Türkiye, Bu Futbol Olayını Pek Beceremediğinden Şüphelenmeye Başladı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Türkiye, Bu Futbol Olayını Pek Beceremediğinden Şüphelenmeye Başladı


Türkiye futbol yerine hangi spor dalıyla ilgilense kafası daha rahat olur?


  • Kullanılan toplam oy
    4
  • Anket kapatılmış .
turkiye_milli_takim_futbol.jpg


A Milli Takım'ın son olarak İzlanda'ya kendi evinde 3-0 yenilerek 2018 Dünya Kupası'na gitme şansını kaybetmesinin ardından Türkiye bazı gerçeklerle yüzleşmeye çalışıyor. Yıllardır büyük paralar akıtılmasına rağmen futbolda ne bir ekol geliştirebilen ne de kalıcı bir başarı yakalayabilen ülkede, "Acaba ilgilenmek için yanlış spor dalını mı seçtik?" sorusunu soranların sayısı her geçen gün artıyor.

Zamanında yanlış spor dalını mı seçtik?

Önemli maddi imkanlara ve milyonlarca taraftara rağmen futbolda yıllardır yaşanan başarısızlıkların ardından son olarak Milli Takım'ın 300.000 nüfuslu bir ülkenin takımına yenilerek elenmesi Türkiye'de bazı şeylerin sorgulanmasının önünü açmış gibi görünüyor. Sistem, oyuncu ve teknik ekip değişikliklerine rağmen 100 yıldan uzun bir süredir kulüpler bazında en büyük başarısı UEFA kupası, Milli Takım düzeyindeki en önemli derecesi de Dünya 3.'lüğü olabilen Türkiye, en popüler spor dalı olarak futbolu seçmekle hata yapmış olabileceğini kabullenme yoluna doğru gidiyor.

Dün yaşanan mağlubiyetin ardından bir açıklama yayınlayan Türkiye Futbol Federasyonu da belki de bu işin peşinin artık bırakılması gerektiği görüşünde. "Hocayı değiştirdik, kadroyu değiştirdik hatta belki ondandır diye formanın rengini bile değiştirdik olmadı. Hadi diyelim biz yönetim olarak beceremiyoruz, bizden öncekilerin durumu da çok parlak değil ki? Kaç uluslararası turnuvaya katılabilmişiz, katıldıklarımızda ne yapabilmişiz hepsi ortada. Bizim istifamızla falan çözülecek bir şey olsa hemen edelim ama mesele biraz daha derin sanki" ifadelerine yer verilen açıklamada, 100 yıldan fazladır süren çabalara rağmen Türkiye'nin nüfusu ve futbola ayırıdğı bütçesi çok daha mütevazi olan bir çok ülkeden halen geride olduğuna dikkat çekildi.

"Daha fazla zorlamanın manası yok"

Açıklamada, "Kabul edelim artık biz bu işi pek beceremiyoruz. Hatta nasıl bir yeteneksizlikse artık dışarıdan iyi futbolcu diye aldığımız adamlar bile burada biraz fazla vakit geçirince futbolu unutuyor. Bu işi daha fazla zorlamanın moralleri bozmak dışında bir anlamı yok sanki. Her millet de her sporu yapacak diye bir şey yok..." da denirken, daha fazla zaman ve maddi kaynak israfına yol açmadan ülkenin kendi yeteneklerine daha uygun bir spor dalı seçmesinin en doğrusu olacağı ifade edildi.

Federasyon'un samimi açıklamaları, Türkiye'de uzun zamandır kısık sesle ifade edilen "Lan yoksa millet olarak biz bu işte o kadar da iyi değil miyiz?" sorularının da daha yüksek sesle dile getirilmesine vesile olurken, "bu kadar ilgi ve para su topuna harcanmış olsa şimdiye havuzda dünya markasıydık" görüşünde olanların sayısı da her geçen gün artıyor.

Bakanlık harekete geçti

Konuyla ilgili olarak kamuoyundan gelen talep, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı da harekete geçirdi. Bakanlık, önümüzdeki günlerde yapacağı nabız yoklama anketleriyle hem Türkiye'nin futbol işinin peşini artık bırakıp bırakmaması gerektiği sorusuna yanıt aramayı hedeflerken, onun yerine konacak basketbol, cirit, güreş, masa tenisi gibi alternatif spor dalları için de yine vatandaşların görüşüne başvurulacak.​

Zaytung
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt