Türkiye Bir Cennet | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Türkiye Bir Cennet


Bugün ilginc bir video'ya rastladim. Yeni degilmis ama dikkatimi cekti yine de paylasmak istedim.

Elin (muhtemelen) Amerikalisi geliyor binlerce kilometre uzakliktan ve ülkemizin cöp sorununu dile getirmek icin bir video cekiyor ve insanlari bilgilendirmeye calisiyor. Insaat ve cevre mühendisligi okumus birisi olarak benim de kesinlikle ilgilendigim konulardan birisidir ülkemizde ve dünyamizda olan doga üzerindeki cöp sorunsali.

Eminim ki bu forumda da vardir aramizda dogaya dikkat etmeyen, cöpünü gittigi yerde birakan ve asla tek bir cöpünü bile toplayip bunlara ön görülen cöp kutularina veya tenekelerine falan atmayan. Umarim bu video'yu izledikten sonra biraz kendinizi sorgularsiniz, kendinizi düsünmüyorsaniz bile cocuklarinizi sizden sonraki nesilleri veya dogada bu cöpler yüzünden ölen hayvanlari düsünürsünüz.

Bu arada video'yu hazirlayan adamin ismi Mick Scarsbrook, eski'de falan da konusu varmis hatta. Asil olay cöpleri toplamak degil, olay cöpleri hic atmamak ile basliyor.

Buyrun izleyin videoyu, belki düsünceniz degisir bu konu hakkinda. Güzel insan Mick reis'in sözlerinde biri "Ben utaniyorum, siz utanmiyor musunuz?".

YouTube
 
Son düzenleme:
Angutlara anlatamazsın yediği haltı, 100 yıl da anlatsan anlamaz. O biraları içip içip şişelerini kumsalda parçalayanlara toplatmak lazım o çöpleri.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Helal olsun adama diyecek bir şey yok. Maalesef çöpünü dahi insan gibi gidip çöp kutusuna atamayan veya çevrede çöp bidonu benzeri bir şey yoksa bile kendi çöpünü toplamaktan aciz sorumsuz öküzlerle dolu ülkelerden biriyiz. Acı ama kabul etmek zorundayız. "Ben utanıyorum siz utanmıyor musunuz?" dediğinde vallahi utandım ülkem adına utandım.
 
Cöp konusu hakkinda hassas birisi olmama ragmen ne yalan söyleyeyim ben de utandim "ben utaniyorum, siz utanmiyor musunuz?" dediginde.

Helal olsun adama sonuna kadar.
 
Arkadaşımla bir uygulama deniyoruz. İkimizde küçük çocuklarımızı parka götürdüğümüzde gördüğümüz çöpleri beraber topluyoruz. Çocuklar alıştı. Şimdi biz demeden yapıyorlar.

Bu iş en küçük yaştan öğretilmesi gereken birşey. Malesef jenerasyon değişimi şart.
 
Yere çöp atan birini uyardığınızda dayak yemeniz yada karakolluk olma ihtimaliniz çok çok fazla ülkemizde.
 
Farkındalık gerçekten başka bir şey.

Konuların tamamı birbiriyle bağlantılı, bir konuda iyi olup diğerinde kötü olunamıyor. Ya tamamen kötü oluyorsun ya da tamamen iyi; hayvan sevgisi olmayan bir insan ne doğa sevebilir ne de insan. Aynı şekilde doğayı sevmeyen ve onu korumayan insan ne hayvan sevebilir ne de insan. Bunlar tamamen birbirine bağlı şeyler bence.

Gözlemlediğim kadarıyla alım gücü düştükçe doğaya saygı da sevgi de azalıyor, aynı şey sokak hayvanlarına olan bakışta da geçerli; dikkat edin fakir mahallelerin sokak hayvanları hiç sevecen değildir, ya aşırı saldırgandır ya da aşırı korkak(Çünkü çok kötü davranır oranın halkı) Ve aynı zamanda %99'unun açlıktan kaburga kemikleri sayılır vaziyettedir. Ha diyecekseniz kendileri aç, kendilerine zor bakıyorlar bir de hayvanlara mı bakacaklar ? Olay hiç te öyle basit değil. Sadece çocukların hareketlerini izleyin yeter, hayvanları eziyet edilecek nesne olarak görüyorlar. Neyse bu konuyu fazla uzatmayayım, hayvanseverler zaten anlamıştır ne demek istediğimi. Ha bu arada tabiki bu insanların içinden çok güzel insanlarda çıkıyor, ama istisnalar kaideyi bozmaz.

