Tudor: "Galatasaray için tek hedef şampiyon olmaktır" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Tudor: "Galatasaray için tek hedef şampiyon olmaktır"


38beaf20afb54451a329b759f28ac3e6.jpeg

Yeni teknik direktörümüz Igor Tudor'un imza töreni, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in de katılımıyla Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da gerçekleşti.


İmza töreninde açılış konuşmasını yapan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, “Jan Olde Riekerink ile ilgili devam etmeme kararı almıştık. Aynı gün içinde de araştırmalar sonucu çalışmak istediğimiz antrenörler söz konusuydu. Salı akşamüstü Sayın Igor Tudor ile devam etmeye yönetim kurulumuz karar verdi. Artık Tudor resmi antrenörümüzdür. Kendisine başarılar diliyorum. Sayın Tudor'un Galatasaray’a çok büyük hizmetler vereceği kanaatindeyim. Kendisine ve ekibine başarılar diliyorum” dedi.

Yeni teknik direktörümüz Igor Tudor ise “Fazla söylenecek bir şey yok. Başkanımızın dediği gibi hedefimiz Galatasaray'ı en iyi şekilde temsil etmek ve başarılı olmak. Benim de amacım bu. Bu fırsatı bana verdiği için Sayın Dursun Özbek’e teşekkür ediyorum. Tek amacım Galatasaray'ı başarılı kılabilmek” ifadelerini kullandı.

Başkan Dursun Özbek ve teknik direktörümüz Igor Tudor’un konuşmalarının ardından 1.5 yıllık sözleşmeye imzalar atıldı. İmzaların ardından teknik direktörümüz Igor Tudor basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Igor Tudor’un açıklamaları şu şekilde:

“TAKIM RUHUNU GÖRMEK İSTİYORUM”
Odaklandığınız sistemler vardır. Bir hoca olarak bu önemli değil. 3'lü defans, 4'lü defans ya da çift forvet önemli değil. Takımda görmek istediğim şey takım ruhu... Görmek istediğim takım ruhu fedakarlıklar daha önemli. Benim takıma vermek istediğim ve beklediğim defans yapıyorsak 10 kişiyle defans hücum yapıyorsak da aynı şekilde 10 kişiyle hücum... Hayatta hiçbir şey kolay değil. Biraz zamana ihtiyaç var ama çok da fazla zamana değil...

“GALATASARAY İÇİN TEK HEDEF ŞAMPİYON OLMAKTIR”
Gelecek sene için konuşmak şu anda anlamsız. 14 tane maçımız var. Galatasaray şampiyonlukta mücadele ediyorsa hedefi şampiyon olmaktır. Başkanın, benim, ekibimin tek hedefimiz bu.

“GALATASARAY’A İNANDIĞIM İÇİN GELDİM”
Şu anda Galatasaray'ın hocasıyım. Buraya bazı şeylere inandığım için geldim. Hedefim şampiyonluk. Geçen seneye bakıldığında şampiyon Beşiktaş'tı. Önümüzde 14 maç var ve her maçımızı kazanarak şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. Elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum.

“FUTBOLUN DOĞASINDA BASKI VAR”
10 yaşımdan beri baskının içindeyim. Hajduk Split'te, Juventus'ta... Hoca oldum ve sonrasında bu baskı hep vardı. Futbolun doğasında var. 38 yaşında olduğumu söylediniz ama ben kendimi daha yaşlı hissediyorum. Tecrübe çok önemli ama abartıldığını düşünüyorum. Önemli olan ne bilginiz ve yeteneğiniz.

“İNANDIĞINIZ ŞEYLERİ YAPMANIZ GEREKİYOR”
PAOK'ta yaşanan 45 sakatlık haberleri gerçeği yansıtmıyor. PAOK ve Karabük'teki idmanlar orta seviyenin üstündeydi. Galatasaray'da antrenmanların nasıl ilerleyeceği gün gün bakılacak bir konu. Diğer taraftan inandığınız şeyleri yapmanız gerekiyor. Oyuncuların beklentileri; benim kafamdakiler ve limitleri antrenmanlarda göreceğiz.

“İYİ İŞLER ÇIKARIP TARAFTARIMIZI YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”
İyi oynadığınız ve takım ruhunu verdiğiniz sürece taraftar gelecektir. İyi oynamaz ve iyi işler ortaya çıkartmazsanız gelmeyeceklerdir. İyi işler çıkartıp onları yanımızda görmek istiyoruz.

