Tugay Kerimoğlu: "Türkiye'de teknik direktörlük yapmak istemiyorum" | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
171e75a412b74786b87d8504c44809f1.jpg

Galatasaray'ın efsaneleri arasında yer alan eski milli futbolcu Tugay Kerimoğlu kariyeri hakkında flaş açıklamalarda bulundu.


Kerimoğlu, yaptığı açıklama, ''Bundan böyle Türkiye'de teknik direktörlük yapmak istemiyorum'' dedi.

Futbolda son dönemde oluşan ortamın ve Türk teknik direktörlere olan güvenin azalmasının bu kararı almasında etkili olduğunu söyleyen Kerimoğlu, ''Bize güvenilmeyen böyle bir dönemde daha fazla teknik direktörlük yapmayı düşünmüyorum. Yetkililer bile Türk teknik adamlara güvenmiyorsa, devam etmenin bir anlamı yok'' şeklinde konuştu

Galatasaray, Glasgow Rangers ve Blackburn Rovers'ta forma giyen Kerimoğlu, 2009 yılında futbolculuk kariyerini noktalamıştı.

Manchester City'nin altyapısında çalıştıktan sonra Galatasaray'da yardımcı antrenörlük yapan Kerimoğlu, bir dönem de Şanlıurfaspor kulübünde teknik direktör olarak görev almıştı.

Ntvspor
 
Ülkenin böyle klas bir adam dan faydalanamaması çok üzücü bir durum.

Ne kadar boş adamlar teknik direktörüm diye ortalıkta dolaşıyor bir kere de TD döngüsüne girdi mi bir daha çıkmıyor. Ne kadar başarısız olsa bile o takımdan bu takıma gidiyor yıllar boyunca. Atıyorum bir örnek mesela Ümit Özat. Bomboş bir adam olmasının yanında bomboş da bir "teknik direktör". Bir kere bahsettiğim döngüye katıldığı için her türlü iş buluyor ülkede bunun gibileri.

sent via GSC
 
Bu adamın ne topçuluğu değer gördü bu ülkede ne de teknik direktörlüğü. Tugay, İngiltere'de doğsaydı zamanında Scholes'la forma yarışına girerdi şüphesiz.
 
Yurtdışında kendini ispatlamazsa burada bize geldiğinde harcanır. Öyle bir ülkeyiz ki sabır yok tahammül yok, hemen herşey cuk diye olsun istiyoruz. Şu adamı ilerde birgün Galatasaray teknik direktörü olarak görmek isterim.
 
Teknik direktör olarak başarılı olacaksın ki sonra böyle konuşacaksın, bizdeyken hiçbir artısını görmedim.
 
Üst Alt