Türkiye, Otomobil Vergisinde Dünya Şampiyonunu Yakaladı! | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Türkiye, Otomobil Vergisinde Dünya Şampiyonunu Yakaladı!


q521psbn.3fg.jpg


Türkiye, otomobilden alınan vergi oranında bugüne dek gerisinde yer aldığı Danimarka’yı yakalayarak birinciliğe ortak oldu.

Ajans Press’in Otomobil Üreticileri Birliği ve OECD verilerini derlediği incelemede Türkiye ve Danimarka’nın vergi şampiyonluğunu paylaştığı saptandı.

Ülkemizdeki en yüksek vergi oranı geçtiğimiz Kasım ayında %206.8'e çıkarken, Danimarka'da bu oran %212'ye kadar geriledi. Bu oranla birlikte Danimarka, Türkiye'nin önünde gibi görünse de, teşvik oranları hesaplandığında Türkiye'nin gerisinde kaldı.

Türkiye ve tüm dünyadaki vergi oranları üzerine yapılan araştırmada, Türkiye ve Danimarka'nın vergi şampiyonluğu saptandı. Ülkemizde ve dünyada farklı sebeplere göre şekillenen vergiler, son 12 yıl içerisinde %86.3 artış gösterdi. 100.000 TL'lik sıfır aracın vergi ve diğer masraflarla beraber 290,000 TL'ye kadar çıkabileceği belirtildi.

Öte yandan çevreciliği ile ön plana çıkan Norveç, araç vergilerinde Türkiye’den daha yüksek vergi alan tek ülke konumunda oldu fakat motor hacmi, karbondioksit gibi farklı kategoriler baz alınarak sıralama yapıldığında Türkiye’nin, Norveç’in de önüne geçtiği saptandı.

Milliyet








 
Üst Alt