir çalışması mevcut, onu da biliyoruz. Takım olma yolunda biz burada bir yol kat etsek de bunun bir ayağı eksik kalıyor. Bu eksikliklerimizi en kısa süre içerisinde gidereceğiz. Ortada bir Trabzonspor gerçeği var ki, maddi sıkıntıları herkes biliyor. Harika bir kamp dönemi, iyi bir çalışma ortamı oldu” diye konuştu.

Karaman’ın öne çıkan açıklamaları şöyle:

‘Savunmacımız yok’

“Geçtiğimiz sezona göre savunma göbeğini boşaltmış durumdayız. Orta sahada Bero’yu gönderdik. O bölge için de bir ihtiyaç hasıl olabilir. Kanatlara baktığımızda Castillo’nun iyi olduğu durumda dahi o bölge için arayışlarımız devam ederken Castillo’nun sakatlığı gerçekleşince orada da bir, belki iki oyuncu söz konusu. Bölgesel olarak birçok yerde eksiğimiz var. Hayale de atlamayacağız.” ‘Durumu geçiştiremeyiz’ “Şu anda baktığınızda eksiğimiz 5 gözüküyor. Ama bunun 7’si de 8’i de var. Bu tamamen bütçeyle alakalı bir durum. Bu oyuncu yapısında 5-6 oyuncumuzun sicilinde bu sakatlık işi varken bu işi hafife alamazsın. ’1-2 savunma oyuncusu alayım’ diyerek geçiştirmek de olmaz.”

‘Yönetim çabalıyor’

“Biz burada birçok şeyden daha uzak yaşıyoruz. Çabayı biliyorum, izleme komitesindeki arkadaşlar, hocalarımız ciddi anlamda çalışıyor, yöneticilerimizin ciddi anlamda oyuncu katmak için çalıştıklarını biliyorum. Ancak bir oyuncu ’akşam gelecek’ deniyor. Bir bakıyorsun, ’Uçak kalkmadı, o olmadı bu olmadı’ farklı mazeretler yaşanıyor.

‘Uymazsa söylüyoruz’

“Şu anda böyle bir ortam var. En son nokta içinde bize de transfer edilecek ismi söylüyorlar. Biz de ’Nasıl bir oyuncu geliyor’ diye bakıyoruz, şayet uymayacak bir oyuncuysa fikrimizi söylüyoruz. Ama genelde 3 aşağı 5 yukarı fikirlerimiz örtüşüyor. Trabzon’da olduğumuz zaman beraber izliyorduk ancak burada program yoğunluğu çok fazla.”

‘Oyuncular güveniyor’

“Oyuncu çok zekidir, her şeyi görür. Biz onlara sadece sevgi veriyoruz. Yeteneğimiz ve bilgimiz ölçüsünde onları üst seviyeye çekmeye ve verimlerini yükseltmeye gayret gösteriyoruz. Sanıyorum bizde o samimiyeti görüyor ve hissediyorlar. değiliz. Bizim işimizin özü güvendir. Oyuncum, ’Hocam biraz ağrım var’ diyorsa ben ona inanırım. O benim için çok değerlidir.”
 
Gecmis yönetimin yaptigi sözlesmelerden dolayi takimda temizlik te yapamadilar

Unal karaman'in isi hic kolay degil
 
Trabzon akp tarafindan koruma altinda bi takim. Sahaya inip hakem bile dovduler bizim sulu mactan bile 1 mac az ceza aldilar.

Yapmadiklari vandalistlik kalmadi. Hayatta kume dusurmezler. Kume dusmeleri kesinlestigi yil kume dusme kaldirilir.
 
Herifler yıllardır sanki İstanbul kulüpleriyle yarışacak kadar gelirleri varmış gibi manyakça paralar harcıyorlar. Oyunculara olmaz ücretler ödüyorlar. Aldıkları oyuncuların çoğundan sıfır verim alıyorlar ve satarak gelir de elde edemiyorlar. Ne bekliyorlardı ki?
 
Şaka maka düzgün bi stoper alamazlarsa, ben olsam Ahmet'i üç kuruşa kiralarım Trabzona'a. Trabzon da yok demez. Bizim hedeflerimiz için bi kıymeti yok ama Trabzon'un yerinde olsam ucuza oynatacağım bi Ahmet Çalık'ı isterim bu maddi şartlarda.
Hem bizim için de mantıklı olur. Süper Lig'de baskı altında olacağı bi takımda 1 sezon oynasın da; gelişebiliyorsa alır geliştirmeye çalışırız gelişemiyorsa zaten bu sene düşündüklerimiz belli, ona devam. Güzel hamle olur.

Erzurum'a gitmeseydi Sefa Akgün'ü alırdık aslında karşılığında. Bir kaç defa milli takımda izlemiştim ama ölçü olmaz, o yüzden kefil olamam. Ama Yusuf, Abdülkadir, Cafer falan teklif etmek bile anlamsız olur.
 
Kardes camia Trabzonspor'a yardimci olmak boynumuzun borcudur

Ahmet Calik gibi gelecek vaat eden, genc olmasina ragmen deneyimli ve Super Lig'de yillardir forma giyen ust duzey bir stoperi kendilerine borc olarak verebiliriz

3 yil kontrati devam edecek olan Ahmet bu surecte Trabzon'da oynar, oldukca dusuk olan maas yukunu Trabzon ustlenir, 3 yilin sonunda da zorunlu kiralama bedeli olarak 5m oderler
 
Üst Alt