Mikro bazda insanları eleştirdik ettik lakin sıradan insanların verebileceği zararın 100000 katını devletler,büyük şirketler veriyor bu da ayrı bir realite. Trump denen pembe popolu vampir gitti paris iklim anlaşmasından çekti abd'yi... Sadece bu bile ne kadar zarar verecek kim bilir. Kapitalizm illeti (hiç öyle önüne ''vahşi'' falan eklemeye gerek yok) insanoğlunun yakasını bırakmadan bu gibi konularda ilerleyemeyeceğiz ne yazık ki. Hoş kapitalizm denen garabeti yaratan da insanın ta kendisi, biz görmeyiz ama inşallah bir gün insanoğlu farkına varabilir bazı şeylerin... Varamazsak doğa veya kendi hırsımız güzel sürprizler hazırlayacak zaten orası kesin, da işte o gün geldiğinde ortada insan diye bir şey kalır mı orası muamma.

Unutmadan; zeytinlik mi daha önemli tesis mi ? Tabiki zeytinlik. :D
 
Son düzenleme:
Can BÜYÜK bu da bişey mi, bizim köyde adam çöpünü tepeden aşağıya sallıyor, yani aslında kendi üstüne çünkü aşağıda köyde kendi oturuyor. Üstelik bunu köyün bağlı olduğu ilçeye giderken yapıyor, yani 8 kilometre sonra çöp konteynerinin yanından geçiyor. Arabada kokar, arabaya çöpün sıvısı akar gibi saçma sebebler yüzünden. Muhtara defalarca söyledik ama adamın tek derdi makamını kullanarak avanta sağlamak.

Bu Ateş üfleyerek sönmez
 
@Can BÜYÜK bu da bişey mi, bizim köyde adam çöpünü tepeden aşağıya sallıyor, yani aslında kendi üstüne çünkü aşağıda köyde kendi oturuyor. Üstelik bunu köyün bağlı olduğu ilçeye giderken yapıyor, yani 8 kilometre sonra çöp konteynerinin yanından geçiyor. Arabada kokar, arabaya çöpün sıvısı akar gibi saçma sebebler yüzünden. Muhtara defalarca söyledik ama adamın tek derdi makamını kullanarak avanta sağlamak.

Bu Ateş üfleyerek sönmez


Maalesef cogu yerde böyle, zihniyet sorunu var.

Bizim köyde de benzer bir durum var mesela. Böyle kücük ucurum gibi bir yer var oraya cöplerini atiyorlar hala, hem de hafta da bir kere cöp toplamaya gelen bir kamyon olmasina ragmen. 1 hafta beklemek bu kadar zor mu yahu? Kilini bile kipirdatmiyorsun, cöpünü kapinin önüne koyuyorsun adamlar aliyor. Buna ragmen gidip doga'ya cöp atmak en hafif tabir ile serefsizliktir.
 
Arkadaşımla bir uygulama deniyoruz. İkimizde küçük çocuklarımızı parka götürdüğümüzde gördüğümüz çöpleri beraber topluyoruz. Çocuklar alıştı. Şimdi biz demeden yapıyorlar.

Bu iş en küçük yaştan öğretilmesi gereken birşey. Malesef jenerasyon değişimi şart.

Helal olsun Ömer cok güzel birsey yapiyorsun. Arkadasini da seni de tebrik ederim :005:

Böyle bilincli insanlari görmek sevindiriyor.
 
adam haksız degil ama asıl mevzu endüstrinin yarattığı atıklar dünyanın sonunu bu çöpler değil o gazlar, kimyasallar getirecek oraya odaklanmak lazım
 
Üst Alt