Türkiye, Lucescu'nun 2004'ten Beri Türkiye'de Olmadığını Fark Etmenin Şokunu Yaşıyor | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Türkiye, Lucescu'nun 2004'ten Beri Türkiye'de Olmadığını Fark Etmenin Şokunu Yaşıyor


Türkiye Futbol Federasyonu'nun dün akşam saatlerinde A Milli Takım teknik direktörlüğü için Mircea Lucescu'yla anlaşıldığını duyurmasıyla birlikte Romen teknik adamın 13 yıldır Türkiye'de olmadığını fark eden kamuoyunda şaşkınlık sürüyor. Bir çok kişi Lucescu'nun en fazla 1-2 senedir bir Türk takımını çalıştırmadığından emin olduklarını iddia ederken, ismi 13 yıldır spor sayfalarından düşmeyen teknik adamın Türkiye'den hiçbir zaman ayrılmadığını düşünenlerin sayısı da bir hayli fazla.

lucescu_turkiye_transfer.jpg

"2-3 sene önce Trabzon'u çalıştırdığından eminim"

Konuyla ilgili olarak konuşan Hürriyet gazetesi spor sayfası editörü Sinan Olcanlı, "Akşam işte haber geldi Lucescu tamam diye. Biz de haberi girerken adettendir diye yanında bir de Mircea Lucescu kimdir sayfası yapalım dedik. Kaç yaşında, hangi takımları çalıştırmış falan incelerken o ara farkettim durumu. En son 2004'te Beşiktaş'ı çalıştırmış bizde. Yanlışlık var heralde diye 3-4 farklı kaynaktan kontrol ettim ama yok, hepsi aynı şeyi söylüyor. Gerçekten inanamıyorum..." derken, Hürriyet olarak Lucescu'yu bundan en fazla 2-3 sene önce Trabzon'un başına getirdiklerinden emin olduğunu da sözlerine ekledi.

Olcanlı, halen bilgilerde bir eksik olduğundan emin olduğunu belirterek "Yok abi ya, imkansız yani. Hadi Trabzon değilse de Ertuğrul Sağlam'dan önce Bursa'yı kesin çalıştırdı... Ya da Konya... Kayseri de olabilir... Neyse bulucam ben o takımı" sözleriyle de mücadeleden kolay kolay vazgeçmeyeceğinin sinyallerini verdi.

Türkiye şokta

Lucescu'nun 2004'ten 2017'ye kadar geçen süre içinde başta 3 büyükler olmak üzere Süper Lig'de mücadele eden hemen tüm takımlarda en az bir sezon çalıştığından emin olan futbolseverlerden bazılarının mikrofonlara yansıyan görüşleriyse şöyle:

Burak İnceefe (32, Garson):
"Lucescu'nun geldiğini duyunca ilk başta 'e iyi olmuş ya, en azından bizim milli takımı tanıyor' dedim. Çünkü hatırladığım kadarıyla Milli Takımı Fatih Terim'den önce o çalıştırıyordu. Öyle değil miydi? Kimdi peki o zaman?

Davut Alsular (41, Mühendis):
En son Türkiye'de çalıştığı zaman daha AKP 2 senedir iktidardaymış. O kadar eskiyi hatırlamıyorum bile ben. Düşündükçe delirecek gibi oluyorum.

Onur Bucalı (22, Öğrenci): Aklım bu işlere yetmeye başladığından beri Beşiktaş'ı tutuyorum ve Lucescu adını duyuyorum. Ben 8 yaşındayken bırakıp gitmiş halbuki adam. Neyini konuştuk biz bu kadar acaba?

Salih Gücebak (46, Gazeteci): O değil de biz ne yazıcaz bundan sonra ya?
 
Üst Alt