Tuchel: "Emre Mor profesyonelliğe artık alışmalı" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Tuchel: "Emre Mor profesyonelliğe artık alışmalı"


352

AJANSSPOR DIŞ HABER
- Almanya Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Borussia Dortmund forması giyen Emre Mor’un neden oynamadığıyla ilgili açıklama geldi.

“Sabır, sabır, sabır…”

Sarı-siyahlı ekibin teknik direktörlüğünü yapan Thomas Tuchel, ”Emre Mor gerçekten de sıra dışı olarak nitelendirebileceğimiz bir yetenek. Fakat ; adaptasyon sürecini atlatamadı. Kendisiyle ilgili görüşlerimde bir değişme yok fakat profesyonelliğe artık alışmalı. Danimarka’dan geldiğinde yarım sezon oynamıştı. Gelecekte özel bir futbolcu olacağını düşünüyorum. Şu an yedek bekliyor ve bu duruma alışkın değil. Zorluklar yaşıyor. O da, biz de sabretmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Emre Mor’dan Tuchel açıklaması…

Türkiye Milli Futbol Takımı’nın da gelecek vaat eden isimleri arasında gösterilen Emre Mor, Dortmund ile ilgili fikirlerini açıkladı. Mor, teknik direktör Tuchel’in gençlere önem veren bir çalıştırıcı olduğunu belirterek, ”Ben Tuchel için önemli olduğumu hissediyorum. Tuchel olmasaydı zaten burada olmazdım. Beni kısa sürede çok etkiledi. Planlarını bana net ifadelerle anlatıyor” diye konuştu.

Dortmund ekibinde 9 numaralı formayı giyen Emre Mor, sarı-siyahlılarda 8 maçta 1 gol attı ve 3 kez de gol pası verdi. Genç futbolcu, Türkiye Milli Futbol Takımı’nda ise 8 kez görev almıştı.

İstatistikler ne diyor?

Emre Mor, Bundesliga’da sahada kaldığı 370 dakika içinde 1 gol attı. İkili mücadelelerin %51’ini kazanan Mor, bu süre içinde 42,61 kilometre koştu. 231 kez topla buluşan Emre Mor, pasların %73’ünü kaliteli şekilde kullanmayı başardı.

Bu arada Emre Mor'un Şampiyonlar Ligi’nde ise sadece 60 dakika süre alması dikkat çekiyor. Devler Ligi’nde ikili mücadelelerin %50’sini kazanan yıldız adayı, pasları kaliteli kullanma anlamında ise %86’lık bir orana ulaştı.
 
Tuchel mali bos konusmus

Oynadigi bütün maclarda katki verdi emre

Sacma sapan rotasyonlar yapacak diye zirve yarisindanda uzak kaldi

Emre en son darmstadt macinda oynadi ve golün assistini yapti,1 hafta sonra yedek kulubesine Aldi Tuchel rotasyon yapacagim diye,böyle mi gelisecek adam
 
Üst Alt