Türk Futbolunu Bekleyen Operasyon | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Türk Futbolunu Bekleyen Operasyon


Öncelikle aranıza yeni katıldığımı belirtmek isterim. Bir kaç konu ve bilgi paylaşıp aranızdan ayrılmayı düsünüyorum.

Kulüp ile herhangi bir ilişkim söz konusu değildir. Oyuncuların menajerlik ve consulting işlerinden sorumlu bir arkadaşla - kendisi aynı zamanda türkiyede bir çok transfere imza atmış - gerçekleştirdiğim uzun bir sohbet sonrası benimle bazı bilgiler paylaştı.

Bu bilgiler Galatasaray açısından önemli olduğu icin bunu sizlerle paylaşmak için üye oldum.

Ayrıca, söz konusu olan bilgiler benimle sezon başlangıcında paylaşılmıstır. Bu kısım önemli.


Bana sezonun 4./5. haftasında anlattıkları kısa bir şekılde

Yabancı sınırlaması yeni sezonda değişir ve bunun için özellikle Fenerbahçe kulübünün inanılmaz baskısı var. Fenerbahçe özellikle yabancı transfer yapmakta zorlandığı için, bu tür strateji takip etmeyi planladığını biliyorum. UEFAnin uyguladığı cezayı düşünürsek Fenerbahçe oyuncu gönderdikten sonra oyuncu alıyor. Yani kısaca kadrosuna ekstra güç ve oyuncu katmakta zorlanacak tek kulüp.


Ben bu konuyu kendi adıma takip ettim ve devre arasina kadar çıkan gelişmeleri kendisiyle bir kez daha değerlendirdim. O medyada çıkan gelişmeleri sizlerle ardından paylaşacam.

Fenerbahçe yönetimi bu yüzden federasyonu yıkmak istiyor. Aysal döneminde Fenerbahçe ve Besiktas UEFAdan ceza aldığında federasyon yabancı sayısını serbest birakmayip Galatasarayın önünü net bir şekilde kesmiştir. Bunu net bir şekilde biliyorum. Aziz Yıldırım ve yönetimin planı şudur: Federasyonu yıkıp yerine aday çikmayacağı icin kolay bir şekilde Rıdvan Dilmeni getirmek, bunun için yabancı sayısında ve federasyon konusunda NTVspor ile kamuoyu yaratmak. Ayrıca Göksel Gümüşdağ 3 büyükler ile yarışmak adına bu kararı destekliyor. Tek karşı çikacak kulüp Besiktas olacaktır, Galatasaray havaya göre. Bu gelişmeleri kulüp başkanları biliyor veya kendilerine iletiliyor. Bunun üzerine kulüp başkanları şimdiden türk oyuncu alın veya bulun talimatı verdi. Yani bu konuda Galatasaray kulübü kendini hazır tutuyor. Serdar Aziz ve Ahmet Çalık transferlerinin nedeni burda saklı. Ve yeni sezona yine türk oyuncular transfer eder Galatasaray. Menajerlere iletilen talimatlar var.

Sizlerle kısaca aramızda geçen sohbetleri paylaştım. Simdi o bahsettiğim gelişmeleri sıraliyorum:


1 - Galatasaray Eren, Serdar Aziz, Ahmet Çalık gibi oyuncuları aldı ve yeni sezon için Musa Çagıran gibi isimler yazılıp ciziliyor



2 - Fenerbahçe-Adanaspor (2-2) maçından sonra Aziz Yıldırım birden Gerekirse 5 sene yabancı yasaklansın, altyapıya yatırım yapalım, türk futbolu gelişmeyecek demesi. Videonun 6:53 kısmından sonra yaptığı konuşma.

YouTube



3 - Rıdvan Dilmen federasyon başkanlığına aday olduğunu açıklıyor 23 Kasım 2016

5016729.png




4 - Konu farklı olmasına rağmen NTVspor kanalında Kırmızı Çizgi adlı programda fenerbahçeli Serdar Ali Çeliklerin birden yabancı konusunu ortaya atması. Dedikleri aynen şu şekilde: Siz yabancı sayısının böyle kalacağınımı düşünüyorsunuz, kulislerde değişmeli diye baskı olduğunu biliyorum.

maxresdefault.jpg




5 - Yine Rıdvan Dilmenin NTVspor'da konudan uzak olmasına rağmen yabancı sayısını eleştirmesi


6 - Fenerbahçe-Besiktas derbisinde Aziz Yildirim'in federasyona tehditi ve bu konuda her kulüp ile işbirliği yapacağı çağırısı


Unuttuklarim şunlar: Eger yabancı sayısı degişirse, kendisi Fatih Terim bırakır demişti.