“TERS DURUMDA KİMSE AHLAKİ KONULARDAN BAHSETMİYOR”
Sezon başında hem kulübün hem benim tek hedefimiz Karabük'ü ligde tutmaktı. Karabük'te gösterilen performansa bakıldığında 27 puan ve 3 galibiyet daha takımın ligde kalınmasına yeterli olacaktır. Eski başkanıma her zaman minnettar olduğumu söyleyeceğim. Bu kapıları bana açtılar ama 2 gün önce yapılan açıklamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Tüm Türk takımlarına bakılırsa 10 hoca görevden gönderilmiş bulunuyor. Bir hoca görevinden gönderildiğinde 'futbol bu, olabiliyor' diyoruz. Ahlaki konulardan kimse bahsetmiyor. Hoca gidince yine aynı şey. Bir kontrat var ortada. kimse 'futbol bu, olabilir' demiyor. Aslında ikisi de aynı şey...

“GALATASARAY’DA ATAK YAPIP DOMİNANT OLMALISINIZ”
Kısa zamanda çok şey söyleyip akımın kafasını karıştırmak istemedim. Galatasaray gibi bir yerde atak yapmanız dominant olmanız çok önemli. Oyuncularıma bunları söyledim. Defans yapmak, egoları isimleri bir kenara bırakıp takım için çalışmak, takıma galibiyetleri ve şampiyonlukları getireceğimizi söyledim. Sneijder önemli oyuncu. İlişkilerimiz iyi olacaktır. Diğer oyuncularda olacağı gibi önemli işler yapacağız...

“ÖĞRENİP KENDİ VİZYONUNUZA GÖRE UYARLAMANIZ GEREKİYOR”
Son dönemde Conte ile konuşmadım. Conte çok çok önemli bir isim, belki de dünyanın en iyi hocası. Benim her zaman gözlem yapıyorum. Kendime bir şeyler katabilmek. Onlardan bir şey alıp vizyonunuza göre uyarlamak. Simone, Guardiola ya da Conte olamazsınız ama onlardan bir şey alıp ortaya bir şey çıkartmanız gerekiyor.

“BASKIYLA ÇALIŞMAYI SEVİYORUM”
PAOK'tan ayrılmadım. Kulüp görevime son verdi. PAOK; yardımcılarımdan birini göndereceklerini söylemişlerdi. Ben de yardımcılarımla geldiğimi ve birlikte gideceğimi söyledim. Orada güzel günlerim geçti, iyi futbol oynadık. PAOK hikayesinde başkanın isteği imkan dışında bir şeydi. Olympiakos’un egemenliğinde. Devamlı hoca değiştiriyorlardı ve bu pek mümkün görünmüyordu. Baskıya gelecek olursak; ben baskıyla çalışmayı seven bir hocayım...

“BEŞİKTAŞ MAÇINDA SOMUT DEĞİŞİMLER GÖRECEKSİNİZ”
Galatasaray'ın birçok maçını seyrettim. Takımın artı ve eksilerini biliyorum. Şu anda önemli olan karakterleri tanıyabilmek. Gözlemlerim var ama burada paylaşmak doğru olmaz. Yapacak çok şey ve az zamanımız var. Oyuncularımla bunu en iyi şekilde yapacağız. Önümüzde Rize ve Beşiktaş maçları var. Rize maçı sonrası önümüzde 8 gün olacak. Beşiktaş derbisinde somut anlamda bir şeylerin değiştiğini göreceksiniz.

galatasaray.org


PORTAL HABERİ
 
Adam gibi adam , dediğini yaparsa o stad full çeker eminim.

"Beşiktaş derbisinde somut anlamda bir şeylerin değiştiğini göreceksiniz."
 
Hayırlı uğurlu olsun. Geçmişi unutup destek vermemiz gereken bir hoca. Samimiyetinden şüphem yok. Takımın gediklilerine diş geçirirse (Selçuk, sabri, balta hatta sneijder) hakikaten başarılı olacağını ve Galatasarayımıza uzun süre katkıda bulunabileceğini düşünüyorum.
 
“GALATASARAY İÇİN TEK HEDEF ŞAMPİYON OLMAKTIR”
Gelecek sene için konuşmak şu anda anlamsız. 14 tane maçımız var. Galatasaray şampiyonlukta mücadele ediyorsa hedefi şampiyon olmaktır. Başkanın, benim, ekibimin tek hedefimiz bu.

En çok şu kısmı beğendim.Neymiş bu sene şampiyonluk gitmişmiş de bilmem ne de.Pes etmek yok,sonuna kadar gitmeliyiz.
 
Oyuncu olarak calistigi teknik direktorler

Ancelotti
Lippi
Capello

Takim Arkadaslari

Conte,Zidane


Yeni bir efsane dogabilir mi ?

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Gayet olgun ve gerçekçi açıklamalar yapmış hocamız, boş bir adam olmadığı çok belli zaten. Karabük başkanı için sarfettiği sözleri de çok beğendim, durumu çok güzel özetlemiş. Aynı minvalde bir post yazmıştım, aklın yolu bir...
 
Üst Alt