Türk Futbolu Yükselişte mi? | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Türk Futbolu Yükselişte mi?


Ligimizin altincisi cl'de grubunda lider.

Artik super ligin orta siralarindan yukariya tirmanma savasi veren mutevazi takimlar bile CL'de gruptan cikabiliyor.

Seneye Goztepe Akhisar gibi ligin ust siralarinda mucadele veren takimlardan daha buyuk basarilar bekliyoruz..
 
Ciddi yorum yapacak olursak olayın tamamen yabancı durumuyla ilgili olduğunu düşünüyorum ben. Adamlar profesyonel ve yetenekli oldukları için nerede ve ne zaman ne yapmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar ve hocalarının verdiği taktikleri sahaya iyi yansıtıyorlar. Grubun zayıf olmasının da büyük katkısı var bunda ama artık ligde cidden iyi kadrolar kuruluyor.
 
Turk futbolu yukseliste olsaydi, milli takim 16 senedir butun dunya kupalarina katilmasi lazimdir bence

Ama Turkiye Super ligi yukseliste, kulupler çok guzel transferler yapti bu yaz

Mesela ben Fransa'da oturuyorum, hiç kimse Basaksehir, Antalyaspor vs. bilmezdi, simdi herkes en azinda 5/6 tane turk takimi soyleyebilir + Beinsport Fransa bu sene Galatasaray'in butun maçlarini canli gosteriyo ve bu hafta sonundaki derbiyi MATCH DAY olarak BEINSPORTS 1 kanalinda gostercekler ..

Hersey para'dan ibaret, transferler için dogru hamleleri yaptilar

( Bu arada size bir duyum paylasim, Franck RIBERY benim sehir'de oturuyodu gençken ve geçen gun PSG Bayern maçinda bizim bir arkadasi davet etti. RIBERY demiski Ancelotti gitmese ben Galatasaray'a giderim , sonrasini hepimiz biliyoruz .. :)
 
Bence bunun yanıtı kesinlikle başarılı olmalıdır, bunda başlıca yabancı kuralının ciddi bir payı vardır sebebine gelirsek;
1)Yabancı kuralı serbest bırakıldığında anadolu kulüpleri artık yetersiz düzeyde yerli oyuncular yerine çok daha iyi seviye de yabancı oyuncu transfer ettiler bu nokta da yabancı serbestliğinin olduğu 3'ncü senedeyiz kulüpler de kadrolar oturmaya ve doğru transfer politikaları oluşmaya başladı ki benim düşüncem bundan 4-5 yıl sonra Avrupa da ciddi noktalara gelebiliriz
2)Büyük takımlarımız için şu noktaya değinmek önemli olacaktır, anadolu takımları güçlendiği için büyük takımlarımız çok daha fazla güçlenmesi gerekiyordu ve güçlendiler aslında ligdeki rekabet düzeyi tüm takımlarımızın seviyesini atlatıyor
3)En güzel örneklerine gelirsek Avrupadaki maçlarımıza yansıyor geçen sene osmanlıspor'un avrupadaki başarısı da tesadüf değildir ya da bu sene konya ve başakşehir'in de başarıları tesadüf değil ve bu giderek daha da artacaktır hatta geçmişte ligde bile tutunamayacak anadolu takımlarımız avrupa da ülke puanına çok ciddi katkı sağlayacağı döneme doğru da yaklaşıyoruz
SON OLARAK DA YABANCI KURALINA HAYIR HATTA YABANCI TAMAMEN SERBEST BIRAKILMALIDIR
 
Son düzenleme:
Besiktas gibi lig sonuncusuna yenilip deplasmanda Monacoyu yeniyor ve grupta 9 puan topluyorsa ve o oynadigi ligde lider Galatsaraysa... Turk futbolu gelismistir.

Buda tamamen yabanci siniriyla alakalidir... Lesh topculara yer yok artik. Sahadaki 11 kaliteli futbolcu belirler futbol macinin sonucunu.. okadar.
 
Yükselişte hemde her yönüyle baksanıza küçük küçük mafyacıklarımız var daha 8. haftadan. Federasyonun Gasp, Darp serbestesi pardon yabancı serbestesi sonrası acayip bir sıçrama yaptık.
 
Akhisar deplasmanda tsye 6 atiyor... Biz aldik basimizi gidiyoruz 8 puanla... Bjk grupta 9 puan yapiyor. Goztepe ilk senesinde suan ikinci... Yabanci siniri kalkmasiyla ilgili tamamen abi ... hersey bu olayda bitiyor.
 
Bjk cok iyi maclar cikariyor iki senedir. Gecen sene Osmanli da bayagi iyiydi. Bu sene bakalim Basaksehir ya da Konya’dan biri gruptan cikabilecek mi? Bence biz ve Fener de Avrupa’da olmaliydik.

Yabanci sinirinin gelmesini engellemenin tek yolu acil Avrupa basarisidir. Bence henuz ortada o seviyede bir basari yok. Seneye bizden cok umutluyum.


Sent from my iPhone using GSCimbom Forum
 
Besiktas kagit üstü orta zorlukta bir grup cekti ama takimlar cok dandik cikti arti besiktas cl nasil oynamasini biliyor bunun sayesinde grub lideri olarak bile cikabilir. yeni yabanci siniri ile türk takimlar artik avrupada daha cok galibiyet alacak seviye geldi. Yabanci sinirino düsürmek isteyenler acaba bunuda görüyormu

Gesendet von meinem SM-G935F mit Tapatalk
 
Yabancı sınırının başarılı olup olmadığı birkaç sene sonra anlarız tamamen bakalım zaman ne göstericek


Ama yabancı sınırı serbest olunca şu oldu ligden yerli ve yabancı futbolcular avrupaya gitmeye başladı. Konya 5milyona skubici sattı jakovici 2ye sattı. Başakşehir vs avrupada oynadıkları için kolay elden çıkardılar. Ndiaye avrupaya gidecekti bize geldi maaş yüksek diye.

Bu sene ise tam anlamıyla yabancı oyuncuları oynatıyolar bu sezon 2-5 milyon arası fazla oyuncu satılır avrupa takımlarına diye düşünüyorum. Yaşları genç olsa bu rakamlar artar
 
Üst Alt