Yorum sizin
 
Son düzenleme:
Böyle bir hamle beklentisi gerçek dışı olmaz. Bununla birlikte buna dayanarak ciddi yabancı futbolculara yatırım yapan kulüpler var onları mağdur etmeyecek formüller gerekir yoksa zaten hali hazırda ekonomik sorunlu olan kulüpler çöker.

Ahmet-Serdar vb transferlerin, nakit sıkıntısından ötürü, ödeme kolaylığından dolayı alındığından düşünüyorum. Buna bir yatırım gibi görmüyorum.

Hemen değil ama 2 seneye böyle bir değişim olabilir sürpriz olmak. Gerzekçe olur ama olabilir yani.
 
Rıdvan gelirse olabilir bunlar maalesef. Rte nin kankası zaten. Rte de zaten yabancı düşmanı. Fatih terim olmasaydı yabancı serbestliği olmazdı zaten.

TT Ali Sami Yen ARENA !!!
 
Eger tek bir kulübün egoist düsüncesine boyun eyilecekse Türk Futbolu diye bisey yok demektir zaten.
Yabanci siniri alt yapiya yatirim yapmak icin engel degil yada türk oyunculardan olusan kadro kurmaya.
 
Bu dedikleriniz Türk futbolu veya Türkiye için tabiki gerçeklik payı çok yüksek olan şeyler. Ancak şu an fenerbahçenin maddi açıdan ne kadar rezil bir durumda olduğunu bilmeyen yok. Böyle bir olayı 1-2 sene önceden yapmaya kalksalar, insanları uyuta uyuta belki bir gerçekleştirme payları olabilirdi.

Lakin şu an gerek trabzonundan konyasına , beşiktaşına , galatasarayına tüm takımlar bu şekilde köklü değişikliklere imza atmışken , avrupaya giden yerli oyuncu sayımız artmışken ve Recep Tayyip Erdoğan futbol ile gerçekten bu kadar ilgilenirken imkansız olarak görüyorum bu durumu.

Rıdvan dilmen'in tff başkanlığı olayı da bence tamamen hikaye. Referandum sürecinde ağır darbe aldı bu konuda.
 
Büyük bi süpriz olmazsa Demirörenden sonra Gümüşdağ TFF başkanı olacak. Rıdvan şansını zorluyor araya birilerini de sokmuştur ama nafile
 
İmkansız şeyler değil bunlar baktılar artık yerli çöpler para etmiyor hemen getirelim bir yabancı sınırlaması

Ama bizim için en ufak bir fark olmayacak Dursun yönetiminde şimdi de yerli ligimizde oynamış çöplere para gömüyoruz yabancı sınırlaması gelse de değişmeyedec
 
benim gibi içinden küfür edip "ben böyle ülkeninde futbolununda taaa................................." diye yazmak istediğinizi biliyorum.
çünkü bu anlatılanlar çok gerçekçi ve olabilecek şeyler.
Fenerli bir Cumhurbaşbakanı varken önümüzdeki sene herkez 8 yabancıya düşecek denilme ihtmali gayet mümkün...
 
Ben bizim maçlar hariç Türkiye ligini izlemediğim için pek dert etmiyorum. Bizim maçları da arkadaşlarla yemekte birlikte izliyoruz genelde ki onları da izlemem artık böyle giderse, beinsport'u zaten iptal etmiştim. Kendileri bilir.
 
Bu kural tekrardan 5-6 yabancıya falan çekilirse ben bu ülkede futbol falan izlemem. Zaten son dönemlerde kulüp bünyesinde yaşadığımız kepazeliklerden dolayı bahane arıyorum. Bu da bana çok güzel bir bahane verir.

Bir de Serdar Aziz, Ahmet Çalık vs... tarzı transferler geleceğe yatırım falan denmiş de biraz komik olmuş. Mevcut yönetimin geleceğe dair iyi veya kötü bir plan yapabilecek zeka ve vizyona sahip olduğunu düşünmüyorum.
 
Fatih Terim talebesi Rıdvan'ın altında çalışmaz. İstifa eder yada baskanlığa aday olur.

Yabancı transferine sınırlama getirilir ama eskiden olduğu gibi 5+1 , 6+2 vesaire değilde daha makul bir sayıda sınırlama olacaktır.
 
Bana göre yabancı sınırlaması yıllardır türk futbolunun önünü kesmiştir. Sınırlama kalktıgından beri türk futbolcular konusunda patlama yaşiyoruz bizim çapımızda.

Emre Çolak, Emre Mor, Enes Ünal, Yusuf Yazıcı, Okay, Çaglar ve digerleri..

Sadece 1 yıl içinde gelinen nokta yabancı sınırlamanın yıllardır hata oldugunun altını çiziyor zaten.

Ama burda amacım sosyal medyayı bu operasyona hazırlamak. Asla izin verilmemeli.
 
Üst Alt