Türkiye, Dünyanın En Çok TV İzleyen 2. Ülkesi | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Türkiye, Dünyanın En Çok TV İzleyen 2. Ülkesi


Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Türkiye'deki hanelerin yüzde 98'inde televizyon bulunuyor. Türkiye, televizyon izleme oranında ABD'den sonra dünyadaki ikinci ülke...

Interpress'in Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgiler Türkiye’nin televizyona olan bağımlılığını ortaya koyd. Bilgilere göre, Türkiye’de ailelerin yüzde 94’ünün, sosyal aktivite olarak her gün televizyon izlemeyi tercih ettiği ortaya çıktı. Ortalama bir aile, günün en az 4,5 saatini televizyon başında geçirirken ülke nüfusunun yüzde 84’ünün her gün mutlaka televizyon izlediği belirlendi. Nüfusun yüzde 40’ı için ise televizyonda ne izlediğinin çok fazla önemi olmadığı, insanların izleyecek bir şey bulamasa da yine de zamanının büyük bir bölümünü televizyon izleyerek geçirdiği saptandı. Türkiye'nin dünyada ABD’den sonra en çok televizyon izleyen ülke sıralamasında ikinci sırada yer aldığı tespit edildi.

NEREDEYSE HER EVDE TV VAR

Hane halklarının hangi medya araçlarına sahip olduğuna bakıldığında ise televizyon en fazla sahip olduğumuz medya aracı olarak açık ara başı çekiyor. Evlerin yüzde 98'inde televizyon bulunurken, onu yüzde 84'le internet, yüzde 74'le uydu anteni, yüzde 73'le bilgisayar ve yüzde 46'yla tabletin izlediği görüldü. Araştırmalara göre haberleri takip etmede de en çok öne çıkan platform televizyon oldu.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bitmek bilmeyen saçma sapan dizilerden, evlilik programlarından ve bunun gibilerden belli zaten ne kadar TV izlenilen bir ülke olduğumuz.
 
Bitmek bilmeyen saçma sapan dizilerden, evlilik programlarından ve bunun gibilerden belli zaten ne kadar TV izlenilen bir ülke olduğumuz.
Sosyal medyayi kullanan 1. ulkede biziz heralde, o kadar mal var ki kendini satan Instagramde felan inanilmaz. Insanlarin dunyasi instagramde resim paylasmak, nerede yemek yedigini paylasmak, tweet atmak vs. vs olmus cok tehlikeli gercekten.
 
Fazla tv seyretmek insanı aptalaştırır diyorlar .
Hergün bir kaç sayfa kitap (kindl) okumayı şiddetle tavsiye ederim.
Herkesin ilgi duyacağı macera dolu veya bilgi dolu kitaplar var.
 
Bunlar bence bos isler. TV de ne izledigin, ya da ne tarz bir kitap okudugun asil onemli olan. Cin Ali de kitap, Savas ve Baris ta. Game of Thrones ta dizi, Dirilis Ertugrul da. Recep Ivedik te film, Pulp Fiction da.
 
Kim yapmış bu istatistiği allahınızı severseniz benim evimde 3 televizyon var ama sanki her gün tv izliyorum.

Kimse beni aptallıkla suçlayamaz. Televizyon her akşam açık evde ama ses olsun diye çoğu zaman izlemiyorum bile

Surviora bakıyorum bazen ntvspora birde belgesel kanallarım var (paralıdır. Trt belgesel sanmayın) hee arada güldür güldüre denk gelirsem ona bakarım.

Türk halkının tv izlemesini istemiyorlar çünkü haber almasını dünyadan bağlantısını kopartmak istiyorlar..

Bizi de abdliler gibi olmakla suçluyorlar. Abd aptalsa neden dünyanın en kuvvatlı ülkesi ? İslam toplumlarındaki bu teknoloji karşıtlığının bir türlü sonu gelmiyor..
 
RTÜK : Elde ettiğimiz verilerde Halkımızın en çok izlediği program ve kanallar arasında arasında Game of Thrones , Fargo , Discovery Channel , TRT Müzik ,SkySport gibi entellektüel yayınlar var.
 
burada cok izlemekten daha cok izledigin icerik önemli
türkiyede yayinlanan programlarin hemen hemen hepsi insani aptal yerine koyuyor
ülkenin cogu da bunu koyun gibi izliyor
mesela almanyada da öyledir
ben almanyada gösterilen icerikleri de fazla izleyemem
beynimin yandigini hissediyorum sanki
türkiye konusuna girmiyorum bile

ben tvmi oyun oynamak icin veya film/dizi izlemek icin kullanirim
hafta sonu da mac izlerim iste
genel kitleyi hitap eden seylerle pek ilgim olmaz

fazla tv izlemenin bana bu zamana kadar bir zarari oldugunu düsünmüyorum
hatta internet ile beraber harf ve bilgi hazinemi baya genisletmistir

mesela nisan ayindan beri oynadigim ve su anda 170 saati devirdigim persona 5 oyunu sayesinde ingilizcemi gelistirdim
bu da beni mutlu etti acikcasi
1-2 tane daha böyle ingilizce olan ve agirligi storysi olan oyun daha aldim yakuza zero gibi
onlara da yakinda baslarim
 
Üst Alt